کد خبر: ۴۴۳۷۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۷ - ۰۲ مهر ۱۳۹۲

احداث پارک حاشیه‌ای بزرگ جنوب شهر شیراز

شورای اسلامی شهر شیراز احداث پارک حاشیه‌ای در جنوب شهر شیراز با ابعادی بزرگ‌تر از بلوار چمران را مورد بررسی و تبادل نظر قرار داد.

به گزارش شیرازه به نقل از فارس، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی این شهر عصر امروز در ششمین جلسه عادی شورا اظهار داشت: احداث پارک حاشیه‌ای بزرگ جنوب شهر و طرح ساماندهی رودخانه سلطان‌آباد و حاشیه پل چنار راهدار تا پل کرونی به نوعی از سال‌ها پیش مطرح بوده است.

رضا محمدیان افزود: مساحت این پارک 40 هکتار است و باعث تحول منطقه جنوب شیراز می‌شود.

وی اضافه کرد: پارک سلطان‌آباد (حاشیه جنوبی شهر) ابعادی شبیه به احیای مسیر شهری زاینده‌رود در اصفهان دارد و کاری بزرگ محسوب می‌شود.

به گفته وی این پارک توازنی در فضاهای تفریحی جنوب و غرب با شمال شیراز ایجاد می‌کند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار شیراز نیز در این زمینه گفت: شهرداری از پل چنار راهدار تا مهدی‌آباد در 300 هکتار مساحت در دو محور شمال و جنوب رودخانه هفته گذشته چند طرح را افتتاح کرد.

محمود صفایی افزود: بخشی از مواردی که در این منطقه افتتاح شد در طرح تفصیلی دیده شده و فضای مناسبی را ایجاد می‌کند.

وی در این زمینه از پارک ناژوان اصفهان مثال آورد که در کناره‌های زاینده‌رود پایه‌گذاری شده و شهرداری اصفهان هر ساله آن را به عنوان ریه شهر امتداد می‌دهد.

صفایی در ادامه خاطرنشان کرد: طرح کوهسران در تهران که دربند، دارآباد و چیتگر را شامل می‌شود نیز رود دره شهری است که با تدبیر شهرداری تهران بسیار زیبا مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: مشابه این طرح در کره جنوبی بر کناره رودخانه «چنونکی چنون» احداث شده و به این صورت بوده که اتوبانی که با سرپوشیده کردن رودخانه احداث شده بود دوباره احیا شده است.

رودخانه گوادلوپ در «سن حوزه» ایالت کالیفرنیای آمریکا دیگر موردی بود که وی در این زمینه ذکر و اضافه کرد: در محور طرح مورد نظر در جنوب شهر شیراز شهرک‌های متعددی را پوشش داده و فضایی بسیار زیبا برای گردشگران و شهروندان ایجاد می‌کند.

به گفته وی، مشاور طرح پارک حاشیه‌ای سلطان‌آباد پنج فاز را برای آن طراحی کرده که فاز شماره یک از پل گچی تا انتهای شرقی شهرک سجادیه است، فاز دوم از شهرک سجادیه تا 20 متری حریری، فاز سوم از 20 متری حریری تا پل قدیم میانرود، فاز چهارم از پل میانرود تا پل کرونی و فاز پنجم از پل کرونی تا انتهای شرقی محله مهدی‌آباد است.

وی بیان کرد: مسیرهای پیاده و دوچرخه، نمازخانه، پیست اسب‌سواری، آمفی تئاتر روباز، کتابخانه و مسجد، چرخ و فلک بزرگ در کناره آبراه در این طرح اجرا می‌شود.

به گفته این مسئول، سازه‌ای مانند چادر عشایر با چند طبقه تفریحی تجاری از جمله مواردی است که در این طرح اجرا می‌شود و استفاده از دیواره‌ها و سنگ‌های طبیعی بستر رودخانه به عنوان ژئو پارک در دستور کار قرار دارد.

بزرگترین پروژه هدف 96 با هدف توسعه متوازن شهر شیراز

عضو دیگر شورای شهر شیراز در ادامه جلسه گفت: این طرح بزرگ‌ترین پروژه هدف 96 است که این چنین غریبانه و مظلوم در شورای چهارم کلید می‌خورد.

