رسانه ها زمینه جلوگیری از منکرات را فراهم می کنند/ توسعه باید با ارزش های ایرانی و اسلامی متناسب باشد
به گزارش شیرازه، آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس امروز در نشست صمیمی با جمعی از اصحاب رسانه و مطبوعات ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهید صارمی و نام گذاری روز شهادت این شهید به عنوان روز خبرنگار گفت: شهادت یک خبرنگار باعث می شود که تکریم از خبرنگاران را در این روز انجام بدیم بدین معنی است که رفتار و فعالیت حرفه ای آن شهید می خواهد الگو رفتاری برای فعالیت حرفه ای ما باشد. شهدا مسلما اولین چیزی به ما یاد می دهند ایثار و گذشت است که در گام دوم انقلاب به آن اشاره شده و باید در جامعه زنده بشود.
وی در ادامه با اشاره به عقب ماندگی 300 ساله از عرصه تمدن افزود: برخی مسائل در رفتار های فرهنگی وارد شده و از جمله آن در بعضی از مکان های فرهنگی می بینیم که مسئله گذشت در آن تجلی ندارد. باید به مرحله ای برسیم که جامعه ما از نظر فرهنگی توسعه یافته بشود. این جاست که در دنیا می توانیم حرفی داشته باشیم به شرطی که این توسعه یافتگی متناسب با ارزش های ایرانی و اسلامی باشد که داریم، باشد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با اعلام برخورد های مختلف در رابطه با نقد و منتقدان گفت: اگر مدیر نقد را در جهت کمک به خود ببیند از آن استفاده می کند ولی اگر مدیر تفکرات دیگری داشته باشد در مقابل نقد جبهه می گیرد. باید به ادبیات نقد دقت کنیم تا مشکلات به خاطر مردم و با همکاری حل شود.
آیت الله دژکام با تاکید بر نقش خبرنگاران و اصحاب رسانه در ایجاد توسعه ابعاد مختلف بیان کرد: تلاش ما در گام دوم انقلاب این باشد که توسعه یافتگی را در همه ابعاد مختلف ایجاد کنیم و در عرصه خبر و رسانه هم باید این چنین باشد.
وی تصریح کرد: یک نگاه از بیرون، ما را هم نیازمند تحول می بیند و چون خبرنگاران درگیر مسائل مختلف هستند به مسئله توسعه خود کمتر توجه کنند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با عنوان اینکه خدمات شایانی از خبرنگاران به مردم رسیده است افزود: احساس می کنیم به این قشر مدیونیم و از همین جا تشکر می کنیم چون از خبرنگاران خدمات شایانی به جامعه رسیده است.
آیت الله دژکام در پاسخ به یکی از خبرنگاران که گفته بود باید اخبار شفاف و دقیق باشد، گفت: باید دید منظور از خبر شفاف و دقیق کدام است و وقتی ما یک مطلبی را می گوییم ذهنیاتمان بر روی آن تاثیر می گذارد. باید ببینیم که کدام ذهنیت خبر را شفاف و کدام آن را کدر می کند. اگر به این مسائل نپردازیم توسعه یافتگی به وجود نخواهد آمد.
وی حریت را در اخلاق رسانه از مهم ترین آن برشمرد و افزود: حریت در اخلاق رسانه مهم است. آزادگی خبرنگار در طرح مسئله باید رعایت شود و صدا و سیما چون حریت بیشتری دارد توقع از آن بیشتر و مسئولیت آن هم سنگین تر است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس کارهای خبرنگاران را مصداق امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: خبرنگاران با توجه به کارشان با کشف بعضی منکرات هم مسئولین را مطلع می کنند و هم زمینه جلوگیری از منکرات هستند. یکی از نهاد های اجتماعی که می تواند در زمینه امر به معروف و نهی از منکر تاثیر گذار باشد، رسانه ها هستند.
وی در پایان به ادبیات در رسانه اشاره کرد و اضافه کرد: بعضی وقت ها با خواندن یک خبر می بینیم دارای ایرادات و نقص فنی زبانی و ادبیاتی است و باید تلاش کنیم که برطرف بشود. ادبیات فارسی که از نظر رهبری هم مورد تاکید است باید توسط خبرنگاران در سطح جامعه ترویج پیدا کند.