کد خبر: ۱۵۸۵۴۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
سیری در فارس:

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در گراش

رمضان از سال‌های دور تاکنون در فرهنگ مردم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»،با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به میان بزرگان و معتمدان شهر گراش رفتیم تا آداب و رسوم مردم گراش را که از قدیم مرسوم بوده برای ما بازگو کنند.

حاج علی دیباچی گفت: در قدیم که هیچ‌گونه وسایل امروزی نبود مردم برای رویت ماه اول رمضان به پشت بام مساجد یا خانه‌ها می‌رفتند و بعد از دیدن ماه برای اطلاع رسانی به مردم در چند نقطه شهر با شلیک گلوگه به مردم خبر فرارسیدن ماه مبارک رمضان را می‌دادند.

حاج یعقوب مهرابی نیز به رسم بیدار باش در سحر ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: هنگام سحر عده‌ای به پشت بام مساجد می‌رفتند و مناجات می‌خواندند و سپس در شهر و کوچه پس کوچه‌ها راه می‌افتادند و با زدن درب منازل به مردم اطلاع می‌دادند که وقت سحر هست.

اما یکی از رسوم گراشی که هنوز به قوت خود باقیست رسم پخت نان‌های محلی است که در این ماه عزیز تنورش داغ‌تر از همیشه می‌شود.

حاجیه شاجهان که مشغول پخت نان محلی بود، گفت: رسم مردم گراش این هست که حتما باید در سفره افطارشان نان محلی مثل بالاتَوَه، لیتَک و تَپ تَپی باشد چرا که قوتی که در نان هست در غذا‌های دیگر نیست.

رسم زیبای دیگر گراشی‌ها کمک به ایتام و نیازمندان است که جزو جدایی ناپذیر این ماه مبارک به حساب می‌آید.


انتهای پیام/
نظرات بینندگان