سید محسن معین افزود: طرح پروژه گردشگری جنوب شهر شیراز در ادامه پروژه‌های هدف 90 در کمیسیون عمران مطرح و در نخستین روز از هفته دفاع مقدس آغاز شد.

وی ادامه داد: امروز یک روز تاریخی در توسعه شهر شیراز است و اضافه شدن 300 هکتار فضای سبز و گردشگری که 30 برابر پارک آزادی و یک سوم باغات قصرالدشت است، جای تقدیر دارد.

به گفته وی، در حال حاضر بیش از 60 درصد پروژه تملک شده اما به عنوان ذخیره و پس‌کرانه تپه‌های جنوب‌محور، جزو طرح ذکر نشده چرا که شهرداری در آن منطقه 600 هکتار زمین زیتون‌کاری شده دارد.

معین ابراز داشت: افق طرح شش ساله پیش‌بینی شده و برآورد هزینه مورد نیاز آن 600 میلیارد تومان است.

وی خاطرنشان کرد: مانند اینکه هر مسافری که به اصفهان می‌رود در حاشیه زاینده رود قدم می‌زند در آینده مسافران شیراز از این فضای مفرح استفاده خواهند کرد.

این طرح باید تبدیل به سند شود

یک عضو دیگر شورا در این زمینه چنین اظهارنظر کرد که این طرح ملی یا حداقل در ابعاد استانی قابل اجرا است و برای آن که در دوره‌های بعدی بر زمین نماند باید تبدیل به سند شود.

محمدرضا دیهیمی افزود: در مورد طرح توسعه زاینده‌رود اصفهان نیز چنین اتفاقی افتاد و در چند دوره شهرداری و شورای شهر ادامه پیدا کرد.

وی تصریح کرد: شورا و شهرداری باید کارهای خوب و بزرگ انجام دهند تا ماندگار شود چنان‌که اجداد ما مسجد وکیل را ساختند و تا قرن‌ها پابرجا ماند.

دیهیمی خواستار آن شد که بر روی ابعاد فرهنگی طرح کار بیشتری شده و المان‌های فکری و اعتقادی مطابق با سومین حرم اهل بیت(ع) در آن لحاظ شود.

ابراهیم شعرا دیگر عضو شورا بود که در مورد این طرح چند تذکر داد و گفت: لازم است که در مورد رودخانه عبور‌کننده در این طرح رکورد‌گیری صورت پذیرد تا در مورد طغیان و آبگیری آن اطمینان حاصل شود.

طرحی که سه سال معطل مانده یک هفته دیگر هم بماند

یک عضو شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه گفت: طرحی که از سال 88 مسکوت مانده ایرادی ندارد که یک هفته دیگر نیز مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

محمد تقی تذروی افزود: مشخص نیست چرا نام طرح بدون بررسی پارک سلطان‌آباد گذاشته شده است.

مباحث فرهنگی طرح پررنگ شود

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا دیگر فردی بود که در مورد این طرح اظهار نظر کرد و گفت: فضای کمی در این طرح بزرگ به مسجد اختصاص داده شده و ما از همین ناحیه ابراز نگرانی می‌کنیم.

محمد رضا هاجری افزود: شیراز از این محل ضربه بسیاری خورده چنانکه در پروژه خلیج فارس هزینه‌های بسیاری برای پر کردن جیب افراد از جیب مردم پرداخت شد.

وی ادامه داد: مرکز خرید 90 هزار متری یعنی احداث خلیج فارس دوم و ما اعتقاد داریم چنین موردی اگر چه به نام جنوب شهر انجام می‌شود به کام غیر جنوب شهری‌ها خواهد بود.

هاجری تصریح کرد: باید بدون تعارف بگوییم که در طرح‌های هدف 90 مسائل فرهنگی کمرنگ است و لازم است که در شهر مقدس شیراز پیوست فرهنگی تمام طرح‌ها و حتی منابع درآمدی لحاظ شود.

بلوار چمران کشتارگاه است مشابه نیاز ندارد

غلامعلی ترابی دیگر عضو شورا بود که در مورد این طرح اظهاراتی را بیان کرد و گفت: این طرح خوب است اگر تمام زوایا در آن دیده شود.

