کد خبر: ۱۲۲۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۸ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷

۱۲ شرط آمریکا برای توافق جدید با ایران

وزیر خارجه آمریکا در نشست اندیشکده آمریکایی با عنوان «بعد از توافق (برجام): یک استراتژی تازه درباره ایران» سخنرانی کرد.
به گزارش شیرازه، وزیر خارجه آمریکا در اندیشکده «هریتیج» حاضر شد تا از راهبرد این کشور در قبال ایران پس از خروج از توافق هسته‌ای رونمایی کند.

سه شنبه ۱۸ اردیبهشت رئیس‌جمهور آمریکا رسما خروج این کشور از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ را اعلام کرده بود و حالا «مایک پامپئو» از استراتژی جدید این کشور در قبال ایران سخن گفت.

وزیر خارجه آمریکا در ابتدا در دفاع از خروج واشنگتن از برجام گفت که این توافق جهان را در معرض تهدیدات گوناگون قرار داده بود.

مایک پامپئو در ابتدا گفت: «دو هفته قبل، رئیس‌جمهور ترامپ به مشارکت آمریکا در برجام پایان داد و این کار را به یک دلیل روشن انجام داد: این توافق در ارائه تضمین به مردم آمریکا درباره ایمنی و امنیت انها در برابر تهدیدهای رهبران جمهوری اسلامی ایران ناکام مانده بود. دیگر تمام شد. دیگر ایجاد ثروت برای حاکمان ایران تمام شد. دیگر، شلیک موشک به ریاض و بلندی‌های جولان را نمیپذیریم. دیگر شاهد توسعه و بسط بدونِ هزینه قدرت ایران (در منطقه) نخواهیم بود. برجام به خاطر نقص‌ها و عیوب کشنده آن، جهان را در خطر قرار داده بود».

وی در مثال زدن از «نقصهای کشنده» برجام، از یک بخش از آن مثال زد؛ بخشی که بارها مقام‌های آمریکایی درباره آن حرف زده بودند.

او مهلت چند هفته‌ای برای گرفتن تاییدیه از ایران به منظور بازرسی بازرسان از تاسیسات این کشور و بند غروب آفتاب، به عنوان «عیوب کشنده برجام» نام برد.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که برجام، سبب حصول ایران به بمب اتمی و به راه افتادن مسابقه در منطقه خاورمیانه برای دستیابی به سلاح اتمی می‌شود.

وی سپس به «شوی اخیر» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت که این اسناد ادعایی نشان داد که «ایران سال‌ها درباره این برنامه دروغ گفت».

 توافق جدید مورد نظر آمریکا که پمپئو آن را اعلام کرد شامل درخواستها و بندهای زیر است:

۱. ایران باید به آژانس گزارش کاملی از ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ارائه کند و از این اقدامات دست بکشد و به شکلی که قابل راستی آزمایی باشد برای همیشه برنامه نظامی هسته ای خود را کنار بگذارد.

 ۲. ایران باید غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و هرگز به دبنال بازفرآوری پلوتونیوم نرود و تاسیسات آب سنگین خود را ببندد.

۳. ایران باید به بازرسان آژانس اجازه بازدید از همه سایتهای خود در سرتاسر کشور بدهد.

۴. ایران باید به برنامه موشکهای بالستیک خود پایان دهد و پرتاب یا توسعه موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را متوقف کند.

۵. ایران باید شهروندان آمریکایی و همچنین شهروندان متحدان و شرکای ما که در ایران زندانی، مفقود یا در بازداشت هستند را آزاد کند.

۶. ایران باید به حمایت از گروههای تروریستی خاورمیانه از جمله حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین پایان بدهد.

۷. ایران به حاکمیت عراق احترام بگذارد و به دولت این کشور اجازه خلع سلاح شبه نظامیان شیعه را بدهد.

۸. ایران همچنین باید به حمایت نظامی خود از حوثیها پایان دهد و در راستای یک راه حل صلح آمیز در یمن گام بردارد.

۹. ایران باید همه نیروهای تحت فرماندهی خود را از سوریه خارج کند.

۱۰. ایران باید به حمایت از طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان و منطقه پایان دهد.

۱۱. ایران باید به حمایت سپاه قدس از گروههای تروریستی و شرکای شبه نظامی خود پایان بدهد.

