کد خبر: ۱۲۰۲۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶

آمادگی ۱۵۰ پایگاه اورژانس فارس در شب چهارشنبه سوری

رئیس اورژانس فارس از آمادگی ۱۵۰ پایگاه اورژانس در چهارشنبه آخرسال در استان خبر داد.
به گزارش شیرازه، محمد جواد مرادیان رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان فارس در خصوص تمهیدات اورژانس جهت خدمات رسانی به حادثه‌دیدگان حوادث چهارشنبه‌سوری، گفت: ۱۵۰ پایگاه اورژانس برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه سوری آمادگی کامل دارند.

او بیان کرد: این پایگاه‌ها به صورت ۲۴ ساعته فعال می‌باشند و پایگاه‌های اورژانس در شب چهارشنبه سوری طبق روال سال‌های گذشته آماده خدمات‌رسانی به مصدومان ناشی از حوادث احتمالی هستند.

وی با بیان اینکه نقاط استقرار اورژانس بصورت سیار است، افزود: اورژانس ۱۱۵ استان بر اساس حوادث احتمالی و درخواست‌های امدادی به محل حادثه اعزام می‌شوند.

مرادیان ادامه داد: ۵۰ دستگاه آمبولانس،۴ موتورلانس و ۳ دستگاه اتوبوس آمبولانس برای پوشش چهارشنبه آخر سال در مناطق پر تردد و پر حادثه (مبادی خروجی) شهر شیراز در حالت آماده باش قرار دارند.

سرپرست اورژانس فارس با اشاره به اینکه بیشترین قربانیان در حوادث شب چهارشنبه سوری گروه سنی نوجوانان هستند، اظهار کرد: بخش زیادی از صدمات ناشی از حوادث چهارشنبه سوری مربوط به نواحی صورت و چشم است.

رئیس اورژانس فارس در خصوص فعالیت بیمارستان‌ها نیرو‌های ستادی و عملیاتی جهت پوشش حوادث و سوانح احتمالی چهارشنبه سوری، گفت: بیمارستان‌ها و همچنین ۱۵۰ پایگاه شهری و جاده‌ای اورژانس و فوریت‌های پزشکی برای خدمات رسانی و پوشش حادثه دیدگان مراسم چهارشنبه سوری در حالت آماده باش قرار دارند.

مرادیان ادامه داد: به همین منظور خدمات مربوط به سوختگی در شب چهارشنبه سوری در بیمارستان امیر المومنین در ورودی شهر صدار ارائه می‌شود.

او همچنین بیان کرد: برای ارائه خدمات تروما و همچنین سوانح و تصادفات در چهارشنبه سوری نیز بیمارستان‌های شهید رجائی، نمازی و بیمارستان شهید بهشتی در حالت آماده باش خواهند بود و این خدمات را ارائه خواهند داد.

وی افزود: از مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان در خواست می‌شود که نکات ایمنی را رعایت کنند تا با مشکلات و حوادث مواجه نشوند.
مرادیان با بیان اینکه والدین نقش مهمی در پیشگیری از حوادث دارند، گفت: آنان با نظارت مستقیم بر نوجوانان هم در حین خرید وسایل کم خطر و هم در زمان استفاده از مواد محترقه، می‌توانند تا حد زیادی از بروز حوادث احتمالی بکاهند و کودکان و نوجوانان خود را از خطرات و پیامد‌های بازی کردن با آتش، ترقه و مواد محترقه آگاه کنند.

او ادامه داد: مردم در صورت بروز حادثه اول خونسردی خود رو حفظ کنند و به اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند و به سوالات کلیدی تکنسین‌های اورژانس جواب صحیح دهند و در دادن آدرس دقت کنند.

سرپرست اورژانس فارس افزود: همچنین کسانی که آموزش‌های کمک‌های اولیه دیده اند با مشاوره با کارشناسان پرستاری اورژانس اقدام به کمک مصدوم کند تا تکنسین‌های اورژانس به محل اعزام شوند.

مرادیان در ادامه به نحوه برخورد با مصدومان این گونه حادثه‌ها اشاره کرد و گفت: باید در صورت بروز حادثه، لباس مصدوم را که مربوط به عضو سوخته بدن او است درآوریم، اگر لباس مصدوم به پوست ناحیه سوخته چسبیده است، لباس را از پوست جدا نکنیم و آن را از دور تا دور محل چسبیده قیچی کنیم؛ وسایل زینتی مانند ساعت، گردنبند، دستبند، انگشتر، کمربند و کفش مصدوم را در صورتی که نزدیک عضو آسیب دیده است، درآوریم.

وی ادامه داد: لازم است ناحیه سوخته را با آب سرد شست و شو داده و خنک کنیم و به هیچ عنوان از خمیردندان یا سیب زمینی رنده شده برای تسکین درد و بهبودی سوختگی استفاده نکنیم.

مرادیان، آسیب‌های چشمی را به عنوان یکی از آسیب‌های رایج معرفی کرد و ادامه داد: مراجعه سریع به چشم پزشک در صورت برخورد هر شی با چشم می‌تواند شدت ضایعه را کاهش دهد.

وی در مورد چگونگی مراقبت اولیه از افراد آسیب دیده، افزود: اگر در اثر حادثه به چشم‌ها آسیبی رسید، از مالیدن چشم‌ها و پلک‌ها خود داری کنید، و در صورت بروز آسیب‌های چشمی از هیچ گونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشم‌ها را نشویید، زیرا استفاده از آن‌ها می‌تواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان فارس در پایان با بیان اینکه در سال گذشته در استان فارس، ۴۰۵ مورد ماموریت توسط اورژانس ۱۱۵ فارس انجام شد، افزود: از این تعداد ۱۷ مورد به مراکز درمانی اعزام شده و ۶ مورد نیز به صورت سرپایی خدمات دریافت کرده اند.

مرادیان ماموریت‌های مربوط به شهر شیراز را ۱۷ مورد اعلام کرد که ۱۲ مصدوم بستری و ۵ نفر دیگر به صورت سرپایی مداوا شده اند، همچنین ماموریت‌های مربوط به شهرستان‌ها نیز ۵ مورد بستری و یک مورد سرپایی بوده است.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان