کد خبر: ۱۳۰۸۳۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۱ - ۰۸ تير ۱۳۹۸
حسینیه شیرازه:

مراسم های سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع) در سومین حرم اهل بیت(ع)

در حسینیه شیرازه، قصد داریم مراسم های هیئات مذهبی شهر مقدس شیراز در سوگواری شهادت امام ششم شیعیان، امام جعفر صادق(ع) را به شما معرفی کنیم.
در حسینیه شیرازه، قصد داریم مراسم های هیئات مذهبی شهر مقدس شیراز در سوگواری شهادت امام ششم شیعیان، امام جعفر صادق(ع) را به شما معرفی کنیم. 

معرفی اجمالی امام جعفر صادق(ع): 
امام جعفر صادق، امام ششم شیعیان، در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه متولد گردید.  عصر آن حضرت همچنین عصر جنبش فرهنگی و فکری و برخورد فرق و مذاهب گوناگون بود. پس از زمان رسول خدا دیگر چنین فرصتی پیش نیامده بود تا معارف اصیل اسلامی ترویج گردد، بخصوص که قانون منع حدیث و فشار حُکّام اموی باعث تشدید این وضع شده بود. لذا خلأ بزرگی در جامعه آن روز که تشنة هرگونه علم و دانش و معرفت بود، به چشم می خورد. 
امام صادق با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدرش را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشته های مختلف علمی و نقلی شاگردان بزرگی تربیت کرد. شاگردانی چون: هشام بن حکم، مفضل بن عمر کوفی جعفی، محمد بن مسلم ثقفی،ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مؤمن طاق، جابر بن حیان و . . . . تعداد شاگردان امام را تا چهار هزار نفر نوشته اند. 

ابوحنیفه رئیس یکی از چهار فرقه اهل سنت مدتی شاگرد ایشان بود و خودش به این موضوع افتخار کرده است. 
امام از فرصت های گوناگونی برای دفاع از دین و حقانیت تشیع و نشر معارف صحیح اسلام استفاده می برد. مناظرات زیادی نیز در همین موضوعات میان ایشان و سران فرقه های گوناگون انجام پذیرفت که طی آنها با استدلال های متین و استوار، پوچی عقاید آنها و برتری اسلام ثابت می شد. 

همچنین در حوزه فقه و احکام نیز توسط ایشان فعالیت زیادی صورت گرفت، به صورتی که شاهراه های جدیدی در این بستر گشوده شد که تاکنون نیز به راه خود ادامه داده است. 
بدین ترتیب، شرایطی مناسب پیش آمد و معارف اسلامی بیش از هر وقت دیگر از طریق الهی خود منتشر گشت، به صورتی که بیشترین احادیث شیعه در تمام زمینه ها از امام صادق نقل گردیده و مذهب تشیع به نام مذهب جعفری و فقه تشیع به نام فقه جعفری خوانده می شود. 
مراسم های سوگواری شهادت امام جعفر صادق(ع) در سومین حرم اهل بیت(ع)
شهادت حضرت:
پس از به قدرت رسیدن عباسیان، همانطور که آن حضرت پیش بینی کرده بود فشار بر شیعیان افزایش یافت و با روی کار آمدن منصور این فشار به اوج خود رسید. امام نیز از این فشار ها مستثنی نبود. این دوران، یعنی چند سال آخر عمر آن حضرت بر خلاف دوران اولیه امامتشان،‌ دوره سختی ها و انزوای دوبارة آن حضرت و حرکت تشیع بود. منصور شیعیان را به شدت تحت کنترل قرار داده بود. 
سرانجام کار به جایی رسید که با تمام فشارها، منصور چاره ای ندید که امام صادق را که رهبر شیعیان بود از میان بردارد و بنابراین توسط عواملش حضرت را به شهادت رساند. آن حضرت در سن 65 سالگی در سال 148 هجری به شهادت رسید و در قبرستان معروف بقیع در کنار مرقد پدر و جدّ خودش مدفون گردید . 

در زمینه فضایل و مکارم اخلاقی حضرت صادق روایات و وقایع بسیار زیادی نقل شده است. آن حضرت با رفتار کریمانه و خلق و خوی الهی خود بسیاری از افراد را به راه صحیح هدایت فرمود، به گونه ای که پیروان دیگر مکاتب و ادیان نیز زبان به مدح آن حضرت گشوده اند. 

اعلام و شرح مراسم ها:

هیئت رهپویان وصال

سخنران:
حجت‌الاسلام انجوی‌نژاد
 موضوع سخنرانی:
عقل و نور - قسمت3
مداح:
کربلایی مصطفی مروانی از اهواز

زمان: شنبه 8 تیرماه، همراه با نماز مغرب و عشاء
مکان: بلوار پاسداران، خیابان شهید آقایی، حسینیه شهدای رهپویان وصال


هیئت درب شازده 

سخنران:
شیخ علی اصغر همتی
مداح :
کربلایی جواد مقدم 
حاج حسن تحویلدار
کربلایی حسن حسین خانی
شنبه و یکشنبه 8 و 9 تیرماه، بعد از نماز مغرب و عشاء
مکان:سه راه دارالرحمه، بلوار ابوذر غفاری، کوچه 21 ، حسینیه ولی عصر(ع)

هیئت مصباح الهدی
سخنران:
حجت الاسلام کیخا

مداحان:
کربلایی محمد اسداللهی
کربلایی قاسمعلی محسنی
حاج علی رضایی
کربلایی بهنام زارع
زمان:پنجشنبه۶ و جمعه۷ تیرماه
ساعت ۲۱
مکان :میدان احمدی.مسجد خاتم الانبیا

نظرات بینندگان