کد خبر: ۱۴۳۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹

رسالت فعلی جنبش دانشجویی آگاهی و بیداری مردم و دانشجویان است

دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی فارس گفت: یکی دیگر از رسالت های فعلی جنبش دانشجویی آگاهی، بیداری و همراه کردن مردم و دانشجویان است‌. معتقدم دانشجو باید فکر داشته باشد و هر چیزی را که می شنود در مورد آن فکر کند، جنبش دانشجویی باید دانشجویان را بیدار کند و احساس مسئولیت در بین آن‌ها ایجاد کنند. متاسفانه در حال حاضر تشکل‌ها همین ‌بیداری را هم ندارند و از افراد و نهاد خاصی طرز فکر اتخاذ کرده و روحیه‌ی انتقادگری و متفکر بودن دانشجویی را از دست می دهند.

علی گرامی دوست دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس در گفتگو با شیرازه اظهار داشت: جنبش دانشجويي با بصيرت به خوبي تشخيص مي‌دهد و با تكليف محوري به وظايف خود حتي با پرداخت هزينه‌هاي مادي و جاني جامه عمل مي‌پوشاند، چه آنكه اين پرداخت هزينه و تكليف محوري با بصيرت را در برهه‌هاي مختلف از جمله 16 آذر سال32، شكل گيري انقلاب دوران دفاع مقدس و پس از آن شاهد بوديم.

وی افزود: دانشجویی باید در تشکل فعالیت داشته باشد که به دنبال پست و مقام نباشد در غیر این‌صورت این عامل یک آفت خواهد شد. دانشجو باید منتقد باشد نه مطیع.

به گفته گرامی‌دوست، دانشجو نباید طبق جهت باد جهت پرچمش نیز تغییر کند، اگر دانشجو فهم سیاسی داشته باشد قطعا جهت پرچمش با هر بادی تغییر نخواهد کرد.

رسالت فعلی جنبش دانشجویی آگاهی و بیداری مردم و دانشجویان است

دبیر قرارگاه شهید احمدی‌روشن در خصوص رسالت‌های جنبش دانشجویی اظهار داشت: یکی دیگر از رسالت های فعلی جنبش دانشجویی آگاهی، بیداری و همراه کردن مردم و دانشجویان است‌. معتقدم دانشجو باید فکر داشته باشد و هر چیزی را که می شنود در مورد آن فکر کند، جنبش دانشجویی باید دانشجویان را بیدار کند و احساس مسئولیت در بین آن‌ها ایجاد کنند. متاسفانه در حال حاضر تشکل‌ها همین ‌بیداری را هم ندارند و از افراد و نهاد خاصی طرز فکر اتخاذ کرده و روحیه‌ی انتقادگری و متفکر بودن دانشجویی را از دست می دهند.

وی با عنوان اینکه اگر قرار باشد کسی در روند حرکت جامعه، تغییری ایجاد کند، قطعا آن فرد، دانشجو است، گفت: جنبش دانشجویی باید بدون وابستگی به هر گونه جریان و حزبی، روشن و شفاف مسائل مملکت را تحلیل کند و خود مولد افکار باشد و وابسته به جناح‌های سیاسی عمل نکند. سیاسی بودن به این معناست که دانشجو در خصوص تصمیمات سیاسی کشور آگاهی داشته و نسبت به آن رویکرد نقدگرایانه داشته باشد.

بیانیه می تواند در جریان سازی مفید باشد اما هدف نیست/ در مقابله با استکبار جهانی، نیازمند همت چند جانبه است/ وظیفه دانشجویان در گام دوم انقلاب زنده نگه داشتن

گرامی‌دوست تصریح کرد: ما میراث دار شهدای دانشجو هستیم و نسبت به خون ریخته شده‌ی شهدای دانشجو مسئولیت داریم اگر سیاست زدایی از دانشگاه برای ما اهمیتی نداشته باشد، قطعا نسبت به این میراث خیانت کرده‌ایم. لذا در این مقطع حساس و تاریخی کشور که بی شک سرنوشت ساز خواهد بود و آیندگان و سایر ملت های دنیا در رابطه با آن به قضاوت خواهند نشست، نقش و رسالت جنبش دانشجویی راه را برای پیشرفت و تعالی کشور هموار می سازد.

برای نمود گام دوم انقلاب، نیازمند همت اجتماعی هستیم

وی با اشاره بر وظایف دانشجویان در بیانیه گام دوم انقلاب، خاطرنشان کرد: ما زمانی که از گام دوم انقلاب سخن می‌گوییم یعنی اینکه باید منافع کشور را در نظر بگیریم. عدالت و مبارزه با فساد نیز توصیه‌هایی برای ایجاد تمدن نوین است، این دو مقوله همت اجتماعی را می‌طلبد، به طوریکه مردم باید مطالبه گر مبارزه با فساد باشند.