۱۲. ایران باید رفتارهای تهدید کننده علیه همسایگان خود را کاهش بدهد، چرا که بسیاری از آنها متحدان آمریکا هستند. این مساله شامل تهدیدات ایران برای نابودی اسرائیل و شلیک موشک به خاک عربستان و امارات متحده عربی نیز می‌شود.

وی مدعی شد که اکنون لبنان به جایی راحت‌تر برای حزب‌الله تبدیل شده که توسط ایران کاملا مسلح شده است. ایران همچنین هزاران نیرو به سوریه اعزام کرده است.

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر ایران را به «دروغگویی» درباره برنامه هسته‌ای خود متهم کرد.

پامپئو ایران را به سوءنیت در برجام متهم کرد و بر اساس اسناد ارائه شده از سوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وزیر امور خارجه ایران را به دروغ‌گویی متهم کرد.

 پامپئو در این سخنرانی، مدعی شد که ایران از مزایای اقتصادی برجام برای پیش بردن مواضع خود در قبال منطقه استفاده کرد و برای مردم ایران کاری نکرد.

 به ادعای او، ایران در عراق، سوریه و دیگر مناطق اقدام به حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه نظامی کرد.

 وزیر خارجه آمریکا اتهام زنی‌های خود را فراتر از منطقه برد و مدعی شد که ایران در قلب اروپا به دنبال اقدامات تروریستی بوده است.

این مقام ارشد آمریکایی، در ادامه اتهام‌زنی‌های بی اساس خود مدعی شد که ایران از القاعده حمایت کرده است.

وزیر خارجه دولت ترامپ، در ادامه این سخنرانی تند خود مدعی شد که برجام نتوانسته جاه طلبی‌های هسته‌ای این کشور را متوقف کند.

 وی افزود که ما اکنون خارج از برجام، مانع از حصول ایران به بمب اتمی خواهیم شد.

وزیر خارجه آمریکا گفت که این کشور درصدد اعمال فشارهای حداکثری تحریمی علیه ایران است، تحریم‌هایی که شدید ترین تحریمها خواهد بود.

پامپئو گفت که آمریکا با همکاری متحدان این کشور مانع از «تسلط ایران در خاورمیانه» خواهد شد.

وی سپس مدعی شد که آمریکا به حمایت خود از «حقوق بشر و مردم ایران» ادامه خواهد داد. پامپئو سپس به برخی اغتشاشات در ایران اشاره کرد و از این اغتشاشات حمایت کرد.

پامپئو همچنین گفت که «هدف ما از یک توافق جدید با ایران، حفاظت از مردم آمریکا خواهد بود؛ توافقی که از دستیابی ایران به سلاح اتمی ممانعت خواهد کرد».

 وی درباره توافق مدنظر آمریکا گفت که ابتدا باید دسترسی به سایتهای نظامی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی را بدهد.

 از نظر او، دومین شرط مدنظر آمریکا این است که ایران غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

 وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که ایران باید به حمایت از شورشیان حوثی پایان دهد و نیروهای خود را از سوریه خارج کند.

 وی در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که دولت آمریکا خواهان عادی سازی روابط با ایران، دستیابی این کشور به فناوریهای پیشرفته و منتفع شدن ایران از مزایای اقتصادی است اما ایران باید به صورت بنیادی مواضع و سیاست‌هایشان را تغییر دهد.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مواضع قبلی برخی کشورهای غربی از قبیل وزیر خارجه سابق فرانسه و وزیر خارجه پیشین آمریکا درباره توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران گفت که «همین امروز هم آنها در حال غنی سازی هستند».

مقام ارشد آمریکایی در اظهاراتی تهدید کرد که «رفتارهای کنونی ایران با اراده و عزم آهنین آمریکا روبرو خواهد شد».

پس از سخنرانی پامپئو، وی به سوالات مجری اندیشکده پاسخ داد.

وزیر خارجه آمریکا گفت که واشنگتن در حال کار با متحدان اروپایی و دیگر متحدان در جهان برای رفع تهدیدهای «بزرگترین دولت حامی تروریسم دولتی در جهان» است و به رسیدن به نتیجه، «امیدوار» است.

 فارس

 

نظرات بینندگان