کد خبر: ۸۸۲۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
پیگیری مطالبات گندمکاران زمین های سد درودزن

در صورت نبود آب، مسئولان فارس به موقع کشت را ممنوع اعلام کنند

عضوشورای مرکزی خانه کشاورزی ایران گفت: اگر آب نیست مسئولین استان به موقع اعلام کنند کشت ممنوع است تا ماهم کشت نکنیم.
به گزارش شیرازه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی فارس، به همت ستاد پیگیری، مطالبه گری و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی بسیج دانشجویی استان فارس جلسه پیگیری مطالبات گندمکاران در ناحیه دانشجویی استان فارس با حضور جمعی از کشاورزان و دانشجویان بسیجی از دانشگاه های شیراز برگزار شد.

دیلمی عضوشورای مرکزی خانه کشاورزی ایران نیز در این خصوص گفت: استاندار محترم فارس حل این مشکل را به معاون اقتصادی خود سپرده است. وضعیت گندم های ما مثل مریض بدحالی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد اما از تاریخ پنجم اردیبهشت حداقل 17روز زمان هدر رفته اما هنوز بلاتکلیف هستیم


 اگر آب نیست مسئولین استان به موقع اعلام کنند کشت ممنوع است

 

اما سوال ما این است چرا 80میلیون متر مکعب آب پشت سد ملاصدرا نگه داشته شده است؟ اگر این آب آزاد شود به سد درودزن می رسد هم مشکل نگهداری سد رفع می شود هم مازاد آن مشکل کشاورزان و گندم ها را حل میکند. همانجا هم این سوال را پرسیدم استاندار محترم فارس هم گفت حتما اگر آب مازادی وجود دارد به کشاورزی اختصاص داده شود. پس از آن جلسه دوباره اعلام کردند 65میلیون متر مکعب آب برای نگهداری سد ملاصدرا نیاز داریم آیا واقعا نمی شود با مقدار کمتری آب سد را نگهداری کرد که ضرر کمتری به کشاورزان برسد؟ حتی با این حساب هم 15میلیون متر مکعب آب سد ملاصدرا باید طبق گفته استاندار آزاد شود و به داد کشاورزان برسد .اما این کار انجام نشد

این کشاورز زحمتکش و دلشکسته هشدار داد: 10هزار هکتار گندم در معرض از بین رفتن است.حدود 100میلیارد تومان می توانستیم از این گنم ها برداشت کنیم حدود سی میلیارد هم تا کنون هزینه شده است حدود 130میلیارد ضرر مالی در پیش است اگر این گندم ها از بین برود.

وی تصریح کرد: اگر آب نیست مسئولین استان به موقع اعلام کنند کشت ممنوع است تا ماهم کشت نکنیم. اما این هم اعلام کنند که چندهزار خانواده ای که تنها راه امرار معاش آنها کشاورزی هست باید چکار کنند و چگونه زندگی خود را بگذرانند؟؟؟

اگر کشت نکنیم برای امرار معاش خود دقیقا چکار کنیم؟؟؟

دیلمی ادامه داد: برخی از مسئولین به این گندم کاران بعد از آب اول اعلام کردند کشت نکنید آن زمان هزینه بسیاری به کشاورزان تحمیل شده بود، کشاورز زندگی خود را فروخته و خرج بذر و سم و کود کرده بود این منطقی نیست که این موقع اعلام کنند نباید کشت کنید.

