
نائبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران مطرح کرد:
همدلی مالکان با مستأجران پس از جنگ ۱۲روزه
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه رکود بازار مسکن ارتباطی به جنگ ۱۲روزه ندارد، گفت: اعلام اعداد و ارقام در مورد کاهش قیمت ملک در تهران بدون منبع رسمی فاقد اعتبار است.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از میزان، در پی جنگ ۱۲روزه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، گمانهزنیهایی درباره تأثیر این رخداد بر بخشهای مختلف اقتصادی کشور مطرح شد که یکی از حوزههایی که به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت، بازار مسکن بود.
بازاری که در ماههای اخیر با رکود سنگین مواجه بوده و بسیاری از فعالان، آن را در انتظار یک شوک بیرونی برای خروج از ایستایی ارزیابی کرده بودند. بااینحال، بررسیها حاکی از آن است که تحولات اخیر، تأثیر ملموسی بر روند کلی بازار مسکن در کشور، بهویژه در کلانشهر تهران نگذاشته است.
در بخش خریدوفروش مسکن، همچنان نبود توان خرید در میان اقشار متوسط و پایین جامعه، اصلیترین عامل رکود تلقی میشود و از سویی قیمتهای پیشنهادی مالکان با توان اقتصادی متقاضیان همخوانی ندارد.
افزایش قدرت خرید مردم از مسیر تسهیلات، لازمه رونق بازار مسکن
داود بیگینژاد، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، به تشریح آخرین وضعیت بازار مسکن و اجاره پرداخت و گفت: بازار خریدوفروش مسکن پس از جنگ ۱۲روزه اخیر همچنان در رکود قرار دارد و این رکود ارتباط مستقیمی با تحولات اخیر نداشته؛ بلکه از پیش نیز در بازار حاکم بوده است.
وی ادامه داد: قیمتها در بازار با توان مالی خانوارها همخوانی ندارد و حتی واحدهای کوچک متراژ در مناطق مصرفی میانی و پایینشهر نیز برای بسیاری از خانوادهها، بهویژه زوجهای جوان، قابل خریداری نیست و افزایش قدرت خرید مردم از مسیر تسهیلات مؤثر و کارآمد، لازمه رونق در بازار مسکن است.
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به گزارشهایی مبنی بر کاهش ۸ تا ۱۰ درصدی قیمت ملک در تهران، اظهار کرد: اعلام این درصدها بدون منبع رسمی فاقد اعتبار است.
بیش از یک سال است که مرجع رسمی برای اعلام قیمت ملک وجود ندارد و نمیتوان آگهیهای منتشرشده که صرفاً نشاندهنده تمایل فروشندگان و موجران است را مبنای قیمتگذاری قرارداد.
بیگینژاد با تأکید بر لزوم شفافسازی منابع آماری در حوزه مسکن گفت: به دلیل عدم انتشار عمومی و منظم دادهها، برخی افراد با استناد به آگهیهای اینترنتی اقدام به ارائه آمارهای غیررسمی میکنند که میتواند موجب سردرگمی و بیاعتمادی متقاضیان شود.
وی همچنین درباره وضعیت بازار اجاره گفت: بازار اجاره نیز نسبت به سال گذشته کمرونقتر شده است؛ همراهی برخی مالکان با مستأجران در تحولات اخیر یکی از دلایل کاهش جابهجاییها در این دوره بوده است و همدلی موجود باعث شده میزان نارضایتی مالکان از انجام تعهدات مستأجران کاهش یابد.
احتمال افزایش جابهجایی مستأجران از هفته آینده
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین به موضوع ورود تدریجی مستأجران به بازار اشاره کرد و افزود: با عبور از شوک اولیه تحولات اخیر، انتظار میرود در هفتههای آینده حجم جابهجاییها افزایش یابد و بخشی از خانوارها که به دلایل اقتصادی یا شرایط نامساعد اجتماعی جابهجایی خود را به تأخیر انداخته بودند، احتمالاً در ادامه فصل تابستان اقدام به ورود به بازار اجاره خواهند کرد.
بیگینژاد درباره تأثیر خروج اتباع افغانستانی از تهران بر بازار مسکن تصریح کرد: خروج این افراد که عمدتاً در واحدهای کلنگی سکونت داشتهاند، موجب افزایش تعداد فایلهای اجاره در برخی مناطق شده و این موضوع به عرضه بیشتر و در برخی موارد، ثبات یا کاهش قیمت در مناطق خاص منجر شده است.
وی تأکید کرد: با افزایش تعداد فایلهای خالی و کاهش تقاضای مؤثر، بازار در برخی مناطق به سمت ثبات یا کاهش قیمت حرکت کرده است، هرچند این وضعیت در سطح سراسری مشاهده نمیشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!