کد خبر: ۱۴۱۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
در یادداشت کوتاه معاون اجتماعی سپاه فجر تشریح شد؛

چهار نکته مهم درباره تفاهم نامه پنج جانبه؛ «طبیب دوّار» الگوی راه اندازی «اتوبوس سیّار»!

به گزارش شیرازه، سرهنگ پاسدار اسماعیل قزل سفلی معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس در یادداشتی به تشریح ویژگی های تفاهم نامه راه اندازی پایگاه های سیار خدمات اجتماعی پرداخته است که در ادامه می خوانید:

آنچه که در نوزدهمین روز مردادماه سال ۹۹ در شهر شیراز و با حضور مسئولین سازمان فرهنگی-اجتماعی شهرداری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس، معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس و معاونت اجتماعی سپاه فجر برای اولین بار در استان رخ داد از چند جهت قابل توجه و تامل است.

اول: نمونه واقعی یک کار تیمی و جمعی بین دستگاهی است که البته به هدف رسیدن آن منوط است به اجرای کامل تعهدات و مفاد تفاهم نامه... هرچند در کار جبهه ای و قرارگاهی، شایسته و بایسته است که مردم با مطالبه گری خود بهترین ناظر و داور باشند! باید اذعان کرد با الگوگیری از سیره نبوی که آن حضرت را «طبیبٌ دَوّار» می خوانند، مجموعه و نهادهای متولی این طرح، به جای این که بنشینند تا مردم به سراغشان بیایند، آستین ها را بالا زده و به سراغ مردم می روند. همان چیزی که از آرمان های اصیل انقلاب اسلامی است.

دوم: اتوبوس های سیار ارائه خدمات اجتماعی، یک بسته تقریبا کامل و جامع برای مردم خواهد بود. خدمات پزشکی، دندان پزشکی، مامایی، مشاوره روان شناختی، مشاوره حقوقی، غنی سازی اوقات فراغت مانند سینما و کتابخانه موضوعاتی است که در دستور کار این شش پایگاه قرار دارد. خدماتی که قرار است در نقاط کم برخوردار و نیازمند سومین حرم اهلبیت (علیهم السلام) ارائه شود کاملا جنبه تخصصی دارد. یعنی ویژه همه اقشار مختلف کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال را در بر می گیرد. بدیهی است با ورود بسیاری از دستگاه ها و نهادهای مختلف دیگر مانند: آموزش و پرورش، معاونت اجتماعی ناجا، فنی و حرفه ای، بهزیستی، کمیته امداد حضرت امام و... این خدمات می تواند توسعه یابد و تفاهم نامه پنج جانبه، پانزده جانبه بشود!

سوم: یکی از مهمترین اهداف این طرح، تحقق عدالت اجتماعی است. قریب پانصد هزار نفر از شهروندان شیرازی، در بیش از سی محله کم برخوردار از پیش تعیین شده، براساس برنامه زمان بندی از خدمات این اتوبوس ها بهره مند می شوند. این جاست که نقش سازمان های مردم نهاد، موسسات خیریه و نیکوکاری، گروه های مردمی و جهادی، فعالان فرهنگی و اجتماعی که در بیشتر اوقات پیشتاز و پیشگام هستند، کاملا به چشم  می آید. این عزیزان باید به عنوان مکمل و کمک کننده به یاری این طرح بیایند و از بستر فراهم شده اهداف و نیت های خیرشان را توسعه و عملیاتی کنند.

چهارم: هدف غایی و نهایی این طرح فعال شدن خود مردم برای کمک به مردم است. همان طور که در بند اول به آن اشاره شد، مهمترین قطعه اجرای این پازل، حضور موثر و مستمر مردم است که بتوانیم جامعه ای مصون از آسیب های اجتماعی داشته باشیم.
بِعون الله تعالی

برچسب ها: شیرازه ، فارس ، شیراز
نظرات بینندگان