کد خبر: ۱۳۳۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۰۵ مهر ۱۳۹۸
استاندار فارس در جلسه ستاد بازآفرینی شهری تاکید کرد:

وزارت راه و شهرسازی تکلیف طرح توسعه حرم را مشخص کند/ ضرورت معرفی مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس/ دستگاه ها در اختصاص سهم ۳۰درصدی خود به طرح بازآفرینی شهری اهتمام ورزند

بیش از 3 هزار هکتار بافت فرسوده در 110 شهر استان فارس وجود دارد که 1800 هکتار آن در شهر شیراز است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، دکتر عنایت الله رحیمی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که با حضور مهندس پژمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت  بازآفرینی شهری ایران، با اشاره به وجود بیش از 3 هزار هکتار بافت فرسوده در 110 شهر استان فارس که 1800 هکتار آن در شهر شیراز قرار دارد، عنوان کرد: استان فارس جز از نخستین استان هایی است که محدوده بافت های فرسوده بر اساس ریزدانگی  و ناپایداری و نفوذناپذیری در 28 شهرستان مشخص شده است.

وی با بیان اینکه 12 شهر از این 28 شهر دارای طرح بوده و تعدادی از محدوده های ناکارامد نیز مشخص شده اند ، از مجموعه راه و شهرسازی خواست با تسریع در روند تعریف طرح برای سایر شهرها زمینه برنامه ریزی و اجرای این برنامه ها را فراهم کنند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه از 1800 هکتار بافت فرسوده شیراز 350هکتار مربوط به بافت تاریخی فرهنگی است که بخش هایی از طرح  571 هکتاری توسعه حرم حضرت احمد بن موسی(ع) نیز در این محدوده قرار گرفته است، عنوان کرد: انتظار داریم وزارت راه و شهرسازی پس از مدت زمان زیادی که در کشاکش این طرح گذشته است آن را به سر منزل مقصود رسانده و نهایی و ابلاغ کند.

دکتر رحیمی با تاکید بر اینکه در طرح های اینچنینی باید به خواسته های مردم رنگ و بوی علمی و اجرایی داده شود ، خاطرنشان کرد: نمی توان از طرح هایی که تغییرات فیزیکی، کالبدی، اقتصادی نداشته باشند انتظار داشت بافت های فرسوده را به بافت های کارامد تبدیل کنند.

وی ادامه داد: تناقض در طرح های مصوب سبب خواهد شد این فرسودگی همچون گذشته ادامه یابد.

 دکتر رحیمی با بیان اینکه در صورت تعیین و تکلیف این طرح مجموعه استان نیازی به دریافت پول نداشته و کار را پیش خواهد برد عنوان کرد: همانگونه که اقدامات مجموعه های مختلف استان پس از سیل شیراز در فرصتی کوتاه  در حوزه های آزاد سازی زمین و تملک و... رکورد جدیدی را رقم زده اند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با تاکید بر اینکه حرکت در قالب برنامه جامع مشترک دستیابی به نتیجه را در اجرای طرح بازافرینی شهری امکان پذیرخواهد کرد، به اقدامات حائز اهمیتی همچون ایجاد محورهای دسترسی مورد نیاز ، احداث مجتمع ها و بناهای منفرد و پروژه در دست اجرا محور زندیه در بافت تاریخی شیراز اشاره کرد.

وی ادامه داد: در طرح بازآفرینی شهری شیراز دروازه قرآن ، محله سعدی و بافت تاریخی در اولویت قرار دارد.

دکتر رحیمی با بیان اینکه بافت های فرسوده در میانه و حاشیه شهر نیز نیازمند توجه است، گفت: در این راستا نیز اقداماتی در قالب فیزیکی و کالبدی و یا برنامه های فرهنگ محور از سوی نهاد ها و دستگاه های توانبخشی و حمایتی انجام شده است.

 استاندار فارس با اشاره به اقدامات خوبی که در راستای برنامه جامع اقدام مشترک در سایر شهرستان های استان فارس انجام شده است ، افزود: در شهرهای مرودشت ، لار ، جهرم ، فسا و کازرون نیز اقداماتی در راستای بازافرینی شهری انجام شده است که باید با جدیت و برنامه ریزی مدون ادامه یابد.
 
وی با بیان اینکه در برنامه جامع مشترک تکلیف و وظایف هر یک از دستگاه های خدمات رسان به روشنی مشخص شده است ، اظهار کرد: بر اساس این برنامه هر یک از دستگاه ها باید 30درصد درآمد خود را در طرح بازآفرینی شهری هزینه کنند.

دکتر رحیمی با اشاره به تنگناهایی که در اثر شرایط اقتصادی کشور برای اجرای این طرح ایجاد شده است ابراز امیدواری کرد با مساعدت وزارت راه و شهرسازی شاهد رفع بسیاری از این مشکلات باشیم.
 
استاندار فارس در پایان به اهمیت جایگاه اداره کل راه و شهرسازی استان فارس در پیشبرد اهداف توسعه ای در استان اشاره کرد و از وزارت راه و شهرسازی خواست روند انتصاب مدیرکل این مجموعه را سرعت بخشد.


نظرات بینندگان