حالت تاریک
پنج‌شنبه, 26 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
از ضربات ویرانگر نفوذ هنوز درس نگرفته‌ایم
کارشناس حوزه ایثارگران، فعال جهادی و فرهنگی:

از ضربات ویرانگر نفوذ هنوز درس نگرفته‌ایم

فعال جهادی و فرهنگی گفت: جریان‌شناسی موضوع نفوذ در ساختارهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در چهل و هفت سال گذشته، نشان می‌دهد: انقلاب اسلامی از بدو پیروزی، بر اثر غفلت، سهل‌انگاری و خیانت برخی افراد خودفروخته آسیب دیده است.

رضا علامه‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، بیان کرد: جریان‌شناسی موضوع نفوذ در ساختارهای مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در چهل و هفت سال گذشته، نشان می‌دهد: انقلاب اسلامی از بدو پیروزی، بر اثر غفلت، سهل‌انگاری و خیانت برخی افراد خودفروخته و سست‌عنصر داخلی و خارجی از رخنه خط نفوذ در بعضی بخش‌های امنیتی، حفاظتی، فرهنگی و اقتصادی متحمل خسارات جبران‌ناپذیری شده است و عناصر نفوذی توانسته‌اند بر اذهان تصمیم گیران و مسئولان تأثیرگذاری نموده و با مهندسی تصمیم مدیران و هدایت آن به نفع بیگانه و به ضرر مردم، علاوه بر زیان‌های مادی و فرهنگی، انسان‌های بزرگی از ایران اسلامی در این مسیر مظلومانه به شهادت رسیده‌اند.

وی گفت: به همین دلیل رهبر معظم انقلاب با رصد دقیق مسائل داخلی و بین‌المللی در مناسبت‌های مختلف به ویژه چند سال اخیر بارها نکات لازم را به مردم و مسئولان برای هوشیاری و مقابله با جریان (نفوذ) بیان کرده، و در یکی از همین دیدارها در تذکری مهم که نشان از نکته سنجی معظم له دارد می‌فرمایند: «نفوذ در مراکز حساس و تصمیم گیر از سلاح نظامی خطرناک‌تر است» 

کارشناس حوزه ایثارگران، فعال جهادی و فرهنگی افزود: بی‌شک پیام این جمله رهبری به متولیان و نهادهای مسئول آن است که سهل‌انگاری در مورد جریان نفوذ که از نظر ایشان کمترین آن جاسوسی است، می‌تواند چه پیامدهای مخربی را برای ایران اسلامی به دنبال داشته باشد.

علامه‌زاده گفت: با یک مقدمه کوتاه از دفاع مقدس دوازده روزه اخیر که رده پای نفوذ و عناصر خودفروخته هم در آن مشهود بود، ابعاد مختلف مسئله مهم خط نفوذ را از منظر مقام معظم رهبری با تحلیلی کوتاه تبیین و نمونه‌هایی مصداقی از ضربات نفوذ بر پیکره کشور در گذشته و حال را بیان می نمائیم.

وی خاطرنشان کرد: بررسی نقش زیان‌بار جریان نفوذ در حمله رژیم کودک‌کش اشغالگر قدس به کشور عزیزمان ایران، یک بار دیگر تأثیر رخنه افراد خودفروخته و ضعیف‌النفس را در این عملیات غافل گیری و حمله به هسته فرماندهی نظامی، جامعه علمی، نخبگانی و مردم را بسیار برجسته کرد، و اگر نبود هوشمندی و تدابیر رهبری و حضور و انسجام مردم در صحنه، معلوم نبود چه اتفاق غیر قابل جبران و بزرگ‌تری برای کشور عزیزمان ایران اسلامی رقم زده می‌شد.

این فعال جهادی ادامه داد: این وقایع نشان داد نهادها و دستگاه‌های مسئول از اتفاقات دهه شصت و بعد از آن که جریان نفوذ تا بالاترین رده دستگاه‌های اجرایی و بعضاً نهادهای امنیتی و حفاظتی ما رخنه کرده بود انگار هنوز درس لازم را نگرفته‌اند، افراد نفوذی که با ظاهری موجه در واقع نقش پیاده نظام دشمن را بازی کرده توانسته‌اند، خسارات سنگینی را بر پیکره نحیف انقلاب وارد و تا به امروز جمعی از شخصیت‌های برجسته نظام را مظلومانه به شهادت برساندند.

