کد خبر: ۱۴۳۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۴ دی ۱۳۹۹
دبیر‌کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس:

قرابت تاریخی و فرهنگی فارس و کشور یونان زمینه‌ساز گسترش مرادوات تجاری دو طرف/ حمایت اتاق مشترک از فعالان اقتصادی

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: فرهنگ مشترک و غرابت تاریخی کشور ایران و استان فارس و کشور یونان بهانه مناسبی برای گسترش و توسعه مرادوات تجاری دو طرف است.
به گزارش سرویس اقتصادی شیرازه، علی عوض‌پور در وبینار معرفی فرصت‌های تجاری کشور یونان که با حضور دبیر‌کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و یونان در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، بیان کرد: در حال حاضر چهار هزار و 190 واحد صنعتی کوچگ، بزرگ و متوسط با اشتغالزایی بالغ بر 92 هزار نفر در استان فارس فعال است که این آمار نشان از جایگاه ویژه صنعت در فارس است.

وی با اشاره به واحدهای تولیدی فعال فارس در صنایع مختلف افزود: در حوزه صنایع دستی و فرش دستبافت، عصاره شیرین بیان و صنایع سلولوزی نیز فارس در سبد تجارت بین الملل کشور جایگاه مطلوبی دارد.

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس اظهارداشت: همچنین فارس در بخش های مختلف گردشگری، کشاورزی و صنایع غذایی و صنعتی یکی از استان های جز استان های توانمند کشور است و در بخش گردشگری و دانشگاهی نیز ظرفیت های خوبی داریم که می توانیم در هر بخش مرادوات خوبی را با کشور یونان برنامه ریزی کنیم.

عوض پور با بیان اینکه فرهنگ مشترک و غرابت تاریخی کشور ایران و استان فارس و کشور یونان بهانه مناسبی برای گسترش و توسعه مرادوات تجاری دو طرف است اضافه کرد: استان فارس با تعامل با استان های اصفهان و یزد طرح گردشگری مثلث طلایی را اجرا کرده است که در گام نخست می توان در قالب این طرح سطح مراودات فارس و یونان را افزایش داد.

وی ادامه داد: تجار ما در استان فارس آشنایی کامل با بازار کشور یونان ندارند که برای گسترش ارتباطات تجاری و اقتصادی نیاز است ابعاد مختلف فعالیت های اقتصادی کشور یونان با دقت و بر اساس اصول روز تجارت بین المللی برای بازرگانان ما مطرح شود.

دبیرکل اتاق بازرگانی فارس عنوان کرد: آشنایی با بازار کشورهای هدف برای توسعه صادرات امری مهم و اصولی است لذا در این زمینه نیازمند حمایت اتاق مشترک برای ارائه حمایت های لازم از فعالان اقتصادی استان فارس در بازار یونان داریم.

وی تصریح کرد: متاسفانه بخش اقتصاد کشور ما به دلیل تحریم ها دچار نوساناتی شده است اما این شرایط ماندگار نیست و ما باید برای بعد از دوران تحریم و گذار بیماری کرونا برنامه ریزی جامع داشته باشیم.

در ادامه این جلسه محمد حسن طلعتی رئیس مرکز مطالعات آب و کشاورزی اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: ما در حوزه کشاورزی از سالهای گذشته مراوداتی را با تجار و فعالان اقتصادی کشور یونان داشتیم به طوری که سه رقم محصول پنبه کشور یونان در شهرستان داراب این استان کشت و تولید شده است.

وی با تاکید بر کیفیت برداشت بذر ارقام پنبه کشور یونان افزود: در استان فارس حدود 18 هزار کشت پنبه انجام می شود که امسال نیز مجوز کشت، تولید و تکثیر این بذر داده شده است اما به دلیل مسایل ناشی از تحریم روند این موضوع کند است که انتظار همراهی اتاق مشترک ایران و یونان برای تسریع در این زمینه داریم.

طلعتی بیان کرد: همچنین فارس در زمینه تولید زعفران و پسته جایگاه و محصول بسیار با کیفیتی دارد که در این دو بخش نیز می توانیم حضور خوبی در بازار کشور یونان و یا مشارکت با تجار یونان جهت صادرات داشته باشیم.

وی اظهار داشت: استان فارس یک سوم کمباین کشور را در اختیار دارد و با توجه به اینکه کشور یونان در تولید قطعات این دستگاه ها پشتوانه قوی دارد به دنبال برقراری ارتباط با کشور یونان برای تامین قطعات مورد نیاز استان هستیم.

انتهای پیام/ س/ م
نظرات بینندگان