کد خبر: ۱۳۴۱۴۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۶ - ۲۲ آبان ۱۳۹۸
پژوهشگر مرودشتی صنعت روغن را در دنیا متحول کرد
اضافه کردن نیم درصد روغن بنه به روغن زیتون، پایداری این روغن هشتاد درصد افزایش می یابد.
به گزارش سایت خبری شیرازه به نقل از مرودشت نا، دکتر جواد توکلی پژوهشگر مرودشتی و استاد دانشگاه جهرم در یازده سال تحقیق خود بر روی گیاه بنه یا همان پسته وحشی به نتایج بسیار پرباری دست یافته است که بر اساس آن می توان روغن بنه را بهترین روغن فراوری شده در صنایع روغن در سطح دنیا نامید به این دلیل که این روغن در واقع ناب ترین است ناب ترین آنتی اکسیدانی است که نه فاسد و نه در برابر حرارت دچار تغییر می شود که به دلیل همین دو ویژگی است که روغن بنه هم دارای ارزش تغذیه ای بسیاربالایی در مصرف خوراکی است و هم مناسب سرخ کردن می باشد و با توجه به اینکه در شرایط فعلی برای پایداری روغنهای رایج از یک آنتی اکسیدان شیمیایی به نام TBHQ که با هزینه گزاف از خارج از کشور وارد کشور می شود و از مضرات TBHQ همین کافیست که بدانیم عمر روغن را افزایش و عمر انسانها را کاهش می دهد و در واقع پژوهش این محقق می تواند پایانی باشد بر خطراتی که از ناحیه روغن بر سلامت عموم افراد جامعه ایجاد می کند و مضاف بر آن از واردات و ایجاد هزینه های سنگین و خروج ارز جلوگیری می نماید و می تواند در اشتغال زایی موثر باشد.
دکتر توکلی در تشریح تاثیر گذاری روغن بنه بر سایر روغنها می گوید با اضافه کردن نیم درصد روغن بنه به روغن زیتون، پایداری این روغن هشتاد درصد افزایش می یابد و این بدان معناست که تصفیه و وفراوری روغن بنه می توان TBHQ و مضرات فراوانش را از صنعت روغن ایران و حتی جهان حذف کرد.
اما حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا گیاه بنه یا همان پسته وحشی این قابلیت را دارد تا به تولید انبوه رسیده و آثار آن در صنایع روغن مشاهد شود!؟ در پاسخ به این سوال آنچه که از آمارها بدست آمده نشان دهنده این است که در کشور ایران ۸۰ میلیون اصله درخت بنه در ۲ میلیون هکتار از جنگلهای کشور وجود دارد که می تواند تا ۲ میلیون لیتر روغن را از آن استحصال کرد که بر اساس همین ظرفیت دکتر جواد توکلی معتقد است که ایران با تکیه بر آن نه تنها می تواند از واردات روغن که حدود ۴ میلیارد دلار ارز را از کشور خارج می کند رها شده بلکه این امکان را می یابد تا به عنوان صادر کننده این محصول نقش ایفا کند و این مستلزم سرمایه گذاری و برنامه ریزی حول این گیاه ارزشمند است در حالی که اکنون فقط از یک درصد آن استفاده می شود و ۹۹ درصد آن بدون استفاده می ماند.
دریـچـــــــــــــــــــــه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: