حالت تاریک
سه‌شنبه, 10 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
حیوانات خانگی منشأ آلرژی‌های جدی
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز مطرح کرد:

حیوانات خانگی منشأ آلرژی‌های جدی

استاد تمام دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز گفت: حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه می‌توانند منبع مهمی از آلرژن‌ها باشند که سلامت برخی افراد، به‌ویژه مبتلایان به آسم و آلرژی را به خطر می‌اندازد.

سید حسام‌الدین نبوی‌زاده فوق‌تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، با بیان اینکه آلرژن‌های حیوانات خانگی تنها به وسیله مو و پر حیوانات منتقل نمی‌شود، گفت: این آلرژن‌ها می‌تواند از راه بزاق، ادرار و پوست حیوانات به انسان منتقل و باعث ایجاد آلرژی شود؛ لازم است به اینکه نکته نیز اشاره کرد که حتی اگر ترشح بزاق خشک شده باشد، باز هم قابلیت ایجاد واکنش آلرژیک وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه مو و پر به تنهایی آلرژی‌زا نیست، توضیح داد: مشکل زمانی ایجاد می‌شود که حیواناتی مثل گربه، بدن خود را لیس می‌زنند، این کار باعث می‌شود پروتئین‌های بزاق روی پوست و موی این حیوانات باقی بماند و آن نواحی هم حاوی آلرژن شود.

فوق‌تخصص آلرژی همچنین درباره اثر ادرار حیوانات در بروز آلرژی گفت: ادرار جوندگانی مثل همستر یا حتی سگ‌ها، حاوی پروتئین‌هایی است که می‌تواند عامل آلرژی باشد، برخی مواقع سگ‌ها به دلیل هیجان یا استرس، به‌صورت ناخودآگاه مقدار کمی ادرار دفع می‌کنند که به مرور در محیط خانه و لباس فرد انباشته و منجر به بروز علائم آلرژی در اعضای خانواده می‌شود.

نشانه‌های آلرژی و گروه‌های پرخطر

به گفته نبوی‌زاده نشانه‌های آلرژی ناشی از حیوانات خانگی می‌تواند بسیار متنوع باشد که شامل علائم تنفسی مانند عطسه، سرفه، آبریزش بینی و تشدید آسم، همچنین نشانه‌های پوستی مثل اگزما، خارش و در موارد دیگر، شوک «آنافیلاکسی» است.

وی اظهار کرد: افرادی که سابقه آسم یا آلرژی دارند، حساسیت بیشتری به ورود آلرژن‌ها دارند. این افراد لازم است آزمایش پوستی انجام دهند و اگر مشخص شد که به حیوانات خانگی حساسیت دارند، توصیه می‌شود تماس با این حیوانات را به کمترین میزان ممکن کاهش دهند.

چه باید کرد؟

توصیه این پزشک فوق‌تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در صورت بروز آلرژی، قطع تماس با حیوان بود و در این زمینه افزود: اگر این کار ممکن نبود، اقدامات حفاظتی مثل استفاده از جاروبرقی با فیلتر HEPA، تهویه مناسب، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، پرهیز از ورود حیوان به اتاق خواب و همچنین شست‌وشوی خود حیوان، ضروری است.

خطر عفونت‌های مشترک انسان و حیوان

این متخصص ایمونولوژی بالینی همچنین هشدار داد که حیوانات خانگی می‌توانند ناقل بیماری‌های عفونی جدی باشند.

وی خطر بروز عفونت‌هایی مانند «سالمونلا»، «کامپیلوباکتر»، بیماری خراش گربه، «توکسوپلاسموز» و حتی هاری به وسیله حیوانات خانگی را از جمله این چالش‌ها برشمرد و تأکید کرد: عفونت «توکسوپلاسموز» برای مادران باردار، بسیار خطرناک است.

نبوی‌زاده ادامه داد: حیوانات خانگی نه‌تنها می‌توانند منبع آلرژی و عفونت باشند، بلکه نگهداری آن‌ها در محیط بسته، گاهی موجب آسیب به خود حیوان هم می‌شود و دارای ملاحظات اخلاقی است.

وی افزود: جدا شدن حیوانات از زیستگاه طبیعی‌شان می‌تواند منجر به آسیب ژنتیکی و اخلاقی شود، بنابراین نگهداری از حیوانات خانگی، به‌ویژه در خانه‌هایی با افراد آلرژیک، بهتر است با آگاهی و احتیاط کامل همراه باشد و تا جایی که امکان دارد در خارج از خانه مثل حیاط نگهداری شود.

انتهای خبر/224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!