روزی یک آیه، یک پیام؛
وقتی اعمال بد، گریبان انسان را میگیرند
در صحنه هولناک قیامت، انسان با پرونده اعمالش روبهرو میشود؛ نیکیها مایه آرامشاند و بدیها چنان دردآور که آرزو میکند ای کاش هرگز مرتکبشان نشده بود.
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، از این پس هر بامداد را با نوری از آیات آسمانی قرآن کریم آغاز میکنیم؛ تلاشی کوچک اما پرمعنا برای جاریساختن نسیم وحی در کوچهپسکوچههای زندگیمان. باشد که این کلمات الهی، نه فقط برای تلاوت، بلکه برای زیستن، راهگشای دلهایمان شود؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند: قرآن، کتاب زندگی است؛ نه فقط کتاب تلاوت.
در آیه ۳۰ سوره آلعمران آمده است:
«يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ مَا عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَرًا وَمَا عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَيْنَهَا وَبَيْنَهُ أَمَدًا بَعِيدًا ۗ وَيُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ ۗ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ»
«در صحنه هولناک قیامت، انسان با پرونده اعمالش روبهرو میشود؛ نیکیها مایه آرامشاند و بدیها چنان دردآور که آرزو میکند ایکاش هرگز مرتکبشان نشده بود.»
در آیهٔ قبل، سخن از علم و قدرت خداوند بود، این آیه نمونهای از علم و قدرت الهی را بیان میکند. این آیه شبیه آیه ۴۹ سورهٔ کهف است که میفرماید: در روز قیامت مردم تمام اعمال خود را در برابر خویش حاضر مییابند.
در تفسیر برهان آمده است که امام سجّاد علیهالسلام در هر جمعه در مسجدالنبی هنگام موعظه، این آیه را برای مردم تلاوت میفرمود.
پیامهای آیه ۳۰ سوره آلعمران
۱- اعمال انسان محو و نابود نمیشود و در قیامت در برابر او حاضر میگردد.
۲- اعتقاد به حضور عمل در قیامت، مانع گناه است. «مُحْضَراً»
۳- گنهکاران، در قیامت از اعمال خود شرمندهاند، امّا چه سود؟ «تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بینها»
۴- بسیاری از اعمالی که در دنیا موردعلاقه انسان است، در قیامت مورد تنفّر او قرار خواهد گرفت. «تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بینها وَ بَیْنَهُ أَمَداً بَعِیداً»
۵- در روز قیامت، پشیمانی سودی ندارد و آرزوها نشدنی است. کلمه «لو» در مورد آرزوهای نشدنی بکار میرود. «لَوْ أَنَّ بینها وَ بَیْنَهُ أَمَداً بَعِیداً»
۶- پرهیزکاری و خداپروایی، مانع گناه است. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ»
۷- سرچشمۀ هشدارهای الهی، محبّت و رأفت اوست. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
۸- بیم و امید در کنار هم نقش تربیتی دارند. امید، به تنهایی سبب غرور، وبیم از تنهایی، سبب یأس میشود. «یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ... وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
۹- لطف و رأفت خداوند شامل حال همهٔ بندگان است. «رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
انتهای خبر/224224
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!