دبیر قرارگاه احمدی روشن یکی از ویژگی های دانشجو را مطالبه گر مخصوصا در حوزه اقتصادی دانست و اظهار داشت: مبارزه با فساد باید در فهم دانشجو گنجاده شود و در قبال فساد باید اعتراض کند. اکنون معنویت و اخلاق در جامعه رخت بسته است، از بین رفتن معنویت و اخلاق را می‌توان به طور وضوح در وعده‌های انتخاباتی مشاهده کرد، زمانی که فردی به وعده‌های خود عمل نمی‌کند باید نسبت به آن منتقد بود. بی اخلاقی در جامعه به قدری افزایش یافته که اکنون سرمایه‌ی اجتماعی و اعتماد مردم به سیستم از بین رفته است، در گذشته مردم نان شب خود را به جبهه‌ها ارسال می کردند ولی اکنون چه؟

گرامی دوست تاکید کرد: جنبش دانشجویی باید روح بیانیه گام دوم انقلاب را بفهمد و مسیر خود را نسبت به آن مشخص کند، آرمان خواهی و آرمان گرایی و احساس مسئولیت اجتماعی از وظایف دیگر اصلی جنبش دانشجویی است. بیش از ۴۰ بار کلمه‌ی جوان در بیانیه گام دوم انقلاب تکرارشده است، بحث سبک زندگی، علم و پژوهش، عدالت و مبارزه با فساد و گفتمان سازی از جمله مواردی است که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند بخش مهمی از آن را پیگیر باشند.

وی با عنوان اینکه وقت آن رسیده است که دانشجویان با بهره گیری از نیروی عظیم دانشجویان مومن و متعهد در دانشگاه‌های سراسر کشور اقداماتی در خور توجه انجام دهند، گفت: تجربه نشان داده است فرد فرد این دانشجویان در اقصا نقاط کشور، در آگاه‌سازی افکارعمومی قدرت حیرت آوری دارند که حضورشان در کانون اجتماعات مردمی همچون مساجد دانشگاه و محلات... تحول آفرین است. جنبش دانشجویی باید بدون وابستگی به هر گونه جریان و حزبی، روشن و شفاف مسائل مملکت را تحلیل کند و خود مولد افکار باشد و وابسته به جناح‌های سیاسی عمل نکند.

به گفته گرامی دوست، جنبش دانشجویی باید تمام توان خود را برای رسیدن به دولت جوان و حزب اللهی به کار بگیرد، آرمان‌های امروزی و رسالت اصلی جنبش دانشجویی باید رسیدن به دولت جوان و حزب اللهی باشد. دانشجویی باید خروجی دانشگاه باشد که رشد کافی را در تمامی ابعاد داشته باشد.قطعا اجرای هر سیاست و برنامه نیازمند نیروی انسانی برآمده از گفتمان انقلابی گری است، جنبش دانشجویی محمل مناسب برای پرورش نیرو است.

وی در پاسخ به سوال شیرازه مبنی بر رکود جنبش دانشجویی در سال‌های اخیر گفت: من قبول ندارم که جریان دانشجویی نسبت به دوره‌های قبل ضعیف‌تر شده است این یک گمشده تاریخی است که در جریان دانشجویی وجود دارد به گونه‌ای که هر کسی وارد این جریان می‌شود می‌گوید جریان دانشجویی در دوره‌های قبل فعال‌تر بوده‌ البته معتقدم که باید فعالان دانشجویی را در شرایطی که بوده‌اند بررسی کنیم.

دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن افزود: متاسفانه برخی از دانشجویان به وضع موجود عادت کرده و اعتقادی به تغییر ندارند و در نتیجه‌ی آن نیز کار برای تشکل‌های دانشجویی سخت می‌شود. به نظر می رسد جنبش دانشجویی از رسالت اصلی خود فاصله گرفته است، زمانی که محاظفه کاری به جای انقلابی گری و سهم خواهی به جای آرمان خواهی، شور سیاسی به جای تحلیل سیاسی جایگرین می‌شود قطعا این امر، تشکل دانشجویی را با چالش مواجه می کند.

گرامی دوست شرایط کنونی جنبش دانشجویی پس از فراز و فرودهای فراوان در شرایط حساسی دانست و گفت: در شرایط فعلی برخی جریانات غربگرا به دنبال دور کردن جنبش دانشجویی از اهداف و آرمان‌های استراتژیک خود یعنی تحقق عدالت و مطالبه‌گری و استکبارستیزی هستند و می‌خواهند از آن به عنوان ابزار و اهرم فشاری در مقابل حرکت های روشنگرانه استفاده کنند. برخی جریانات وابسته که روشنگری و بیداری دانشجو موجب به خطر انداختن موجودیت آنها می‌شود، می‌کوشند تا درک و هوشیاری دانشجویان را تحت‌الشعاع شعارها و رفتارهای هیجانی و عاطفی قرار دهند و نقش و جایگاه دانشجو و دانشگاه و جنبش‌های دانشجویی را تنزل بخشند.