وی افزود: شیراز کریدور شمال و جنوب است اما این طرح در کنار بزرگراه 30 و 60 متری قرار دارد.

ترابی ادامه داد: گاه با یک نگاه زیبا و نیت خوب طرحی به نام مستضعفان اجرا اما به سبب عدم بررسی تمام مسائل به کام مرفهین تمام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این طرح باید به جای کمیسیون عمران به کمیسیون معماری شهرسازی می‌آمد چرا که اگر قرار باشد مشابه بلوار چمران شده و با تداخل عملکردها به کشتارگاه مردم بدل شود، باید از اجرای آن جلوگیری کرد.

ترابی ابراز داشت: ما دیگر بلوار چمران نمی‌خواهیم و مجتمع تجاری و فضای سبز در کنار بلوار 60 متری با این بودجه جای بررسی بیشتر دارد.

طرح جای اصلاح دارد

احمدرضا نقیب‌زاده به عنوان یک عضو دیگر شورا به بحث پیوست و در این زمینه متذکر شد که این طرح می‌تواند محور توسعه جنوب شیراز باشد و دغدغه‌هایی مانند مسائل فرهنگی و ترافیکی آن قابل رفع است.

سیدمحسن معین نیز زبان به مطایبه گشود و گفت: هنوز طرحی تصویب نشده که اعضای محترم ابراز نگرانی می‌کنند بلکه تنها ایده‌های مشاور تشریح شد و در پس این ایده‌ها نیز هیچ مافیا و اندیشه مخربی قرار ندارد.

وی افزود: مقرر شد که اجرای پیش طرح فاز یک تشریح شود که به معنای فاز صفر طرح است و جای اصلاحات دارد.

محمدرضا هاجری دوباره به بحث وارد شد و تصریح کرد: نگاهی در این شهر وجود داشته که شیراز را دروازه تجاری جنوب کشور می‌خواهد و بنا دارد آن را به آنتالیای ایران بدل کند.

در مورد پساب و فاضلاب فکر شود

نایب رئیس شورا در ادامه به اظهارنظر پرداخت و گفت: کانالی در این طرح وجود دارد که محل عبور فاضلاب است و باید برای بوی بد آن و مسائل دیگر فکر شود.

محمود رضا طالبان افزود: این طرح به خاطر اینکه هنوز وارد فاز اجرایی نشده نباید به کمیسیون عمران می‌رفت بلکه باید در کمیسیون معماری و شهرسازی بررسی می‌شد.

معضلات فرهنگی منطقه در حال حاضر بیشتر است

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه دوباره به دفاع از طرح پرداخت و گفت: در حال حاضر این منطقه از نظر فرهنگی به هیچ‌وجه وضعیت مطلوبی ندارد و شهرداری برای ارتقای وضعیت فرهنگی اجرای چند پروژه را در این محلات در دستور کار قرار داد.

رضا محمدیان افزود: اکنون این منطقه بارانداز قاچاق و محل تجمع معتادان است و دوستانی که دغدغه فرهنگ دارند این شرایط را در نظر گیرند.

بخش‌هایی از طرح الزامات طرح تفصیلی است

شهردار شیراز دیگر سخنران این جلسه بود، که گفت: در حال حاضر قرار نیست طرحی تصویب شود بلکه پیش‌طرحی که آماده شده به استحضار اعضای شورا رسانده شد تا اگر شورا اجازه دهد مشاور مادر وارد کار شده و مشاوران زیرمجموعه کار را بررسی کنند.

علیرضا پاک‌فطرت افزود: هر بخش این طرح یک مشاور جداگانه نیاز دارد چنان‌که تنها مباحث هیدرولوژی و آب آن نیاز به مشاور دارد که زیر نظر مشاور مادر فعالیت کند.

وی ادامه داد: این طرح در ادامه راه بیشتر از 300 هکتار خواهد بود و کارهایی که تاکنون صورت گرفته از الزامات طرح تفصیلی بوده و ارتباطی با این طرح ندارد.

به گزارش فارس، در پایان این جلسه کلیات طرح رای آورد و مقرر شد شهرداری ظرف سه ماه پیش‌طرح فاز یک پارک حاشیه‌ای جنوب شیراز را به شورا ارائه کند.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان