کد خبر: ۱۳۹۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹

بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از توانمندی های مراکز رشد مستقر در دانشکده داروسازی شیراز

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، با حضور در دانشکده داروسازی شیراز، از نزدیک با توانمندی های مراکز رشد مستقر در این دانشکده آشنا شد.
 به گزارش شیرازه، دکتر «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور صبح امروز، با همراهی دکتر «عنایت الله رحیمی» استاندار فارس، دکتر «مهرزاد لطفی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «حبیب شریف» رئیس بنیاد نخبگان استان فارس، دکتر «امین رضا ذوالقدر» رئیس پارک علم و فناوری فارس و هیاتی از همراهان، از دانشکده داروسازی شیراز بازدید کرد.

 او در حاشیه این بازدید نسبت به حمایت کامل از پروژه های دانش بنیان همچون گذشته اعلام آمادگی کرد.

دکتر ستاری با اشاره به برگزاری نشست جمع بندی سفر خود به استان فارس و بازدیدهای پیش بینی شده، از برنامه ریزی برای توسعه پروژه های دانش بنیان در استان خبر داد.

 معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ابتدا با حضور در مرکز رشد زیست فناوری دانشکده داروسازی، از روند تولید کیت تشخیصی کروناویروس بازدید کرد.

این محصول پس از تولید، مراحل تحقیقات و توسعه خود را پشت سر گذاشته و هم اکنون ۵۰ هزار عدد از این کیت در آزمایشگاه ها و بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کیت تشخیصی کروناویروس مجوز خود را دریافت کرده و آماده تولید انبوه است.

بازدید از واحد تولید داروهای نوترکیب و بخش خالص سازی داروها، دیگر برنامه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بود.

 دستگاه FPLC مستقر در این واحد که به همت یکی از شرکت های دانش بنیان تولید و برای نخستین بار در ایران تست و راه اندازی شده است، موجب جداسازی و خالص سازی مواد دارویی با استفاده از ستون های کروماتوگرافی می شود.

این محصول با تلاش دانشجویان مهندسی و پزشکی دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز طراحی شده است.

دیگر برنامه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در دانشکده داروسازی، بازدید از خط تولید فیلترنانو برای ماسک های حفاظتی بود که به تازگی از سوی یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی شده است.

این پروژه موفق به کسب مجوز از سازمان انرژی اتمی شده و تولید روزانه خود را به کارخانه های تولید ماسک عرضه می کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این بازدید با اشاره به حمایت همیشگی مجموعه دانشگاه از شرکت های دانش بنیان و تولیدات بومی محصولات در استان، گفت: با آغاز اپیدمی کروناویروس، این چرخه شتاب بیشتری گرفت و موفق شدیم تا نیاز استان را به اقلام حفاظتی، با حمایت از پروژه های تولیدی، برطرف کنیم.

دکتر «مهرزاد لطفی» این امر را یکی از بسترهای کاهش چرخه های انتقال بیماری در استان برشمرد و ادامه داد: پروژه تولید فیلتر نانو برای ماسک نیز که با ضریب ۹۹ درصد مانع نفوذ می شود، از جمله اقداماتی بوده که با هدف تامین حداکثری سلامت کارکنان بهداشتی درمانی صورت می گیرد.

دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین از خط تولید محلول ضدعفونی که از ابتدای شیوع کروناویروس در دانشکده داروسازی راه اندازی شده است، دیدن کرد.

 در این پروژه روزانه سه هزار و پانصد لیتر محلول ضدعفونی با تلاش اساتید دانشکده داروسازی تولید و وارد مراحل عرضه در استان می شود.

مرکز رشد زیست فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان قطب بیوتکنولوژی کشور دارای ۳۰۰ متر اتاق تمیز(کلین روم) و شرکت های دانش بنیان و فناور در حوزه های مختلف دارویی و زیست فناوری است.

دکتر «یونس قاسمی» معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدرضا حیدری» معاون غذا و داروی دانشگاه و دکتر «سید روح الله حسینی» مدیر روابط عمومی دانشگاه دیگر اعضای این بازدید بودند.

نظرات بینندگان