کد خبر: ۱۲۸۴۶۶
تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۴
به گزارش شیرازه، اول اسفندماه بود که خانم‌های مسجدالرقیه (س) شیراز آستین همت بالا زدند تا پخت بزرگترین سمنوی کشور را با پاک کردن 10 تُن گندم آغاز کنند. یک هفته بعد گندم‌ها ریخته می‌شود تا جوانه بزند؛ بعد از آن نوبت به چرخ یا در اصطلاح شیرازی «شیره‌گیری» گندم‌ها می‌رسد. حالا دیگر باید زیر پاتیل‌های بزرگ مسی را روشن کرد و طی 2 روز آنقدر گندم را با آرد هم زد تا رنگ سمنو به خود بگیرد. دست آخر هم نوبت به تزیین سمنو با گردو و بادام‌هایی می‌رسد که به عشق حضرت زهرا(س) در این اوضاع اقتصادی و قیمت سرسام‌آور خشکبار اهداء شده‌اند. حالا دیگر زحمات یکصد نفر در طول حدود 20 روز به ثمر نشسته و ایستگاه پایانی پخت خوراکی عیدانه سمنو به‌عنوان یکی از آداب دیرینه ایرانی‌هاست. نذرتان قبول!


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: