کد خبر: ۱۱۷۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۱۳ دی ۱۳۹۶
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش:

مبلغ کامل بدهی‌های آموزش و پرورش مشخص نیست/ نیازمند بودجه ۳۶ هزار میلیارد تومانی هستیم

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از تشکیل کارگروهی با هدف شناسایی و شفاف‌سازی بدهی‌های این وزارتخانه با همکاری مجلس خبر داد و گفت: مبلغ کامل بدهی‌های آموزش و پرورش مشخص نیست.
مبلغ کامل بدهی‌های آموزش و پرورش مشخص نیست/ نیازمند بودجه ۳۶ هزار میلیارد تومانی هستیم

به گزارش شیرازه،علی الهیار ترکمن در دومین روز گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونین و مدیران کل آموزش و پرورش که در اردوگاه فرهنگی ـ تربیتی شهید باهنر تهران برگزار شد با اشاره به تصویب کلیت بودجه سال ۹۷ در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: دولت همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها را موظف کرده است تا بودجه‌ریزی‌های خود را بر اساس عملکرد انجام دهند؛ این الزام چه از طرف دولت باشد یا نباشد ما باید خودمان را موظف بدانیم که بودجه‌ریزی‌مان را بر اساس عملکرد انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در شیوه‌های به‌کارگیری منابع باید تلاش کنیم، گفت: درست است که بودجه آموزش و پرورش کسری دارد اما در آن عدم توازن نیز وجود دارد؛ ممکن است در جاهایی منابع‌مان را به خوبی مصرف نکرده‌ایم و این باعث شده است که در جاهای دیگر کسری داشته باشیم.

الهیار ترکمن درباره بودجه ۹۷ گفت: ستاد بودجه در دولت و سازمان مدیریت تشکیل شده و این ستادها در دستگاه‌ها و سازمان‌ها تشکیل شد و نهایتا این ستادها بودجه ۹۷ را تدوین کردند.

وی با اشاره به اینکه منابع عمومی دولت نسبت به سال ۹۶، شش و نیم درصد رشد داشته است، بیان کرد: در ترکیب هزینه‌های دولت ۷۲ درصد آن در فصل یک و 6 هزینه می‌شود و این نشان می‌دهد که ترکیب هزینه‌های پرسنلی دولت نامتوازن و نامتقارن هست؛ این موضوع یکی از مسائل و مشکلات دولت هست که بخش عمده‌ای از هزینه‌های آن به صورت پرسنلی هست.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: در بحث هزینه‌های متفرقه، رشد قابل توجهی داشتیم که ناشی از برداشت از صندوق توسعه ملی جهت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۶ هست.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش در منابع عمومی کشور از ۹ درصد سال ۹۶ به ۱۰ درصد در سال 97، گفت: اعتقاد داریم که بودجه ما مناسب نیست اما با بضاعت، توانایی‌ها و مقدورات دولت، آن را مناسب می‌دانیم.

الهیار ترکمن ادامه داد: اگر انتقاداتی از طرف نمایندگان در مورد بودجه هست، می‌توانستند کلیات بودجه را رد کنند و آن را بر اساس نظرات خود که افزایش بودجه آموزش و پرورش هست، تغییر دهند. در حالی که نمایندگان مجلس کلیات بودجه را تأ‌یید کردند.

وی افزود: در بودجه ۹۷ جهت گیری ما این بوده که دو شکل مشخص را در بودجه تعیین کنیم؛ یکی بودجه‌ای که استان‌ها مصرف می‌کنند که ۱۵ رقم هزینه هست و دیگری هزینه‌های ملی که این هزینه‌ها نیز در استان‌ها مصرف می‌شود مانند شیر مدارس و ....

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: سرانه دانش‌آموزی روزانه که برای تغذیه مدارس شبانه‌روزی در اختیار ماست در حدود ۱۲۶۰ تومان هست اما در عمل برای دانش‌آموزان، این هزینه در حدود ۱۳۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ تومان است؛ با این استدلال‌ها و بردن این مصارف در ردیف‌های مشخص، توانستیم ۱۲۶۰ تومان را به ۵۰۰۰ تومان برای تغذیه دانش آموزان شبانه‌روزی برسانیم.

وی ادامه داد: در بخش حمل و نقل دانش‌آموزان نیز دقیقا همین کار را کردیم و با ایجاد ردیف مشخص برای این سرویس‌ها توانستیم بودجه مناسب‌تری را برای حمل و نقل دانش‌آموزان روستایی بگیریم.

الهیار ترکمن در خصوص افزایش اعتبار دانشگاه فرهنگیان گفت: اعتبارات دانشگاه فرهنگیان در بین ۱۸۶ دانشگاه کشور از نظر رشد، نهمین رتبه را داشته است.

وی در مورد عدم تخصیص بودجه به طرح رتبه بندی گفت: علت عدم تخصیص بودجه به طرح رتبه بندی، عدم تعیین تکلیف آن بوده است. دولت باید رتبه‌بندی را تصویب کند و چون هنوز دولت مصوب نکرده است ما نمی‌توانیم پارامترهای آن را مشخص کرده و بر اساس آن بودجه رتبه بندی را مشخص کنیم؛ اما پیش‌بینی ما این است که حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای بودجه سال ۹۷ نیاز داریم.

الهیار ترکمن ادامه داد: در آموزش و پرورش برای سال ۹۷ به ۳۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند هستیم که این رقم بدون احتساب پاداش بازنشستگان است وحدود ۳۳ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی آمده است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: برای اجرای احکام مندرج در برنامه به ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این مورد در بودجه سال ۹۷ تعیین تکلیف نشده است.

وی بر استفاده از منابع ثانویه تأکید و عنوان کرد: منابع اولیه معین و مشخص شده است بنابراین ما باید بر منابع ثانویه تمرکز کنیم.

الهیار ترکمن با اشاره به بدهی‌های آموزش و پرورش اظهار کرد: مبلغ کامل این بدهی ها مشخص نیست بنابراین یکی از کارهایی که درسال ۹۷ باید انجام شود موضوع احصای مطالبات است.

وی از تشکیل کارگروهی با هدف شناسایی و شفاف سازی بدهی‌های آموزش و پرورش با همکاری مجلس خبرداد و افزود: تبصره هایی را به مجلس پیشنهاد داده‌ایم که اگر در مجلس مصوب شود بسیاری از مشکلات  اعتباری آموزش وپرورش رفع می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ۴۰ میلیون کتاب درسی و کمک آموزشی با قیمت میانگین ۵۰ هزار تومان، تولید و در مدارس توزیع می‌شود بنابراین اگر این موضوع را ساماندهی کنیم می‌توانیم درآمد آن را به داخل آموزش و پرورش بیاوریم.

منبع: فارس
نظرات بینندگان