کد خبر: ۱۴۶۱۵۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

حجم آب سد‌های فارس ۲۴ درصد کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: حجم آب موجود سد‌های فارس در مقایسه با ظرفیت نهایی این سد‌ها ۵۷ درصد و در مقایسه با پارسال بیش از ۲۴ درصد کاهش یافته است.
به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با اعلام هشدار بحران کمبود آب در استان از کاهش قابل توجه میزان ذخایر آب در مخازن سد‌های فارس خبر داد و گفت: میزان آب موجود در مخازن ۹ سد در حال بهره‌برداری استان فارس در مقایسه با گنجایش نهایی این سد‌ها ۵۷ درصد و در مقایسه با پار سال قبل بیش از ۲۴ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: کاهش بارندگی‌ها در سال آبی جاری قطعا شرایط دشواری را به ویژه برای بخش کشاورزی استان فارس با بیشترین میزان مصرف، در پی خواهد داشت و لذا کشاورزان باید نسبت به مدیریت بهتر آب در مزرعه و زیرکشت بردن مناسب اراضی دقت لازم را داشته باشند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

دهقانی ادامه داد: کشت بیش از حد مجاز زمین‌های کشاورزی بر مشکلات کم آبی اضافه خواهد کرد و شرایط آبی در تابستانِ پیش رو سخت‌تر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس تنها راه برون رفت از بحران کم‌آبی در ماه‌های آینده را، مدیریت مصرف و تقاضا دانست.

وی ادامه داد: میانگین بارندگی در استان فارس کمتر از یک سوم میانگین جهانی و میانگین تبخیر بیش از سه برابر میانگین جهانی بوده و علاوه بر این، توزیع زمانی و مکانی این مقدار بارندگی نیز بسیار نامتناسب است.

بوستانی افزود: مصرف سرانه آب، یعنی مقدار آبی که هر نفر در شبانه روز مصرف می‌کند، در دنیا معادل ۱۵۰ لیتر و در ایران معادل ۲۵۰ لیتر تخمین زده شده حال آن که این مقدار در استان فارس حدود ۲۹۰ لیتر در روز است؛ بنابراین مصرف آب در ایران و استان فارس متعارف نیست.

مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس گفت: در حال حاضر ۷۸ درصد از آب شرب شهر‌ها و روستا‌های تحت پوشش شرکت آبفا استان فارس از منابع آب‌های زیر زمینی تامین می‌شود حال آنکه در سال آبی جاری شاهد کاهش شدید نزولات آسمانی در فارس بوده‌ایم و نسبت به سال گذشته کاهش ۶۳ درصدی و در مقایسه با میانگین بلند مدت کاهش ۴۴ درصدی را در میزان بارش‌ها تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه دبی استحصالی آب قریب به اکثریت منابع آب استان نظیر چاه‌ها، چشمه سار‌ها و قنوات، تحت تاثیر کاهش بارندگی، افت چشمگیری داشته و در حال حاضر آب شرب تعدادی از شهر‌ها و روستا‌های استان در وضعیت بحران قرار گرفته است، به طوریکه برای برون رفت از این وضعیت، آبرسانی سیار، اجاره چاه‌های کشاورزی، کف شکنی چاه‌ها و در برخی مناطق بازسازی شبکه‌های توزیع آب در دستور کار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ر

نظرات بینندگان