کد خبر: ۱۱۰۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶

توصیه‌های تغذیه‌ای در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان

یک متخصص تغذیه گفت: برای جبران از دست دادن مایعات و مواد قندی در طول روز، روزه داران وعده افطار خود را با مایعات ولرم و نیمه گرم شروع کنند و از مصرف مایعات سرد و نوشابه‌ها خودداری کنند.
توصیه‌های تغذیه‌ای در روزهای پایانی ماه مبارک رمضانبه گزارش شیرازه، منصور رضایی، متخصص تغذیه در برنامه «یک نکته یک متخصص» شبکه رادیویی سلامت با اشاره به رعایت اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان گفت: همان طور که می‌دانید افراد در ایام مبارک رمضان متأسفانه، برای برطرف کردن افت قند و عطش با مصرف مایعات شیرین و سرد مثل نوشابه‌ها به استقبال افطار می‌روند که این کار، بسیار اشتباه است.
وی ادامه داد: توصیه ما این است که اگر افراد می‌خواهند مایعات و مواد قندی را که در طول روز از دست داده‌اند، در وعده افطار جبران کنند باید وعده افطار خود را با مایعات ولرم و نیمه گرم شروع کنند و از مصرف مایعات سرد و نوشابه‌ها به شدت خودداری کنند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف مایعات سرد در ایام ماه مبارک رمضان، اصلاً توصیه نمی‌شود، بیان کرد: بهتر است برای افطار از مایعات ولرم مثل چای و عسل یا خرما استفاده کرد. این ترکیبات، برای جبران قند و املاح از دست رفته بدن افراد روزه‌دار، بسیار مفید هستند.
وی در ادامه افزود: افرادی که به مدت 17 تا 18 ساعت روزه می‌گیرند بعد از وعده سحری دچار گرسنگی می‌شوند، افت قند پیدا می‌کنند و همین افت قند و حالت عطش فراوان تمایل آن‌ها را به مصرف غذاها به ویژه غذاهای چرب و شیرین بیشتر می‌کند.
رضایی در ادامه تاکید کرد: مصرف این غذاها در وعده افطار آن هم برای معده‌ای که مدت‌ها خالی بوده است، ناگوار است و مشکلات گوارشی را دوچندان می‌کند.
وی تصریح کرد: به هرحال، با توجه به این که بعد از وعده افطار، وعده شام هم داریم توصیه ما این است که تا حد امکان در وعده افطار از غذاهای سبک استفاده و از مصرف غذاهای سنگین جداً خودداری شود؛ زیرا افطاری سنگین معمولاً مانع مصرف شام و حتی سحری می شود.
این متخصص تغذیه در پایان اظهار کرد: بهترین حالت برای مصرف افطاری همان افطاری سبک همراه با یک چای شیرین و ترکیب چای با عسل است؛ افطاری سبک و خوب نیازهای فرد را در وعده افطار تأمین می‌کند و دو ساعت بعد نیز می‌تواند زمان مناسبی برای صرف شام باشد.
نظرات بینندگان