کد خبر: ۱۳۷۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
جهانپور؛

فوت ۱۵۱ کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۱ نفر از کسانی که به علت بیماری کرونا در بیمارستان‌ها بستری بودند جان خود را از دست دادند.
  کیانوش جهانپور با بیان اینکه آمار ارسالی از  دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و بیش از ۹۵ آزمایشگاه مورد تایید وزارت بهداشت در سراسر کشور تا امروز نشان می‌دهد ۱۸۹ هزار و ۷۹۰ تست نهایی و قطعی بیماری کرونا انجام شده است افزود:​ تعداد موارد ابتلا به کرونا در کشور از ۵۸ هزار نفر عبور کرده و با احتساب ۲ هزار و ۴۸۳ نفری که در ۲۴ ساعت گذشته به جمع موارد تشخیص قطعی بیماری کووید ۱۹ افزوده شدند، ۵۸ هزار و ۲۲۶ نفر تا این لحظه ثبت موارد قطعی ابتلا به این بیماری را داشتیم.
وی گفت: خوشبختانه ۲۲ هزار و ۱۱ نفر از این جمع بهبود یافته اند یا اینکه از مراکز درمانی و بیمارستان‌ها با بهبودی کامل ترخیص شده اند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: ما تا این لحظه سه هزار و ۶۰۳ نفر از موارد قطعی بیماران کرونایی را در جمع خود نداریم و از دست داده ایم.
 
آقای جهانپور با اشاره به اینکه دیروز گزارشهایی در تهران مبنی بر تردد‌های غیرضروری داشته ایم گفت:​ حتی در نقاطی از شهر شاهد ترافیک بودیم و این موضوع با سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا مغایرت دارد و باید به مردم بگوییم که در جهت کنترل و مهار و پیشگیری از این بیماری نیستیم و هشدار می‌دهیم موضوع کرونا همچنان جدی است.
وی افزود:​ هموطنانی که فکر می‌کنند با پایان تعطیلات کرونا از کشور خداحافظی کرده در اشتباه اند و ستاد ملی مبارزه با کرونا در فاز مدیریت این بیماری است.
 
