کد خبر: ۱۵۱۶۴۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۲۸ آذر ۱۴۰۰
بررسی راه کارهای توسعه استان فارس در «شیرازه»:

همدلی و همراهی مسئولین اولین گام در راستای توسعه استان فارس/لزوم تقویت زنجیره ارزش محصولات معدنی و فلزی

مدیرکل صمت استان فارس اولین گام در راستای توسعه استان را، همدلی و همراهی مسئولین با یکدیگر دانست و گفت: اگر همه مسئولان استان در حول یک هدف که توسعه و پیشرفت استان است گردهم جمع شوند و با یک هدف واحد بتوانند این مورد را محقق کنند قطعا به نتیجه مطلوب میرسیم.
به گزارش سرویس اقتصادی شیرازه، استان فارس یکی از مهمترین استانهای کشور از حیث پیشینه تاریخی و تنوع قومی و زبانی است که بخش مهمی از میراث تاریخی و فرهنگی ایران را در خود جای داده است. حوزه اجتماعی و فرهنگی این استان متاثر از مهاجرت‌های صورت گرفته به آن از سایر استان‌های مجاور، مهاجرت برخی نخبگان استان در طول چند دهه گذشته به سایر استانهای کشور بحران کنونی آب در این استان میباشد که در کنار سیاست گذاری‌های نامناسب ملی و ضعف بدنه مدیریتی و اجرایی استان، موجب ایجاد برخی چالشها و مسائل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی  شده است.

و از آنجا که بعد اقتصادی هر جامعه تاثیر به سزا و موثرتری در زندگی افراد آن جامعه دارد نیاز است با توجه به ظرفیت های موجود استان و همچنین نگاه جدید مدیریتی به بررسی این مشکلات و ارائه راهکار پرداخت.

استان فارس در نظام اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی یکصدساله اخیر کشور از نقش و جایگاه شاخص و ممتازی برخوردار بوده است. علاوه بر اهمیت جغرافیائی و کالبدی، این منطقه در نیمه جنوبی کشور، قطب مهم گردشگری و آموزش عالی بشمار میرود. استان فارس با دارا بودن بیش از 4 هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ از اهمیت و جایگاه ویژه ای در صنعت کشور برخوردار است.

واحدهای صنعتی فعال استان دربخشهایی مانندصنایع شیمیایی و پتروشیمی، صنایع غذایی،تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، کاشی وسرامیک وچینی آلات، صنایع فلزی، ساخت و نصب تجهیزات نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و مخابرات،کنترل واتوماسیون،فناوری اطلاعات، صنایع سلولزی و نیزصنایع قالب سازی و ساخت خودرواستقرار دارند.

تحلیل اطلاعات بازارکاراستان در طی یک دهه گذشته  حاکی از کاهش تدریجی سهم اشتغال صنعت، کشاورزی و خدمات استان درکشور، نرخ مشارکت پایین تر از سطح ملی، نرخ بیکاری بالاتر از سطح ملی وبهره وری پایین ترازسطح ملی است.یکی از دلایل میتوان دشرایط اقتصادی نامناسب استان درمقایسه با متوسط کشورباشد.

به همین خاطر نیاز ست بانگاه و اراده ی جدید مدیریتی چه در سطح کلان کشوری و چه استانی راه کارهایی در راستای توسعه استان در سه بخش مهم صنعت، معدن و تجارت ارائه و اجرا گردد.

حمیدرضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در گفتگو با شیرازه، اولین گام در راستای توسعه استان را، همدلی و همراهی مسئولین با یکدیگر دانست وگفت: اگر همه مسئولان استان در حول یک هدف که توسعه و پیشرفت استان است گردهم جمع شوند و  با یک هدف واحد بتوانند این مورد را محقق کنند قطعا به نتیجه مطلوب میرسیم.

وی ادامه داد: اما گام دوم در راستای توسعه استان در بخش صنعت، تقویت زنجیره ارزش محصولات معدنی و فلزی است، یعنی از خام فروشی مواد معدنی پرهیز کنیم و به سمت  فراوری صنایع معدنی برویم. البته در مدیریت جدید استانی مقامات عالی استان هم بر این نکته تاکید دارند که این کار صورت پذیرد  ودر برنامه اصلی ما هم همین موضوع دیده است.

رئیس سازمان صمت فارس تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در طرح ها و صنایع نوین و پیشرفته با فناوری بالا با مشارکت سازمان‌های توسعه‌ای و شرکت‌های خارجی را از دیگر راهکار ها عنوان کرد و افزود:  مشارکت شرکت های بزرگ استان در بازار سرمایه و تامین مالی از این طریق برای تامین نقدینگی و اجرای طرح‌های توسعه بخش خصوصی در حوزه فولاد نفت و گاز و پتروشیمی، همچنین تشویق و حمایت از سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش های دارای مزیت صنعت معدن و تجارت استان به خصوص حوزه ایجاد صنایع تبدیلی در بخش معادن و صنایع نفت گاز و پتروشیمی، توسعه روابط تجاری بین المللی با رویکرد توسعه صادرات محصولات دارای مزیت استان و تدوین برنامه پنج ساله توسعه سرمایه‌گذاری استان به تفکیک بخش های اقتصادی استان بر اساس مطالعات آموزش سرزمین به تفکیک شهرستان های استان از مهم ترین عوامل در توسعه صنعتی استان به شمار میرود.


ایزدی در ادامه به تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری به تفکیک هر شهرستان جهت ارائه به سرمایه‌گذاران بر اساس مطالعات آمایش استانی و شهرستانی  اشاره کرد و گفت: رفع مشکل سرمایه در گردش واحد تولیدی استان با اولویت افزایش به‌کارگیری ظرفیت واحدهای نیمه فعال و توسعه واحدهای موجود،  پایش مستمر فعالیت های شرکت های دارای پروانه بهره‌برداری و بررسی وضعیت تولید آنها و طبقه‌بندی مشکلات این واحدها جهت طرح در کارگروه رفع موانع تولید و تسهیل در صدور ضمانت نامه های سرمایه گذاری توسط بانک‌های داخلی برای استفاده از تسهیلات فاینانس، استفاده از تمامی ظرفیت‌های منابع مالی استان برای تامین مالی طرح ها به خصوص صندوق توسعه ملی و صندوق های بخش خصوصی در بازار سرمایه و سرمایه گذاری در ایجاد شهرک صنعتی خصوصی و صنفی در شهرستان های استان با هدف تقویت زیرساخت‌های صنعتی از دیگر مواردی است که در راستای توسعه بخش صنعت، معدن وتجارت استان فارس می توان به آنها توجه و عمل کرد.

سرمایه گذاری در تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع غذایی از قبیل طعم دهنده ها بهبود دهنده ها و صنایع غذایی سلامت محور،سرمایه گذاری در صنایع صادرات گرا و تولید صادراتی و فرآوری شده در جهت افزایش ارزش افزوده محصولات به ویژه محصولات معدنی، امکان سنجی در جهت ایجاد مراکز تجاری در بازارهای هدف صادراتی و سرمایه گذاری در تولید کالاهای اساسی و استراتژیک استان با هدف تنظیم بازار این کالاها و در نهایت تلاش در جهت افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان در بخش‌های تک و مشارکت آنها در به‌روز سازی خطوط تولید شرکت‌های تولیدی از دیگر راه کارهای بود که ایزدی به آنها اشاره کرد.

به گزارش شیرازه، تمام موارد ذکر شده در صورتی امکان پذیر و قابل اجرا است که به گفته مدیر کل صمت فارس، تمامی دستگاه ها و مسئولان استانی و کشوری با یک وفاق، همدلی و هماهنگی کار را دنبال کنند.

انتهای پیام/س


برچسب ها: فارس ، صعنت ، معدن ، تجارت
نظرات بینندگان