کد خبر: ۱۱۱۸۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۲۳ تير ۱۳۹۶

کسب رتبه برتری دانشگاه شیراز دانشجویان را خوشحال نکرد/ مسؤولان دانشگاه به فکر مطالبات دانشجویان باشند

کسب رتبه برتر برای هر دانشگاهی عمدتا نتیجه تلاش دانشجویان است که انتظار می رود مسؤولان دانشگاهی نیز به این قشر مهم جامعه که موتور محرک پیشرفت های علمی هستند، توجه کرده و مطالبات آنها را پاسخگو باشند.
به گزارش شیرازه، رتبه‌بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که هر ساله دانشگاه‌های برتر دنیا را بر اساس 13 شاخص عملکردی در قالب 5 معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجه بین‌المللی جهت انجام مقایسه‌های جامع و متوازن مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار می‌دهد.

پس از اعلام خبرِ معرفی شدن دانشگاه شیراز به عنوان سه دانشگاه برتر ایران توسط سیستم رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی تایمز و رتبه برتری دانشگاه شیراز در میان دانشگاه‌های جامع کشور، به سراغ برخی از دانشجویان این دانشگاه رفتیم تا نظرشان را دراین باره جویا شویم.

مشکلات دانشگاه، خوشحالی‌ام را به ناراحتی تبدیل کرد

حمید محمدپور عضو شورای مرکزی تشکل آرمان دانشگاه شیراز بیان کرد: دقایق اول از شنیدن این خبر خوشحال شدم، اما بعد از مرور کردن مشکلات دانشگاه برای دانشجویانی که با هزار آمال و آرزو پای به این دانشگاه گذاشتند، سریع خوشحالی‌ام به ناراحتی تبدیل شد.

وی ادامه داد: وضعیت نامناسب خوابگاه‌ها و تبعیضی که بین دانشجویان علوم پزشکی و سایر دانشجوها قائل هستند و وضعیت نامناسب غذای سلف، گوشه‌ای از ضعف مدیریت در دانشگاه شیراز است.

این دانشجو خاطرنشان کرد: ناراحتی‌ام زمانی بیشتر شد که دیدم مسؤولان دانشگاه از کسب رتبه خوشحال شدند درحالی که زحمات دانشجویان رتبه علمی دانشگاه را ارتقاء داده است.

محمدپور با بیان اینکه مسؤولان دانشگاه شیراز در قبال کمترین خواسته‌های دانشجویان نیز پاسخگو نیستند افزود: مسؤولان همیشه سکوت می‌کنند و پاسخگوی اعتراضات دانشجویان هم نیستند.

کاش مسؤولان دانشگاه فکری برای رفع تبعیض و سرخوردگی دانشجویان می‌کردند

حجت غفوری‌زاده دیگر عضو شورای مرکزی تشکل آرمان گفت: به‌عنوان یک دانشجوی دانشگاه شیراز بیش از اینکه خوشحال باشم ناراحتم، چراکه از عدم توجه مسؤولان دانشگاه به وضعیت رفاهی و خدماتی دانشجوهای دانشگاه شیراز به تنگ آمدم.

وی تصریح کرد: حداقل‌ترین امکانات رفاهی لازم برای یک دانشجو از سیستم تهویه تا وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسب در خوابگاه‌ها وجود ندارد، به کسب رتبه و تلاش علمی دانشجو هم نگاه ابزاری می‌شود.

غفوری افزود: یک دانش‌آموز کنکوری در فلان نقطه‌ی کشور، با شنیدن خبر کسب رتبه برتری دانشگاه شیراز چه تصوری از امکانات رفاهی، علمی و خدماتی می‌کند و سال پس از ورودش چه آواری بر سر تصوراتش خراب می‌شود.


دانشجویان برای حل مشکلات دانشگاه از وزارت علوم مطالبه کننداین دانشجوی دانشگاه شیراز متذکر شد: کاش یک بار برای همیشه، مسؤولان دانشگاه فکری برای رفع تبعیض و سرخوردگی و وضعیت اسف‌بار حاکم بر دانشگاه می‌کردند، در غیر این صورت در آینده‌ای نه چندان دور آنچه برای دانشگاه شیراز انتظار می‌رود، رویارویی با بحران‌های عمیق و نه کسب رتبه‌های برتر علمی خواهد بود.

امیرحسین معصومی عضو شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه شیراز نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: فرسودگی خوابگاه و مشکلات پیش آمده را نمی‌توان نادیده گرفت، گویا در آینده خوابگاه‌های جدیدی ساخته می‌شود تا تراکم جمعیتی خوابگاه‌ها کاهش یابد.

وی با بیان اینکه بودجه و امکانات فراهم است افزود: دانشجویان باید از وزارت علوم مطالبه کنند تا مشکلات دانشگاه شیراز حل شود.

دانشجو قشر مظلوم دانشگاه

محمد معصومی دانشجویی مهندسی شیمی بابیان اینکه برتری دانشگاه شیراز، باوجود دانشجویان بااستعداد و سخت‌کوش این دانشگاه جای تعجب نیست، گفت: متأسفانه دانشجو مظلوم‌ترین قشر دانشگاه است که صدای اعتراضش به‌جایی نمی‌رسد.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب خوابگاه‌ها ادامه داد: مسؤولان دانشگاه چرا ذهن خود را درگیر مسائل خوابگاه از کمبود جا تا نبود سیستم سرمایشی نمی‌کنند.

علی‌اکبر اسکندری دانشجوی مهندسی نفت نیز مانند دیگر دانشجویان از وضعیت نامناسب خوابگاه گلایه‌مند بود و گفت: ما در بهترین دانشگاه مادر کشور درس می‌خوانیم، درحالی‌که از داشتن خوابگاه مناسب بی‌بهره هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، بی‌شک مهمترین عنصر دانشگاه، دانشجویان هستند که با تلاش خود موجب پویایی دانشگاه و کسب رتبه‌های برتر علمی، فرهنگی و ورزشی می‌شوند. دانشجو در دانشگاه خود نباید احساس دیده نشدن از سوی مسؤولان دانشگاهی داشته باشد که هر از چندگاهی به خاطر مشکلات صنفی که نتیجه ضعف مدیریتی است از درس و بحث خود باز بماند.

منبع: فارس

نظرات بینندگان