کد خبر: ۱۲۶۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷

دفترچه بیمه به‌دست اما پرداخت از جیب!

کم‌ارزش‌تر شدن دفترچه‌های بیمه و پرداختی از جیب برای دریافت خدمات درمانی موجب می‌شود تا به مرور زمان مردم تمایل کمتری به پرداخت حق بیمه داشته باشند.
دفترچه بیمه به‌دست اما پرداخت از جیب!به گزارش شیرازه، برخورداری از تأمین اجتماعی ازنظر بازنشستگی، بیکاری و نیاز به خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبت‌های پزشکی به‌صورت بیمه و غیره حقی همگانی بوده و دولت موظف است طبق قانون از محل درآمدهای عمومی و سازمان‌های بیمه‌گر از طریق دریافتی از مردم با عنوان حق بیمه، برای تک‌تک افراد به‌ویژه قشر محروم و مستضعف تأمین کند.

متأسفانه به دلایل مختلف این حق عمومی تضییع‌شده و خود مردم باید برای دریافت خدمات درمانی بیشترین پرداختی از جیب را داشته باشند درحالی‌که هرماه یا هرچند ماه یک‌بار بخشی از حقوقشان را به‌عنوان حق بیمه باید به سازمان‌های بیمه‌گر که در سال‌های اخیراً نیز با وزارت بهداشت ادغام‌شده است، پرداخت کنند.

باوجود مشکلات بیمه‌ای که در سطح کشور با آن مواجه هستیم اما لغو قرارداد بیمارستان‌های خصوصی شیراز با بیمه‌ها که از شهریورماه امسال آغاز شد و همچنین اجرای طرح سقف پذیرش بیمار در بیمارستان‌های دولتی باوجود تبعات مختلف، اما مسؤولان استان و کشور چاره‌ای برای حل این مسئله در پیش نگرفتند.

در ماه‌های اخیر کمبود برخی اقلام دارویی، لغو قرارداد بیمارستان‌های خصوصی با بیمه‌ها، کم‌ارزش شدن دفترچه بیمه سلامت و همچنین بیمه تأمین اجتماعی، شلوغی بیش‌ازپیش بیمارستان‌ها و مراکز دولتی در شیراز به‌عنوان قطب پزشکی جنوب کشور، موجب نارضایتی عمومی شده است.



یکی از شهروندان که در روزهای اخیر گذرش بارها به مراکز خصوصی و دولتی شیراز افتاده است در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: مادر من متولد سال 48 است و طی هفته‌های گذشته چند باری گفته بود که چشم‌ چپم تار می‌بیند، به درمانگاه محمد رسول‌الله(ص) شیراز مراجعه کردیم و دکتر تشخیص داد که دچار آب‌مروارید شده است.

وی ادامه داد: دکتر گفت که چشم مادرتان باید عمل شود و اگر تمایل دارید به مطب من در خیابان زند مراجعه کنید تا کارهای مقدماتی عمل انجام شود، عصر همان روز خیابان همیشه پرترافیک زند را در یک روز بارانی طی کردیم و به مطب دکتر رسیدیم.

این بانوی جوان افزود: ما تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستیم، دفترچه را که به منشی نشان دادم گفت بیمه تکمیلی هستید؟ در پاسخ گفتم نه و منشی هم به‌سرعت گفت که باید به‌صورت آزاد برای عکس‌برداری و تعیین شماره لنز و غیره 170 هزار تومان پرداخت کنید.



وی گفت: دکتر برای یک هفته بعد نوبت عمل در بیمارستان مسلمین شیراز را داد، هزینه عمل را که پرسیدم پاسخ داد که باید از خود بیمارستان بپرسید، فردای همان روز با مراجعه به بیمارستان مسلمین هزینه عمل را که پرسیدم در پاسخ گفتند یک‌میلیون و 100 هزار تومان می‌شود.

این شهروند شیرازی خاطرنشان کرد: یکی از فامیل‌ها پیشنهاد داد که از طریق درمانگاه پوستچی و بیمارستان خلیلی شیراز اقدام به عمل چشم مادرم بکنیم تا هزینه کمتری را هم پرداخت کنیم، به درمانگاه پوستچی که مراجعه کردم با انبوهی از جمعیت که اکثراً مسن بودند مواجه شدم که معلوم بود برخی‌هایشان از شهرستان و استان‌های مجاور به شیراز آمده بودند، به درمانگاه بیمارستان مسلمین هم که مراجعه کردم مثل درمانگاه پوستچی خیلی شلوغ بود.

وی ادامه داد: در درمانگاه پوستچی خواستم نبوت بگیرم گفتند خانم نوبت روزانه نداریم و نوبت‌ها برای یک ماه بعد و حتی بیشتر است، همان‌جا به بیمارستان خلیلی شیراز هم تماس گرفتم تا از مدت‌زمان عمل اطلاع پیدا کنم، خانمی از پشت تلفن بعد از شنیدن صحبت‌هایم گفت خانم ممکنه یک ماه طول بکشد، علت را که پرسیدم گفت اینجا مراجعه‌کننده زیاد است نوبت‌دهی‌ها هم طولانی می‌شود.

این بانوی جوان ابراز داشت: فردای همان روز به ذهنم رسید که از درمانگاه چشم‌پزشکی بصیر هم هزینه عمل را بپرسم، در تماس تلفنی که داشتم، گفتم تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستیم، منشی پرسید بیمه تکمیلی دارید؟ وقتی گفتم نه جواب داد که هزینه عمل 3 میلیون تومان می‌شود.

وی در پایان گفت: خدا را شکر دست ما به دهانمان می‌رسد و می‌توانیم هزینه‌ها را پرداخت کنیم تا عمل چشم مادرم به‌موقع انجام شود اما دلم برای کسانی می‌سوزد که توان مالی کمی دارند و از روستا، شهرستان و استان‌های مجاور به امید دریافت خدمات خوب و با قیمت مناسب به شیراز می‌آیند اما علاوه بر تحمل سختی راه، شلوغی و انتظارهای طولانی حتی دفترچه‌های بیمه‌شان هم کارایی چندانی ندارد درحالی‌که سال‌ها بخشی از حقوقشان برای حق بیمه کسر می‌شود.

به گزارش فارس، با توجه به اینکه جمعیت کشور و همین‌طور فارس رو به سالمندی می‌رود و کارشناسان اذعان کردند که در آینده بخش قابل‌توجهی از کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و به طبع نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی بیشتری دارند، سازمان‌های بیمه‌گر باید پاسخگوی نیاز این قشر باشند اما در حال حاضر که شاهد کم‌ارزش‌تر شدن دفترچه‌های بیمه هستیم آیا می‌توان امیدی به بهبود وضعیت در آینده داشت؟ مطمئناً اگر مردم همچنان شاهد این ماجرا باشند تمایل کمتری به پرداخت حق بیمه داشته که تبعات ناگوار اجتماعی در پی خواهد داشت.
فارس
نظرات بینندگان