کد خبر: ۱۱۱۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۲۲ تير ۱۳۹۶
محققان هشدار می دهند؛

عامل اصلی التهاب مزمن کبد

طبق گزارش جدید تحقیقاتی، در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی و قند هستند، ابتلا به التهاب کبدی بخصوص در موش های نر بیشتر مشاهده شد.
التهاب مزمن کبد ناشی از رژیم غذایی غربی استبه گزارش شیرازه، التهاب کبدی بارزترین وضعیت در موش های نر تغذیه شده با رژیم غذایی غربی بود.

این مطالعه ارتباط بین رژیم غذایی با تغییرات در میکروبیوم روده و همچنین خصوصیات اسید صفراوی را نشان می دهد و این احتمال را به دنبال دارد که پروبیوتیک ها و آگونیست های گیرنده اسید صفراوی برای پیشگیری و درمان التهاب کبدی و روند پیشرفت آن به بیماری های پیشرفته کبدی نظیر سرطان سودمند باشند.

یو جوی یونون وان، سرپرست تیم تحقیق و معاون بخش پاتولوژی و آزمایشگاه پزشکی در مرکز سلامت UC Davis کالیفرنیا، در این باره می گوید: «ما می دانیم که تغییر وضعیت از حالت استئاتوز (کبد چرب) به استاتوهپاتیت (التهاب در کبد چرب) نقش مهمی در آسیب کبدی و سرطانزا بودن دارد. از آنجا که کبد ۷۰٪ منبع خونی اش را از روده دریافت می کند، مهم است بدانیم چطور روده به گسترش بیماری کبد کمک می کند.»

وی در ادامه می افزاید: «داده های ما نشان می دهد رژیم غذایی، جنسیت، و درمان های متفاوت آنتی بیوتیکی موجب تغییر میکروبیوم های روده و همچنین وضعیت اسیدصفراوی شده و تاثیرات مختلفی بر التهاب کبدی دارد.»

تم تحقیق در این مطالعه از موش های دارای کمبود FXR (FXR KO) استفاده کردند چراکه این موش ها ابزار مهمی برای فهم بهتر نقش رژیم غذایی و التهاب در پیشرفت بیماری های کبدی از جمله سرطان هستند، و مهم تر اینکه بیماران مبتلا به سیروز کبدی یا سرطان کبد دارای میزان کمFXR  هستند.

محققان بعد از تغذیه برخی موش ها با رژیم غذایی غربی دریافتند مصرف رژیم غذایی غربی و عدم فعالیتFXR  موجب افزایش سیگنال دهی التهاب کبدی می شود.

به گفته وان، «نتایج ما نشان می دهد پروبیوتیک ها و آگونیست FXR در پیشگیری و درمان التهاب کبدی و روند پیشروی آن به شکل بیماری های پیشرفته کبدی نظیر سرطان امیدوارکننده هستند.»
منبع: مهر
نظرات بینندگان