کد خبر: ۱۲۶۵۶۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۶ آذر ۱۳۹۷
امام‌جمعه شیراز:

انسان بدون عدالت بی‌تقواست، هرچند قیافه بگیرد و جانماز آب بکشد/آموزه‌های دینی ما برای علم قداست قائل است

امام‌جمعه با اشاره به اهمیت عدالت در زندگی گفت: کسی که عدالت ندارد، بی‌تقواست؛ حال هر چه می‌خواهد قیافه بگیرد و جانماز آب بکشد.
به گزارش شیرازه، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های با اشاره به بحث مهم عدالت، اظهار داشت: خداوند متعال می‌فرماید با دشمن هم نباید بی‌عدالتی کرد چراکه عدالت به تقوا نزدیک‌تر است.

دژکام با بیان اینکه عدالت ابعاد و اقسامی همچون عدالت فقهی، اخلاقی و اجتماعی دارد، دارد خاطرنشان کرد: علمای اخلاق به درون انسان نگاه می‌کنند و می‌گویند انسان بااخلاق اهل افراط‌وتفریط نیست؛ برای نمونه یکی می‌خواهد انقلابی باشد و آن‌قدر شورش را درمی‌آورد که از آن‌طرف بام می‌افتد، در مقابل یکی هم در انقلاب است و نشانی از انقلاب ندارد.

وی به عدالت اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: عدالت اجتماعی یعنی ما در رفتارمان با دیگر انسان‌ها عدالت داشته باشیم؛ برای نمونه در معاملات به یکدیگر ظلم نکنیم و یا قیمت یک جنس را خلاف واقع اعلام نکنیم تا افراد دچار غبن و زیان شوند، چراکه خدای متعال می‌گوید وقتی معامله را می‌نویسید انصاف داشته باشید.

نماینده ولی فقه در استان فارس درعین‌حال با بیان اینکه امروز جامعه ما نسبت به عدالت عطش دارد و این حق است، اظهار داشت: البته ممکن است جنگ نرم طوری وانمود کند که ناعادلانه‌ترین مسائل در ایران رخ می‌دهد که این نیز دروغ است اما تلاش تمام قضات و کارکنان قضایی باید این باشد که عدالت برقرار شود.

امام‌جمعه شیراز عدالت را نیاز فطری انسان دانست و افزود: هدف انقلاب اسلامی ایجاد عدالت است و امام زمان (عج) نیز برای همین موضوع ظهور خواهد کرد. برخی می‌گویند با ظالمان باید صلح کرد که این امکان‌پذیر نیست چراکه صلح بین ظالم و مظلوم امکان ندارد مگر اینکه ظالم دست از ظلم خود بردارد.

دژکام همچنین گفت: تقوا یک حالت قلبی است اما چگونه می‌فهمیم که یک انسان باتقوا است؟ جواب این است که باوجود عدالت می‌فهمیم که طرف در دلش تقوا است و اگر عدالت ندارد، بی‌گمان در دلش تقوا نیست؛ حال هر چه می‌خواهد قیافه بگیرد و جانماز آب بکشد.

حیثیت دانشجو به مقام دانش است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مناسبت 16 آذرماه روز دانشجو نیز گفت: شایسته است که نسبت به مقام ارزشمند و مقدس دانشجویی تجلیل و تکریم شود، زیرا کار دانشجویی را باید مقدس بنامیم چراکه آموزه‌های دینی ما برای علم قداست قائل است.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس افزود: تفاوت عالم و جاهل را در رفتار ائمه معصومین متوجه می‌شویم که چقدر مقام دانشجویی و طلبگی در نزد ایشان اهمیت داشته است، مانند هشام بن حکم که به دلیل دانشجویی در 16 سالگی مقام بالایی نزد امام جعفر صادق (ع) داشت.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه احترام روز دانشجو به خاطر مقام دانش است، افزود: اگر دانشجو از حیثیت جوینده دانش بودن خارج شد، چیزی برای وی باقی نمی‌ماند؛ ضمن اینکه باید توجه داشت جامعه خرج بسیار می‌کند که افراد دانشجو شوند.

دانشجو مراقب روحیه استبدادی باشد

وی همچنین گفت: جامعه مخارجی را تحمل می‌کند که یک نفر به دنبال دانش رفته و دانشجو باشد؛ این هزینه‌ها برای آنست که دانشجو فردا با علمش به داد جامعه برسد؛ دانشجویی که درس نمی‌خواند و به دنبال علم نیست حق ندارد در دانشگاه بماند.

دژکام با تاکید بر لزوم اطلاع دانشجو از هدف علم آموزی و حرکت در این مسیر، گفت: روز شانزده آذر به این جهت روز دانشجوست که عده‌ای از دانشجویان جان فدا کردند که کشور جلو برود. کار علمی و دانش‌افزایی اگر با نگاه عمیق باشد، تبدیل به بصیرت خواهد شد؛  بنابراین لازم است که  دانشجویان بصیر تشویق شوند.

 امام جمعه شیراز با بیان اینکه حرکت دانشجویی ضد سلطه، استکبار و استبداد بوده و دانشجو به دنبال  استقلال کشور است،گفت: مخالفت حرکت دانشجویی با استبداد یک نکته دینی محسوب می‌شود زیرا اسلام هم با استبداد مخالف است.

 وی با تاکید بر روحیه ضد استبدادی دانشجو نیز گفت: امروز اگرچه در کشور ما شکل و ساختار استبدادی کوبیده شده و از بین رفته است اما امکان دارد روحیه استبدادی وجود داشته باشد؛ بنابراین دانشجویان باید مراقب این موضوع باشند.

نظرات بینندگان