وی تصریح کرد: تاریخ انقلاب اسلامی، از قبل از پیروزی تا امروز نشان داده که همواره دانشجویان، خط شکن کارهای سخت و دشوار بوده است و در بزنگاه‌ها، فارغ از وابستگی‌های سیاسی و جناحی که برخی سیاسیون به آن مبتلا هستند، به حرف و شعار بسنده نکرده و با جان و دل به میدان عمل می‌آیید

وی با طرح این سوال که آیا می‌شد چشم فتنه ۸۸ را تنها با بیانیه و برگزاری همایش و سمینار درآورد؟ ابراز کرد: تنها راه ریشه کن کردن جاسوسان سفارت امریکا در ۱۳ آبان ۵۸، تسخیر سفارت بود و لاغیر؛ تنها راه پایان غائله ۱۸ تیر، حضور مردم در ۲۳ تیر بود و لاغیر؛ و تنها راه خاموش کردن فتنه ۸۸، حماسه ۹ دی بود و لاغیر.حال، چشمان همه مردم به اقدامات انقلابی دانشجویان در پیچ های اثرگذار انقلاب است. اگر کار به وقتش انجام نگیرد، دیگر مفید فایده نخواهد بود. امروز جنبش دانشجویی، اگر پا به پای نگرانی‌های مکرر و مشدد رهبر انقلاب، فریاد نکشد و هزینه آن فریاد و اقدام را ندهد، شاید فردا دیر باشد.

به گفته دبیر قرارگاه احمدی روشن، از مسئله ی اخراج کارگران کارخانه سیمان استهبان گرفته تا واگذاری کارخانه قند فسا تا مسئله ی آب شرب بیرم تا آلودگی هوای زرقان تا مسئله ی مردم دشت کربال تا ساخت و ساز های غیرمجاز صدرا و کوه خواری و...همه ی موارد از مطالبه گری‌های بسیج دانشجویی است ک به صورت مسئله محور صورت گرفت. مجوعه بسیج دانشجویی استان فارس در یک سال گذشته همواره خود را در کنار مردم دیده است و صدای مردم بوده است.

به اعتقاد گرامی دوست، جنبش دانشجویی پرچم برافراشته در مبارزه با ظلم و استکبارستیزی است و نقطه عطف فعالیت دانشجویان در ۱۶ آذرماه سال ۳۲ 13بود که در آن زمان سنگ بنایی گذاشته شد و تا امروز نیز ادامه دارد که این سنگ بنا روحیه استکبار ستیزی بود و خاصیت اصلی جنبش دانشجویی مسئله استکبار ستیزی است که حرکت استکبارستیزی در ایران از سال ۱۳۳۲ آغاز شد و اوج آن را در تسخیر لانه جاسوسی به تجلی رسید.

وی تصریح کرد: جامعه دانشگاهی و دانشجو همواره قشر نخبه وآگاه جامعه به شمار می روند و در عرصه های مختلف به عنوان وجوان آگاه و قشر مطالبه گر و روشنگر هدایت جامعه را برعهده دارند.در تمام این سال‌ها ۱۶ آذر وجهه استکبارستیزی خود را نزد دانشجویان حفظ کرده است و در سالیان گذشته که استکبار فشار بیشتری به کشور وارد کرده است، چهره ضد استکباری دانشجویان نمود بیشتری داشته است.

وی در خصوص برگزاری برنامه های روز دانشجو در دانشگاه های گفت: معتقدم نباید ۱۶ آذر صرفا به جشن‌های ماست خوری و تجلیل از فعالان و پخش موسیقی تبدیل شود. ما در تاریخ انقلاب حوادث زیادی داشتیم ولی چرا حادثه‌ی 16 آذر با شهادت سه نفر از دانشجویان ماندگار شده است، اهمیت این موضوع را نشان می دهد.قطعا شهادت سه دانشجویی که بیدار بودند و نسبت به مسائل جامعه دغدغه داشتند،

گرامی دوست خاطرنشان کرد: می‌تواند برای نسل‌های بعدی بازتاب داشته باشد، امروزه نباید این دانشجویان را فراموش کنیم که زمانی توانستند استعداد بالقوه را به بالفعل تبدیل کرده و استکبارستیزی را در عمل نشان دهند. امروزه ما باید راه دانشجویان16 آذر را ادامه دهیم و در مقابل اتفاقات کشور بی تفاوت نباشیم، امروزه ما مسئولیت سخت و سنگین‌تری از دانشجویان ۶۰ سال پیش برعهده داریم.

انتهای پیام/ح
برچسب ها: شیرازه ، فارس ، شیراز
نظرات بینندگان