مسئله فقط این نیست که آب هست یا نیست، اینکه چه موقع اعلام شود آب نیست و کشت نکنید هم خیلی مهم است از آن مهمتر این است که حالا که آب نیست و برخی تجویز می کنند که نباید کشت کنیم دقیقا اعلام کنند 75روستا از بند امیر تا خرامه که گفتند نباید کشت کنند، برای امرار معاش خود چکار باید بکنیم؟؟؟

وی پیشنهاد داد: خب یک شهرک درست کنید مردم این روستاها را در آن سکنی دهید با معدن سنگ ، از جان اینها با سنگ کار بکشید یک راهی جلوی پای ما بگذارید

دیلمی با بیان اینکه آسان ترین روش درسیستم مدیریت نه گفتن است، ادامه داد: ما کشاورزان هم عادت کرده ایم که نه بشنویم و سرمان را پایین بیندازیم و برویم. آینده نگری مسئولان را ستایش می کنیم که به فکر آب دوسال آینده مردم شیراز هستند اما چطور مسئولین آینده نگر سفره بدون نان امروز کشاورزان را نادیده می گیرند و از سفره بدون نان ما برای پیش بینی آب دوسال آینده غافل شده اند ما هم جزو مردم همین استان هستیم.

 زادگاه کشاورزان سددوردزن در خطر حفر چاه های غیر مجاز است

در ادامه این برنامه کاظمی رییس نظام صنفی کشاورزی شیراز و عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی ایران  با بیان اینکه بیش از  100 ملیارد تومان سرمایه کشاورزان در معرض نابودی است، گفت: فوری ترین راهکار برای رفع مشکل گندم کاران رهاسازی آب سد است. باید نعمت خدادادی باران را عادلانه بین مردم تقسیم کنند . وی با اشاره به اینکه باید بررسی شود آیا نظر کارشناسی پشت رها سازی نشدن آب است؟، افزود: سازمان آب یک طرفه به قاضی رفته است و توانسته که استاندار را راضی کند که آب مازاد را برای کشاورزان گندم کار رها نکند.ما انتظار داشتیم نماینده کشاورزان هم در جلسه شخص استاندار با اداره اب حضور داشته باشند

نماینده کشاورزان در ادامه اظهار داشت: اگر میزان آبی که پشت سد است رها شودیک مقدار از زمین های زراعتی شیراز و مرودشت وخرامه را شاید بشود نجات داد.

 

کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: تبخیر پشت سد درود زن و ملاصدرا به چه صورتی انجام می‌شود؟ پشت سد درود زن منافعی وجود دارد. چرا در زمین های پشت سد کشت می کنند که اگر حجم آب پایین بیاید آب بو بگیرد؟ذهنیت کشاورزان این است که کشت گندم آنها بخاطر منافع پشت سد درود زن دارد به نابودی کشانده می شود.

 

وی با بیان اینکه کجای دنیا در حریم سد حفر چاه می کنند؟، گفت:صدها حلقه چاه غیر مجاز در حریم سد است، چه کسی پاسخگو است؟ زمینی که زادگاه کشاورزان بوده را دولت خریداری کرده برای احداث سد و آن را در اختیار حفر چاه غیرمجاز داده اند.

   کاظمی در ادامه گفت:مشورت با مردم باعث حل این مشکلات است چرا از مردم مشورتی در این زمینه گرفته نمی‌شود؟

یکی دیگر از کشاورزان بخش دورد زن استان فارس با اشاره به اینکه کسی که مسئول میشود مسئول همه مردم است نه فقط هم محلی های خودش تصریح کرد: عدم مدیریت در این مملکت باعث نابودی شده است و باید یک دریچه نجاتی برای این مشکلات پیدا کرد. برخی وقتی به صندلی مسئولیت می رسند فراموش می کنند که مسئول همه هستند وتوان و خدمات خود را تنها روی محله خاصی متمرکز می کنند.

وی افزود: ما از سازمان آب شاکی هستیم مشکل ما این است که نمی دانیم درد خود را به چه کسی بگوییم؟اداره آب خودش پشت سد زمین ها را برای کشت اجاره داده و در این قضیه ذی نفع است با اعلام ممنوعیت کشت شلتوک، فقط قیمت برنج را بالا بردند اما عملا می بینیم که آب برای کشت شلتوک نگهداشتند


نظرات بینندگان