کد خبر: ۱۳۶۴۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
ناگفته هایی از پشت پرده انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری در فارس:

چرا برای انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان فقط یک نفر در استان فارس تایید صلاحیت شد؟ / جزئیات دلیل حضور حجت الاسلام منتظری در فارس

مدیر حوزه های علمیه استان فارس، ناگفته هاییی از پشت پرده اولین میاندوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان فارس را بر زبان آورد.
به گزارش شیرازه، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمد استوار میمندی پیش از ظهر امروز در نشست رسانه‌ای که در دفتر مدیریت حوزه علمیه فارس برگزار شد، با اشاره به اینکه مجلس خبرگان رهبری نهاد مهمی است که در ساختار مهم قانون اساسی پیش‌بینی‌شده است، اظهار داشت: مجلس خبرگان رهبری لنگرگاه نظام است و همان‌طور که لنگر، کشتی را در دریا نگاه می‌دارد و از صخره‌ها محافظت می‌کند، مجلس خبرگان رهبری نیز نظام و کشور را در یک نقطه آرامشی قرار می‌دهد که نقش آن انتخاب رهبر و پس‌از آن حمایت از ولایت‌فقیه است.

وی با تأکید بر اهمیت جایگاه مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مجلس خبرگان رهبری یک سنگرگاه نظام است و افرادی که وارد مجلس خبرگان می‌شوند باید به لحاظ علمی قوی و اسلام‌شناس باشند.

مدیر حوزه علمیه استان فارس، مؤمن بودن به آرمان‌های انقلاب را از دیگر ویژگی‌های اعضای مجلس خبرگان رهبری برشمرد و تصریح کرد: اعضای خبرگان لازم است دارای عقلانیت سیاسی و اجتماعی باشند تا بتوانند در بزنگاه‌ها مسیر صحیح را تشخیص دهند، فریب تزویر دشمن را نخوردن و دلسوز مردم بودن ازجمله دیگر شاخصه‌های اعضای مجلس خبرگان رهبری است.

وی اولین انتخابات میان‌دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در فارس را یادآور شد و گفت: پس‌ از اینکه آیت‌الله ایمانی نماینده ولی‌فقیه سابق در استان از دنیا رفتند یکی از کرسی‌های خبرگان فارس خالی شد، در واقع در پنج حوزه تهران، قم، خراسانی شمالی، رضوی و فارس هفت نفر نیاز بود که به مجلس خبرگان رهبری ورود کنند، توقع عمومی این بود که آیت الله دژکام در استان فارس برای ورود به مجلس خبرگان رهبری اقدام کنند البته در عین‌حال بزرگان دیگری نیز فارس داشت، اما توقع از آیت الله دژکام به دلیل بود.

مدیر حوزه علمیه استان فارس درمورد تصمیم آیت الله دژکام گفت: آبان ماه سال جاری بود که بنده از آیت الله دژکام سؤال کردم آیا قصد ورود به صحنه انتخابات خبرگان را دارید یا نه؟ گفتند آیا حضور من ضرورتی دارد که ورود کنم؟ عرض کردم توقع عمومی همه اقشار جامعه این است که نماینده ولی‌فقیه در استان فارس عضو خبرگان نیز باشد مخصوصا که اگر شما در یکی از نهادهای حاکمیتی نیز قرار بگیرید، به نفع مردم است چرا اینکه می توانید صدای مردم فارس در مجلس خبرگان را فریاد بزنید.

وی خاطرنشان کرد: ایشان تا آبان ماه تصمیمی برای ورود به صحنه انتخابات نگرفته بودند، در عین‌حال افراد و بزرگان دیگری نیز ازجمله آیت‌الله دستغیب و بسیاری از روحانیون استان و آیت‌الله خاتمی از بیرون استان، از ایشان دعوت کرده بودند اما باز در عین‌حال مراعات حال علما را می‌کرد و مراقب بودند که اگر بزرگانی ورود کردند، ثبت‌نام نکند؛ آیت الله دژکام دژکام بسیار مقید به رعایت آداب اسلامی و سنت‌های اصیل حوزوی هستند که متأسفانه این روحیه در جامعه کمتر وجود دارد، گاهی به اسم جوان‌گرایی حرمت پیرها شکسته می‌شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین استوار بیان داشت: آیت الله دژکام در تماسی که با بنده داشتند بیان کرد باید از برخی بزرگان برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان دعوت کرد، آیت‌الله دستغیب نیز گفتند که به دلیل انسجام این امر خوب است، بنابراین دعوت از بزرگان بر عهده بنده شد، خدمت یکی از بزرگان برای دعوت که رفتیم فرمودند اگر (آیت الله دژکام) به میدان بیاید ما برای ایشان سربازی می‌کنیم، چراکه اگر کسی می‌خواهد ورود کند چه کسی بهتر از نماینده ولی فقیه در استان است.

وی در ادامه با تصریح اینکه افراد بسیاری در فارس برای مجلس خبرگان ثبت‌نام کردند، ابراز کرد: افرادی خارج از استان، برخی از مدیران مدارس علمیه و ائمه جمعه نیز برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان ثبت‌نام کردند، در روز پایانی ثبت‌نام آیت الله دژکام در جلسه جامعه روحانیت شیراز که در مصلا برگزار شد حاضر شد و گفت که برخی گفتند که چرا ایشان ثبت‌نام نکردند، و وی جواب داده بود با توجه به دعوتی که از سوی برخی از بزرگان استان صورت گرفته و با اجازه شما بزرگواران در جمع شما حاضر شدم که ثبت‌نام کنم.

مدیر حوزه علمیه استان فارس از دلایل انصراف برخی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری در فارس پرده برداشت و گفت: در مرحله نخست عده‌ای به جهت احترام جایگاه نماینده ولی‌فقیه ثبت‌نام نکردند، همچنین افرادی نیز تا متوجه شدند که ایشان ثبت‌نام کرده‌اند، پس از ثبت نام اولیه انصراف خود را به فرمانداری اعلام کردند.

وی همچنین به شرایط پذیرش و حضور در عرصه انتخابات مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: فردی که می‌خواهد در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کند باید پس از ثبت نام در آزمون علمی کتبی و شفاهی شرکت کند، البته افرادی که سابقاً امتحان‌داده‌اند و یا کسانی که آثار علمی دارند که به تأیید رسیده باشد از امتحان معاف می‌شوند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه استان فارس تأکید کرد: اگر در دوره قبل مشاهده کردیم که برخی از مشاهیر ثبت‌نام کردند اما تایید نشدند به این دلیل بود که یکی از این سه مرحله فوق را نداشتند.

وی ادامه داد: هر فردی می‌خواهد در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کند باید در مرحله نخست آزمون کتبی، مصاحبه شفاهی و در مرحله سوم استعلام‌های اطلاعاتی، جزائی و حقوقی که مانند سایر جذب‌ها مرسوم است را بگذراند، ازاین‌رو افرادی که در استان ثبت‌نام کرده بودند ممکن است برخی مرحله اول برخی مرحله دوم و برخی دیگر مرحله سوم را طی نکرده باشند، پس اگر مشاهده می‌کنیم که در استان فارس فقط یک نفر تأیید شد به این صورت بوده که مابقی احراز علمی نشده‌اند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین استوار به حضور نفر دوم کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری در فارس اشاره و تصریح کرد: پس‌ازآنکه فقط آیت الله دژکام به‌عنوان کاندیدا از فارس تایید صلاحیت و انتخاب شد و فرد دیگری وجود نداشت، با یکی از اعضای فقهای شورای نگهبان تماسی داشتیم که تدبیری برای این شرایط داشته باشد، از این‌رو پیشنهاد شد که برخی از کاندیداهای حوزه های انتخاباتی دیگر به حوزه انتخابیه فارس منتقل شوند تا رقابت انتخاباتی شکل بگیرد.

وی ادامه داد: حجت‌الاسلام‌ و المسلمین منتظری از حوزه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کرده بود ازآنجایی‌که ایشان با شیرازی‌ها رابطه سببی داشت، بهترین گزینه بود که از اینجا نامزد شود، بنده نیز به ایشان پیشنهاد دادم که پس از توصیه یکی از بزرگان جامعه مدرسین، قبول کرد حوزه انتخابی خود را از تهران به فارس تغییر دهد به دلیل اینکه فرایند انتقالی به طول می‌انجامید چند روزی این اتفاق دیر رقم خورد و این به دلیل این بود که نامه ارسالی از تهران پایان وقت چهارشنبه به وزارت کشور رسید و تا نامه به استانداری فارس و فرمانداری رسیده بود شنبه بود، همین فرایند اداری مستمسک سیاسی‌کاری برخی که بی‌خبر از ماجرا بودند شد که بیان می‌کردند در استان فارس رقابت یک نفر است، این انتخاب نیست بلکه انتصاب است، بی‌بی‌سی نیز بر روی همین مساله مانور می‌داد.