آمار غربالگری به ۷۰ میلیون نفر رسید
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: آمار غربالگری کرونا در کشور به حدود ۷۰ میلیون نفر رسیده است.
کیانوش جهانپور در ویدئو کنفرانس خبری با اصحاب رسانه افزود: از میان جمعیت غربال شده تعدادی به بیمارستان‌ها ارجاع شده که در نهایت حدود ۳۱ درصد به عنوان موارد مشکوک در بیمارستان‌ها بستری شده و بقیه برای مراقبت در منزل ارجاع شده‌اند.
جهانپور گفت: قسمت عمده خدمات پیشگیرانه توسط بهورزان در خانه‌های بهداشت روستایی و مراقبان سلامت در مراکز شهری و روستایی ارائه می‌شود. بهورز و مراقبان سلامت در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت خدمات قابل توجهی ارائه کرده‌اند. چشمگیرترین اقدام ایران در زمینه کرونا این موضوع است. این خدمات، نقطه تمایز ایران نسبت به سایر کشورهاست. تهران یکی از نقاطی است که در این زمینه ضعف دارد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: بسیاری از مراکز و بیمارستان‌های خصوصی در معرض ورشکستگی قرار گرفته‌اند. البته بسیاری از این بیمارستان‌ها تلاش کرده‌اند که نیروی انسانی خود را تعدیل نکنند. به هر حال هیچ کارفرمایی مایل نیست سرمایه خود را تعطیل کند و تحت فشار‌های اقتصادی ممکن است این اتفاق افتاده باشد.
وی ادامه داد: کادر درمانی و پرستاری که تعدیل شده باشند حتی اگر در قالب‌های قرارداد‌های کوتاه مدت با وزارت بهداشت همکاری کرده باشند، تلاش می‌شود در جذب چهار هزار و ۵۰۰ پرستار از آن‌ها هم استفاده شود.
جهانپور گفت: در ژاپن اپیدمی اتفاق نیافتاد و واژه اپیدمی وقتی گفته می‌شود که یک درصد جمعیت به ویروس مبتلا شده باشند. در ایران هم نمی‌توان گفت در همه جای کشور اپیدمی داریم. مرحله تک گیری و انفرادی در برخی مناطق کشور وجود دارد. در قسمت عمده مناطق کشور در مرحله طغیان و در برخی شهر‌ها در مرحله اپیدمی یا همه گیری هستیم. حتی در کره جنوبی هم اپیدمی اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: در چین وضعیت متفاوت بود و ووهان تجربه اپیدمی داشت. به نظر می‌رسد آمار‌های چین یک شوخی تلخ بود. زیرا بسیاری در همه جهان فکر کردند این بیماری مثل آنفلوآنزا است و مرگ و میر کمتری دارد. همه این موارد مبتنی بر گزارش‌هایی بود که از چین گزارش می‌شد و به نظر می‌رسد چین شوخی تلخی در این زمینه با همه دنیا انجام داد. اگر در چین گفته می‌شود دو ماهه یک اپیدمی مهار شده، باید بیشتر درباره آن فکر کرد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت افزود: روند یکنواخت در نمودار ابتلا به کرونا در ایران وجود دارد و این نشان می‌دهد بیماری در کشور مدیریت شده، اما هنوز به مرحله مهار یا کنترل نرسیدیم و این وضعیت مدیریت شده هم شکننده است. اگر کوچکترین اتفاقی در فاصله گذاری اجتماعی اتفاق بیفتد و موضوع ساده گرفته شود و همه فکر کنند این اپیدمی دو ماهه است، خیز مجدد بیماری در کشور اتفاق خواهد افتاد. در نتیجه باید هشدار‌ها جدی گرفته شود. در نتیجه مردم نباید فکر کنند با پایان تعطیلات نوروزی، همه چیز تمام شده است.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: جزییات این طرح را نمی‌دانیم، اما تعطیلی کامل کشور امکان پذیر نیست و حتی مطلوب هم نخواهد بود. برای اعمال محدودیت بیشتر که مد نظر این طرح باشد باید منابع مالی لازم اندیشیده شده باشد. هر اقدامی که در نظر گرفته می‌شود باید با در نظر گرفتن بار مالی اتفاق بیفتد.
جهانپور گفت: وضعیت تهران در مورد کرونا قرمز است. هرچند در دو هفته اخیر با کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها و کاهش موارد بستری و مرگ و میر مواجه بودیم، اما این مربوط به تهرانی بود که مردم در خانه‌ها مانده بودند و با بازگشایی برخی مشاغل مواجه نبودیم.
جهانپور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره انجام تست کرونا برای همه افراد جامعه مثل کره جنوبی و آلمان اظهار کرد: ظرفیت بالفعل آزمایشگاهی امروز ما ۱۰ هزار تست کرونا است و قابلیت افزایش تا ۲۰ هزار تست دارد. این ظرفیت ۹۵ آزمایشگاه در کشور است. وقتی از گستره جمعیتی ۸۵ میلیونی یا ۱۲ میلیونی استان تهران حرف می‌زنیم با بسیاری از جا‌ها قابل مقایسه نیست و حداقل هزار روز نیاز است که از همه مردم یک بار تست گرفته شود. چنین چیزی علمی نبوده و مطابق توان ما هم نیست. باید یک روش مشخصی وجود داشته باشد که تعداد افراد کاهش پیدا کرده و بعد از آن تعداد اندک تست گرفته شود. حتی اگر به ۲۰ هزار تست هم برسیم به ۶۰۰ روز برای تست افراد نیاز داریم.
وی ادامه داد: مقابله با کرونا را بر پایه تست قرار ندادیم. هرچند اثبات شروع یا پایان بیماری مبتنی بر تست اختصاصی کروناست و هر روز انجام می‌شود، اما پایه و اساس برنامه ما بر این اساس نیست. این درست نیست که به سمت انجام تست برای همه افراد یک شهر برویم. در یک کار جدی به دنبال اقدامی شدنی هستیم. اگر غربالگری انجام می‌شود، باید کیفیت غربالگری در بسیج ملی مقابله با کرونا افزایش پیدا کند.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: تکلیف تست امروز افراد تا یک ساعت آینده هم مشخص نیست و ممکن است افراد پس از انجام تست و منفی شدن آن، در جای دیگری به ویروس مبتلا شوند.
وی بیان کرد: شرایط بوشهر نسبت به قبل بهتر است و وضعیت نسبی بهتری دارد. البته این نباید باعث شود که افراد به سمت بوشهر سفر کنند. زیرا این وضعیت به شدت شکننده است و ظرف چند روز از بین می‌رود.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره انجام آزمایش کرونا در برخی آزمایشگاه‌های خصوصی اظهار کرد: حداقل ۳۳ آزمایشگاه خصوصی داریم که با وزارت بهداشت همکاری می‌کنند و نمونه گیری شخصی و مراجعه افراد را ندارند. در حال حاضر کیت در دنیا نایاب نیست و تاکنون ۵ شرکت در ایران تاییدیه تولید کیت را دریافت کردند. اگر کیت PCR باشد فقط قرار نیست کیت‌های سازمان جهانی بهداشت باشد. در حال حاضر از کشور‌های مختلف مراجعه داریم که پیشنهاد می‌کنند کیت بخریم، اما نیازی نداریم. زیرا کشور در مرحله تولید کیت تشخیصی است.
وی ادامه داد: ممکن است بخش خصوصی این کیت‌ها را تهیه کرده باشد. قیمت ارزان‌ترین کیت در دنیا حداقل ۳۰۰ هزار تومان است. ما تعرفه‌ای برای این آزمایش نداریم، زیرا توصیه‌ای برای آن نداریم و ممکن است افراد از تعرفه‌های دیگر استفاده کنند.
جهانپور گفت: به کسی توصیه نمی‌کنیم که به هر روشی تست کرونا بدهند. برخی افراد به دنبال پیدا کردن ابزاری برای آرامش و وسواس‌های خود هستند. زیرا ممکن است فرد این آزمایش را بدهد و جواب منفی باشد و یک ساعت بعد مبتلا شود.

نظرات بینندگان