علامه‌زاده گفت: واکاوی دقیق‌تر جنگ ترکیبی دوازده روزه اخیر دشمن علیه کشورمان و شهادت جمعی از جامعه نخبگانی و مردم، حاکی از این واقعیت است که نهادهای، امنیتی می‌بایست با نگاهی نو لایه‌های حفاظتی خود را برای پیشگیری و مقابله با وقایعی از این دست، در دستگاه‌های مختلف، سیاسی، امنیتی، قضایی، فرهنگی، اقتصادی و خدمت‌رسان را در ابعاد گوناگون به ویژه گلوگاه‌های نظارتی مانند، بازرسی، گزینش و حراست دستگاه‌ها را به طور قطع و یقین در هر سه قوه افزایش دهند.

وی افزود: به طور کلی نفوذ از منظر مقام معظم رهبری دو گونه است:

۱. نفوذ فردی یا موردی
کارشناس حوزه ایثارگران درباره نفوذ فردی توضیح داد: نفوذ موردی خیلی نمونه دارد؛ معنایش این است که فرض کنید شما یک دم‌ودستگاهی دارید؛ یک مسئولی هستید؛ یک نفر را با چهره آرایش‌شده، بزک‌شده، با ماسک در مجموعه شما بفرستند؛ شما خیال کنید دوست است؛ درحالی‌که او دوست نیست؛ تا او بتواند کار خودش را انجام بدهد و گاهی جاسوسی است که این کمترینش است؛ یعنی کم‌اهمیت‌ترینش جاسوسی، خبرکشی و خبردهی است. گاهی کارش بالاتر از جاسوسی است؛ تصمیم شما را عوض می‌کند. شما یک مدیری هستید؛ یک مسئولی هستید؛ تصمیم‌گیر هستید و می‌توانید یک حرکت بزرگ یا مؤثری انجام بدهید. اگر این حرکت را این‌جور انجام بدهید، این، به نفع دشمن است. او می‌آید کاری می‌کند که شما حرکت را این‌جور انجام بدهید؛ یعنی تصمیم‌سازی و در همه دستگاه‌ها سابقه هم دارد؛ فقط هم دستگاه‌های سیاسی نیست؛ دستگاه‌های روحانی و دینی و مانند اینها هم همیشه وجود داشته.

۲. نفوذ جریانی

علامه‌زاده گفت: نفوذ جریانی، یعنی شبکه‌سازی در داخل ملت؛ به‌وسیله پول که نقش پول و نقش امور اقتصادی این جا روشن می‌شود. عمده‌ترین وسیله، دو چیز است؛ یکی پول، یکی هم جاذبه‌های جنسی. افراد را جذب کنند؛ دور هم جمع کنند؛ یک هدف جعلی و دروغین مطرح کنند و افراد مؤثر را، افرادی که می‌توانند در جامعه اثرگذار باشند، بکشانند به آن سمت مورد نظر خودشان.

وی گفت: آن سمت مورد نظر چیست؟ آن، عبارت است از تغییر باورها، تغییر آرمان ها، تغییر نگاه‌ها و تغییر سبک زندگی و کاری کنند که این شخصی که مورد نفوذ قرار گرفته است، تحت تأثیر نفوذ قرار گرفته، همان چیزی را فکر کند که آن آمریکایی فکر می‌کند؛ یعنی کاری کنند که شما همان‌جوری نگاه کنی به مسئله که یک آمریکایی نگاه می‌کند.

کارشناس حوزه ایثارگران در ادامه اشاره کرد: اگر این نفوذ نسبت به اشخاصی انجام بگیرد که این‌ها در سرنوشت کشور، سیاست کشور، آینده کشور، تأثیری دارند، شما ببینید چه اتفاقی می‌‌افتد! آرمان ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ ارزش ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ خواست ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ باورها تغییر پیدا خواهد کرد. چه کسانی آماج نفوذند؟ عمدتاً نخبگان، عمدتاً افراد مؤثر، عمدتاً تصمیم‌گیران یا تصمیم‌سازان، این‌ها آماج نفوذند، اینها هستند که سعی می‌شود روی این‌ها نفوذ انجام بگیرد و بنابراین، نفوذ، خطر است. نفوذ، خطر بزرگی است.

کارشناس حوزه ایثارگران، فعال جهادی و فرهنگی افزود: عرصه های نفوذ در داخل کشور از نگاه مقام معظم رهبری شامل چند موضوع می شود.

۱.نفوذ اقتصادی

علامه‌زاده گفت: در زمینه‌های اقتصادی، چشم‌های بینای مسئولین اقتصادی، بایستی باز باشد و مواظب باشند که [دشمنان‌] نفوذ اقتصادی پیدا نکنند؛ چون نفوذ دشمن، پایه اقتصادِ محکم را متزلزل می‌‌کند. آن جاهایی که نفوذ اقتصادی کردند، آن جاهایی که توانستند خودشان را بر اقتصاد کشورها و ملت‌ها، مثل یک بختکی سوار بکنند، پدر آن کشورها درآمد.