مدیر حوزه علمیه استان فارس با ابراز اینکه چنین پدیده ای که فقط یک نفر در استان تایید صلاحیت شود تازگی ندارد گفت: بلکه در برخی از دوره های سابق نیز رخ داده بود مثلا در استان بوشهر در دوره قبل آیت‌الله حسینی بوشهری به‌تنهایی تأیید شدند و آیت‌الله فیاضی را دعوت کردند که به بوشهر برود، هرمزگان آیت‌الله نعیم‌آبادی نیز به‌تنهایی تأیید شدند که یک نفر دیگر آقای صدر الساداتی رفت که اتفاقاً رأی آورد، در استان فارس نیز در این دوره این اتفاق رقم خورد، اگر قرار بود چنین اتفاقی با برنامه ریزی و از روی عمد رخ دهد در استان قم نیز فقط آیت‌الله یزدی باید تایید میشد در حالیکه اینگونه نبود.

وی عنوان کرد: هنگامی‌که حجت‌الاسلام‌ منتظری انتقالی خود را از تهران گرفت ما هم برای ایشان برخی از مقدمات را آماده کردیم، چراکه آشنایی با افرادی که اهل کنش‌های سیاسی بودند نداشت، به همین دلیل سعی کردیم کمک کنیم که زودتر سوار بر کار شود و تبلیغات خود را آغاز کند، بنابراین مردم می‌توانستند آزادانه به هرکدام از این دو نفر رأی دهند که رأی قابل‌توجهی هم نیز ایشان آورد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه استان فارس در مورد برخورد روحانیت استان فارس با حجت الاسلام منتظری گفت: روحانیت و بزرگان فارس به احترام نماینده ولی‌فقیه همان‌طور که خود به میدان نیامدند، همان‌طور هم وظیفه می‌دیدند که از نماینده ولی‌فقیه حمایت کنند؛ حجت‌الاسلام‌و المسلمین منتظری هنگامی‌که در جلسه جامعه روحانیت و جامعه اساتید فارس حضور پیدا کردند با آغوش باز و تکریم بزرگان از ایشان استقبال کردند و سخنان او را شنیدند.

وی در ادامه با اضافه کردن اینکه آنچه روحانیت فارس به آن افتخار می کند این است که در این انتخابات اخلاق اسلامی و رعایت حرمت بزرگان را انجام دادند و الگوهای ادب را به جامعه ارائه کردند گفت: لذا پیشنهاد ما به همه کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در همه انتخابات ها این است که رقابت سالمی که بین بزرگان از کاندیداهای خبرگان وجود دارد را الگوی انتخاباتی خود قرار دهند.

حجت الاسلام استوار صدور منشور روحانیت در 3 اسفند ماه 1367 توسط امام خمینی (ره) را یادآور شد و گفت: در این منشور می توان مبانی سیاسی و اجتماعی معمار کبیر انقلاب را از آن استخراج کرد.سند روحانیت یک سند شفاف است و قابل تحریف نیست و یک مسیر حرکت برای علاقه مندان به انقلاب را مشخص می کند.

مدیر حوزه های علمیه استان فارس مطالعه منشور روحانیت و تفکر در آن را برای طلاب از نان شب واجب تر دانست و افزود: در کنار وصیت امام خمینی (ره) این منشور همانند یک نورافکنی است که راه را برای تمامی اقشار جامعه به خصوص روحانیت روشن می کند. طلابی که دغدغه انقلاب دارند و می خواهند در همه ابعاد کاری شان خوب عمل کنند باید این منشور را حتما مطالعه کنند.

وی تصریح کرد: محتوا این منشور ریل های قطار انقلاب را که عبارت اند از استقلال کشور و عزت ملی، عدم سلطه اجانب، عدالت اجتماعی و توجه به طبقه مستضعف جامعه و غیره را مشخص می کند.

گفتی است حجت الاسلام استوار میمندی در توصیه ای، جامعه روحانیت را به اهتمام جدی مطالعه و بررسی محققانه منشور امام خمینی (ره) دعوت کرد و اضافه کرد: این منشور یک منشور هدایتی و بصیرتی است که می تواند جریان های روحانیت را به ما بشناساند و در بالا بردن بصیرت طلاب نقش موثری داشته باشد.

نظرات بینندگان