سایت مشاغل مزاحم همچنان بلاتکلیف؛
خراشی که مکانیککاران شیرازی بر چهره شهر میکشند/ قرق پیادهروها و خیابانها توسط قطعات داغان ماشینها
حضور مکانیککاران در برخی بلوارها و خیابانهای شهر شیراز و عدم انتقال آنها به سایت مشاغل مزاحم نه تنها زیبایی مرکز استان را خدشهدار کرده بلکه عبور و مرور مردم را با دشواری همراه کرده است.
به گزارش "شیرازه"، کافی است به بلوار رحمت، امیرکبیر شیراز و برخی خیابانهای آن مثل یقطین سری بزنید. بساط خودروهای فرسوده و در دست تعمیر گرفته تا صندلیهای شکسته و اتاق خودروهای داغان مکانیککاران در پیادهروها و خیابانها پهن است.
این مکانیککارها در محل عبورومرور عابرین و رانندهها در پیادهرو و خیابان بساط پهن میکنند. این در حالیست که راه رفتن از میان ماشینهایی که در خیابانهای تنگ و باریک کف پیادهرو و حتی وسط خیابان را اشغال کردهاند، سخت و طاقت فرساست چرا که نه تنها در و دیوارها را از نوشتههای تبلیغاتی سیاه میکنند، باعث اتلاف وقت عابرین شده و گریس صنعتی و روغن موتورهای رهاشده در کف آنجا با روح و روان آنها بازی میکند. البته آنها موجبات برخورد و تصادف را نیز رقم میزنند، چرا که عابرین در پیادهرو جایی برای رفت و آمد نداشته و برای تردد به ناچار به کف خیابان روی میآورند.
به گفته یکی از مکانیککاران، آنها هم از این وضعیت که در خیابانها سد معبر کردهاند راضی نیستند. او گفت: اتاق اصناف در جریان این مسئله است و در استانداری نیز مطرح شده اما شهرداری که موظف به ساماندهی است هنوز اقدامی نکرده است.
در همین رابطه حسین آوند، رئیس اتحادیه تعمیرکاران اتومبیلهای سبک و سنگین در گفت و گو با خبرنگار شیرازه با اشاره به توقف ماشین های باری و سنگین وزن در بلوار رحمت گفت: با این که این مکانیک کارها با هزینه خود زمین ها را خریداری و بیش از یک میلیارد خرج کرده اند اما هنوز بلاتکلیف مانده اند. چرا که مجوز ساخت مکان جدید برای فعالیت مکانیک کاران را به عهده شهرداری است.
وی با تاکید بر فراهم شدن امکانات لازم در منطقه ویژه اقتصادی افزود:این منطقه در نزدیکی شیراز و پل فسا قرار گرفته تا مکانیک کاران به آن جا انتقال یابند اما امکاناتی مثل گاز، برق و آب باید قبل از ساخت و آماده سازی مغازه های آن ها فراهم شود چرا که مکانیک کاران نمی توانند با یک زمین خالی کار خود را از پیش ببرند.
آوند ادامه داد: با این که اتحادیه به طور مداوم پیگیری نموده و زمین فراهم کرده اما نه شهرداری، نه استانداری و فرمانداری کاری را به اجرا نرسانده اند.تازمانی که منطقه ویژه اقتصادی به طور کامل تجهیز نشده و آماده نباشد، مکانیک کاران نمی توانند تابلو مغازه هایشان را بردارند و ملک خود را تخلیه کنند.
در خواست مکانیککاران و تعمیرکاران برای نقل مکان
وی با بیان این که مکانیک کاران و تعمیرکاران از خدایشان است که هر چه سریع تر نقل مکان کنند، گفت:آن ها زمانی مغازه و ملک خود را در معرض فروش می گذارند که تمامی امکانات برای ادامه فعالیت شان مهیا باشد چرا که اکثر آن ها از این طریق امرار معاش کرده و کسب روزی می کنند.
وضع آشفته تعمیرکاران سیار
رئیس اتحادیه تعمیرکاران اتومبیل های سبک و سنگین به این که از چند سال پیش پیگیر جمع آوری و ساماندهی تعمیرکاران و مکانیک کارها هستند،بیان کرد:متاسفانه هیچ یک از مسئولین احساس مسئولیت نمی کنند و حتی خود شهرداری برای ساماندهی این افراد حاضر نیست حتی «دوزار» از سهم خود پایین آید.وی گفت:علاوه براین مشکلات،در وضعیت شیوع بیماری کرونا هم مکانیک کارهای سیار موجب آشفتگی و اغتشاش در کوچه و خیابان شده و به نوعی سد معبر می کنند که البته اوضاع را بدتر کرده و به شهر جلوه بدی داده اند.
