کد خبر: ۱۴۴۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - ۳۰ دی ۱۳۹۹
مشاور رئیس جهاد کشاورزی فارس مطرح کرد؛

تشکیل کارگروه کشاورزی تجاری در فارس/ زنجیره‌های ارزش در آستانه توسعه هستند

مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به تشکیل کارگروه کشاورزی تجاری‌گریزی زد و گفت: از اقدامات مهم این کارگروه شناسایی اولویت‌های بخش کشاورزی با قابلیت ایجاد زنجیره ارزش، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مدیران و کارشناسان و تولید نشریه و آموزش بهره‌برداران مخاطب، در این زمینه بوده است.
به گزارش سرویس دریافت خبر اقتصادی شیرازه، انوشیروان کاظمی بیان کرد: پروانه‌های صادر شده در زمینه زنجیره ارزش شترمرغ، شیلات و آبزیان شامل ماهیان خاویاری و سردابی، گوشت قرمز، پرتقال، سیب، انجیر، سبزی و صیفی، زنبور عسل، انجیر و گیاهان دارویی است.

 وی با اشاره به شناسایی 22 واحد تولیدی دیگر که شرایط تبدیل شدن به زنجیره ارزش را دارند، افزود: فعالیت این واحدها در زمینه صنایع شیر، تولید و فرآوری شیر شتر و بز پرشیر، فعالیت‌های مرتبط با محصول خرما، کنسانتره مرکبات، آلوئه‌ورا، زعفران، انگور و بسیاری از محصولات مهم بخش کشاورزی استان فارس است.

کاظمی با بیان اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌ها امید می‌رود در یک فرآیند پنج ساله قریب به 50 درصد از تولیدات بخش کشاورزی در قالب زنجیره های ارزش ساماندهی شود، اظهار کرد: ایجاد زنجیره ارزش، کاهش نیاز به نقدینگی و ضایعات، افزایش بهره‌وری، تعادل در عرضه و تقاضا، افزایش کیفیت، بهبود ارزش افزوده و انتفاع تولیدکننده و مصرف کننده را به دنبال دارد.

مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به تشکیل کارگروه کشاورزی تجاری، گریزی زد و گفت: از اقدامات مهم این کارگروه شناسایی اولویت‌های بخش کشاورزی با قابلیت ایجاد زنجیره ارزش، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مدیران و کارشناسان و تولید نشریه و آموزش بهره‌برداران مخاطب، در این زمینه بوده است.

به گفته وی؛ مدیران راهبر زنجیره‌های ارزش نخبگان بخش کشاورزی استان هستند که با آشنایی کامل با کارکرد زنجیره‌های ارزش، طی یک سال گذشته توانسته اند شرایط و فرآیند ایجاد یک زنجیره ارزش کامل را پشت سر بگذارند و زنجیره های ارزش ذکر شده که از افتخارات بخش کشاورزی استان هستند را بوجود آورند.

کاظمی با بیان اینکه در حال حاضر دو زنجیره ارزش "سالیذ مرغ" و "شیراز مرغ" در استان فارس فعالیت می کنند، گفت: زنجیره های مذکور در ساماندهی تولید و عرضه مرغ کمک‌ شایان توجهی به بازار اقتصادی این محصولات کردند و ریسک سرمایه‌گذاری در تولید گوشت مرغ برای مرغداران را به شدت پایین آورده‌اند.

به گفته مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در فرآیند تولید پنج حلقه مهم وجود دارد که این حلقه‌ها در برگیرنده؛ تامین کنندگان نهاده های اولیه، تولید کنندگان و فعالین تولید بخش کشاورزی، کارخانجات صنایع تبدیلی سورتینگ ها، کشتارگاه ها، سردخانه‌ها، انبار ها و مراکز بازاریابی توزیع و فروش است.

مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان اظهار کرد: این سازمان بر اساس قوانین بالادستی و با هدف گذر از کشاورزی تولید محور و دستیابی به کشاورزی بازار محور، در تلاش است که حلقه های تولید را با مشارکت فعالین تولیدی و اقتصادی بخش کشاورزی استان، مدیریت کند تا مجموعه های مذکور با پیوستگی اجرایی و گردش صحیح سرمایه و مواد اولیه و تولیدات بخش در قالب زنجیره ارزش، علاوه بر افزایش سهم حلقه ها از بهای تمام شده کالای فروخته شده، از طریق کاهش هزینه تولید، نرخ مصرف کننده را کاهش داده و علاوه بر رضایت خریداران محصولات کشاوری، بازار متعادل و مطمئنی برای سرمایه پذیری در بخش کشاورزی ایجاد کند.

 انتهای پیام/ س / م
نظرات بینندگان