۲.نفوذ فکری و فرهنگی

وی در خصوص نفوذ فکری و فرهنگی بیان کرد: دشمن سعی می‌‌کند در زمینه فرهنگی، باورهای جامعه را دگرگون کند و آن باورهایی را که توانسته این جامعه را سرِپا نگه دارد، جابه‌جا کند؛ خدشه در آن‌ها وارد کند و اختلال و رخنه در آن‌ها به‌وجود بیاورد. خرج‌ها می‌‌کنند؛ میلیاردها خرج می‌کنند برای این مقصود؛ این، رخنه و نفوذ فرهنگی است.

۳. نفوذ سیاسی

نفوذ سیاسی هم این است که در مراکز تصمیم‌گیری و اگر نشد تصمیم‌سازی، نفوذ بکنند. وقتی دستگاه‌های سیاسی و دستگاه‌های مدیریتی یک کشور تحت‌تأثیر دشمنان مستکبر قرار گرفت، آن‌وقت همه تصمیم‌گیری‌ها در این کشور بر طبقِ خواست و میل و اراده مستکبرین انجام خواهد گرفت؛ یعنی مجبور می‌شوند. وقتی یک کشوری تحت نفوذ سیاسی قرار گرفت، حرکت آن کشور و جهت‌گیری آن کشور در دستگاه‌های مدیریتی، بر طبق اراده آنهاست. آنها هم همین را می‌خواهند. آن‌ها دوست نمی‌دارند که یک نفر از خودشان را بر یک کشوری مسلط بکنند.

۴) نفوذ امنیتی

نفوذ امنیتی چیز کوچکی نیست؛ اما در مقابل نفوذ فکری و فرهنگی و سیاسی، کم‌اهمیت است. نفوذ امنیتی، عوامل خودش را دارد. مسئولان گوناگون - از جمله خود سپاه- جلوی نفوذ امنیتی دشمن را با کمال قدرت، ان‌شاءالله می‌گیرند.

علامه‌زاده یادآور شد: کمترین نوع نفوذ در ساختارهای مختلف کشور جاسوسی است، افراد نفوذی با عملکرد منافقانه خود امنیت روانی جامعه را بهم می ریزند، بیشترین ضربه و آثار زیانبار نفوذ جایی است که یک انسان بزک کرده ، آرایش شده و ضعیف بر اثر غفلت و یا خیانت و احیانا توصیه افراد مسئول بدون  داشتن لیاقت  و شایستگی در یک دستگاه اقتصادی،فرهنگی،خدماتی، یا گلوگاه نظارتی قرار می گیرد،این شخص ضعیف النفس در ازای کسب منافع شخصی،طایفه ای ،گروهی یا سیاسی تصمیم مدیران ومسئولان را به نفع دشمن  و به ضرر مردم تغییر داده و عملا به عامل بیگانه در دستگاه های،فرهنگی،اقتصادی و بعضا امنیتی کشور تبدیل می شوند، به تعبیری عامل نفوذی فردی و یا جریانی از کارهای بزرگی که قرار است با تصمیم مقامات مسئول منجر به کسب منافع عمومی و رضایتمندی آحاد مردم شود، جلوگیری و یا حداقل موجب تعویق آن منفعت برای کشور خواهد شد.

وی گفت: نفوذ یکی از نمونه های فساد،تبعیض و ایجاد نارضایتی است،نفوذ منجر به ریزش شدید سرمایه های اجتماعی و نا امیدی سازی مردم نسبت به حاکمیت می شود،نفوذ موجب خواهد شد تا برخی کسانیکه در جایگاه حساس قرار گرفته با کسب امتیاز مادی و یا مسائل اخلاقی چشمان خود را به روی حقایق  محیط پیرامون و منافع نظام ببنددند و با گزارشات غلط و غیر واقعی تصمیم مدیران را به ضرر توده های مردم و مصالح کشور عوض کنند.

کارشناس حوزه ایثارگران، فعال جهادی و فرهنگی افزود: افراد نفوذی و منفعت طلب در جبهه داخلی به طریق اولی در برابر اجنبی و وسوسه لقمه های چرب بیگانه نیز تاب آوری نداشته و خواسته و یا ناخواسته در بزنگاه ها به عامل بیگانه تبدیل شده و به زیان کشور و منافع مردم عمل خواهند کرد.

علامه زاده در پایان گفت: نفوذ موجب ورود عناصر مخالف امام و انقلاب به بدنه حاکمیت و دستگاه های دولتی می شود به فرموده رهبر فرزانه انقلاب «عامل نفوذی با دروغ سازی موجب جدا کردن دوستان انقلاب و نیروهای کادر ساز از انقلاب می شوند،نفوذ موجب ایجاد خلل در باورها و معرفت های دینی و انقلابی مردم می شود».

انتهای خبر/224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!