آوند با بیان این که مکانیک کاران و تعمیرکاران تا پنج شش سال دیگر نقل مکان می کنند، توضیح داد:شما اگر بازدید میدانی داشته باشید از بلوار رحمت و همین طور در نزدیکی ترمینال آنجا می بینید که وضعیت چقدر وحشتناک شده چرا که ماشین های سنگین چرخ های بزرگ خود را بیرون می آورند و کف خیابان رها می کنند. این در حالیست که مکانیکی های سیار نیز علاوه بر سد معبر کردن،با خود اداره راهنمایی درگیری ایجاد کرده اند. با این وجود،دولت هیچ اقدامی نمی کند و انگار دلش نمی خواهد که این معضل ساماندهی شود.
وی ادامه داد:در این مکان ها وضعیت عبور و مرور سخت تر می باشد،البته ما با استاندار هم صحبت کرده ایم که مالکان یا مکانیک کارها باید جایی برای خودشان داشته باشند اما شهرداری نه تنها امکانات لازم را فراهم نمی کند،چوب لای چرخ آن ها هم می گذارد.
این مقام مسئول با اشاره به اخطار اتحادیه به شهرداری گفت:متاسفانه در این زمینه اتاق اصناف هم کمکی نمی کند،این در حالیست که برای صنعت کاران در شهرک صنعتی همه تجهیزات به خوبی فراهم شده است.
راه اندازی سایت مشاغل مزاحم در هاله ای از ابهام
نوذر امامی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری و عضو کمیسیون عمران ، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شیراز هم گفت:این گونه فعالیت ها اغلب به صورت صنف نقل مکان می کنند،بنابراین در حریم شهر برای این افراد زمینهایی را مشخص کرده ایم تا به عنوان سایت مشاغل مزاحم به آنجا انتقال یابند.
وی افزود: در طرح مکانیابی سایت مشاغل مزاحم که در نوبت ارائه در کمیسیون شهرسازی شورا می باشد نیز نمونه این گونه فعالیت ها شناسایی شده و برایشان در حریم شهر سایت های مختلف جهت انتقال آن ها مکانیابی شده که در صورت تصویب در مراجع ذی صلاح اجرایی خواهد شد.
امامی بیان کرد:البته برخی از مشاغل مزاحم مثل نمایشگاه اتومبیل های سنگین، کابینت سازها یا صنف رنگ فروش ها که سمت جنوب شرق سمت بلوار ولایت و غیره بوده اند، نقل مکان کرده اند. این مقام مسئول گفت:در طرح مشاغل مزاحم که مشاور هرنهاد آن را تهیه کرده، این فعالیتها به سمت حریم مناطق هفت و نه انتقال خواهند یافت.
به باور کارشناسان هر نوع اِشغال و سد معبر در فضای عمومی که برای استفاده شخصی صورت گرفته، تخلف محسوب می شود که البته در قانون 55 شهرداری نیز ذکر شده است.بر این اساس شهرداری اجازه دارد که حتی بدون دستور قضائی با متخلفان برخورد کند و برای رفع آن وارد مراحل اجرایی شود. البته از آنجا که سد معبر تعابیر متعددی دارد، بهتر است شهرداری ابتدا با احترام و تذکر به برچیدن این موانع اقدام نماید و از وارد کردن هرگونه خسارت مالی یا جانی نیز پرهیز کند.
برپایه این گزارش، زخمی که سال ها بر جا مانده و با این که کهنه شده هنوز درمانی برای آن نیست.چراکه در شان و منزلت شهری تاریخی و فرهنگی مثل شیراز نیست که در چند قدمی پارک ها، باغ ها، مراکز فروش و در دل منازل مسکونی و تردد مردم، نسبت به این گونه ریخت و پاش ها و سد معبرکردن ها بی توجهی شود.
به هر روی، بارها برای بسیاری از ما پیش آمده که هنگام عبور در مسیر پیادهرو به دلیل وجود موانعی (سد معبر) بهناچار مدتی صبر کرده یا اینکه مسیر را به سمت خیابان تغییر داده و مشکلاتی را هم برای خود و هم برای وسایل نقلیه بهوجود آوردهایم و طبیعی است که این عمل احتمال بروز حادثه را نیز به همراه دارد. البته فقط بحث اخلال در قدم زدن در پیادهرو نیست. زمانی که سوار مترو هم میشویم در شلوغی سرسامآور مترو حضور دستفروشها هم مانع حرکت ما میشود و در مواردی پرخاش و درگیری را نیز به همراه دارد. یکی از موارد احترام به حقوق شهروندی رعایت همین حریمهای اجتماعی است و کم نیستند کسبهای که معتقدند پیادهرو مقابل مغازهشان متعلق به آنهاست یا دستفروشهایی که در خیابان بساط میکنند، بهراحتی مانع عبور و مرور شهروندان درر پیادهرو و خیابان میشوند. از سوی دیگر با داغ شدن بازار مسکن و ساختوسازها حتی در کوچههای تنگ و باریک نخالهها و وسایل ساخت ساختمانها نیز گاهی نیمی از کوچه را به خود اختصاص میدهد که عبور و مرور خودرو که هیچ، تردد همسایگان نیز با سختی همراه می شود.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان