استاندار اسبق هرمزگان:
خبرنگاران افسران مقدم جنگ نرم هستند
فرماندار اسبق شیراز، رسانه را آیینه وفادار رخدادها در عرصههای گوناگون قلمداد کرد و گفت: برخی بهاشتباه مدح یک مدیر یا دستگاه و عدم انتقاد را جزو اخلاق رسانه محسوب میکنند.
ابراهیم عزیزی صبح امروز در نشستی صمیمی به مناسبت هفته خبرنگار در جمع اصحاب رسانه با تبریک این ایام به فعالان عرصه اطلاعرسانی اظهار داشت: هنگامیکه در سال 77جریان وهابی طالبان حرکت وحشیانه تروریستی خود را در کنسولگری ایران در مزارشریف افغانستان انجام داد، آخرین خبرها را شهید محمود صارمی از دل حادثه مخابره میکرد؛ کسی که 17 مرداد به نام وی ثبت شد.
وی با اشاره به نوع برخورد نظام با تروریستها به دلیل این حمله مذبوحانه گفت: انتقام خون شهید اصحاب رسانه برای نظام اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار بود لذا در کوتاهترین زمان ممکن، کسانی که مسبب این حادثه بودند، به دَرَک واصل شدند؛ بهطوریکه تروریستها پی بردند که برخورد با اصحاب رسانهایران، قابلگذشت نیست.
فرماندار اسبق شیراز خاطرنشان کرد: کسانی که دستور این حمله وحشیانه را داده بودند در نیمههای شب به شدیدترین وجه ممکن در شهر دیگر افغانستان یعنی قندهار به دَرَک واصل شدند.
عزیزی افزود: نظام اسلامی با این واکنش سریع به دشمنان نشان داد که برای حرکت آزاد اخبار و اطلاعات و خبرنگار قرب و منزلت بسیاری قائل است.
وی در ادامه این نشست، به رسالت خبرنگاری نیز اشاره کرد و گفت: ما امروز دچار جنگ رسانهای بوده و خبرنگاران افسران مقدم این جنگ هستند.
فرماندار اسبق شیراز اضافه کرد: امروز باید بپذیریم کسی جلوتر از اصحاب رسانه در میدان جنگ رسانهای نیست.
عزیزی توجه به وضعیت معیشتی اصحاب رسانه را خواستار شد و درعینحال گفت: شاید خلاء قوانین موجب شده نتوان آنگونه که شایسته و درخور است، به اصحاب رسانه توجه شود.
وی ادامه داد: دشمن درواقع به دنبال یک نفوذ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی طولانی در کشور است که اصحاب رسانه مقابل وی در این نفوذ ایستادهاند.
استاندار اسبق هرمزگان با بیان اینکه اطلاعرسانی صحیح، تصمیم صحیح را نیز به دنبال خواهد داشت، افزود: رسانه همچنان که میتواند یک ظرفیت بزرگ برای ایجاد اعتماد باشد، درعینحال و در صورت انفعال و خارج شدن از چهارچوب حقطلبی، میتواند امکانی برای سلب اعتماد نیز باشد.
عزیزی خاطرنشان کرد: یک خبرنگار بصیر و آگاه به مسائل زمان، میتواند موجبات اعتماد بهنظام را فراهم کند یا اینکه برعکس این اعتماد را از بین ببرد.
فرماندار اسبق شیراز ادامه داد: وقتی با مردم گفتوگو میکنیم، معمولاً روی دو مورد کارآمدی نظام و اعتماد تمرکز میکنند؛ 2 موردی که ایجاد آن در ید قدرت اصحاب رسانه است.
وی با بیان اینکه یکی از رسالتهای اصحاب رسانه باید تلاش در جهت ارتقای فرهنگ مطالبه گری باشد، خاطرنشان کرد: پرسش گویی یک حق است و پاسخگویی یک وظیفه؛ اگر پرسش گویی بهحق باشد قطعاً موجبات توفیق در میدان مبارزه خواهد بود.
استاندار اسبق هرمزگان با عنوان اینکه رسانه قدرت و قوت خود را از مخاطبان خود میگیرد، افزود: تلاش در جهت اطلاعرسانی شفاف و بهموقع نیز موجب قوت نظام خواهد شد و درنتیجه پیشرفت و توسعه کشور سرعت خواهد گرفت.
عزیزی برداشتن سواد رسانهای مبتنی بر علم روز تأکید کرد و گفت: سواد رسانهای بهعنوان یک ضرورت باید موردتوجه قرار گیرد تا ظرفیت رسانه را توسعه داده و بهروز کند.
فرماندار اسبق شیراز خواستار رعایت اخلاق رسانهای شد و با بیان اینکه نقطه تلاقی علم اخلاق و عمل رسانه را اخلاق رسانهای گویند، اظهار داشت: برخی فکر میکنند اخلاق رسانهای یعنی مُدام در مدح فلان فرد یا فلان مسؤول حرف زدن و انتقاد را جزو این حیطه قلمداد نمیکنند.
وی افزود: در نگاه کسانی که همیشه خواستار مدح و مداهنه هستند، تنها زمانی که رسانه از فضایل و خوبیهای مدیر یا دستگاه مربوطه سخن میگوید، اخلاق را رعایت کرده اما اگر از مشکلات گفت اخلاق ندارد؛ درحالیکه اینگونه نیست و این نگاه را باید تغییر داد.
استاندار اسبق هرمزگان در پایان با بیان اینکه اخلاق رسانهای یعنی رعایت هنجارها و ارزشها، رسانه را آیینه وفادار رخدادهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی امنیتی دانست و گفت: نظام وظیفه خود میداند که از تلاش دلسوزانه اصحاب رسانه این افسران واقعی جنگ نرم تجلیل کند./ فارس
نظرات بینندگان