کد خبر: ۱۵۹۰۳۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲

مطالبات فعالان مردمی فرهنگ و هنر فارس از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه بود؟

جمعی از فعالان مردمی فرهنگ و هنر استان فارس در دیدار با محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان مسائل، مشکلات، دیدگاه ها و دغدغه‌های خود پرداختند.
‌به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر یک روزه خود به شیراز در جمع فعالان مردمی فرهنگ و هنر این استان در سالن شهید دستغیب حرم مطهر شاهچراغ (ع) حضور یافت و پای صحبت‌ها و درد دل‌های آنها نشست.

ایجاد نظام صنفی و هنری، فعالیت فرقه‌های مختلف در شیراز، لزوم حفظ گویش شیرازی، حمایت از فضای رسانه‌ای فارس، توجه به حوزه سینمایی، حل مشکلات حوزه موسیقی، توجه به نقش زنان در تاریخ انقلاب، افزایش بودجه مساجد و ساماندهی حقوق عکاسان خبری از مهمترین مسائل و دغدغه‌هایی بود که در این نشست از سوی فعالان مردمی فرهنگ و هنر مطرح شد.

ایجاد نظام صنفی هنری نخستین موضوعی بود که در این نشست از سوی ‘چیزفهم’ هنرمند خوشنویس شیرازی مطرح شد.

وی گفت: پزشکان و مهندسان اگر بخواهند در حوزه خود مساله‌ای را دنبال کنند این کار را از طریق نظام پزشکی یا نظام مهندسی دنبال می‌کنند اما جامعه هنری از چنین نظام صنفی محروم است.

چیزفهم افزود: باید با ایجاد یک نظام صنفی هنری، تمام فعالیت‌های هنری زیر نظر این نظام صنفی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام محسن روحانی امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز نیز با بیان اینکه شیراز از قدیم از محورهای فعالیت فرقه‌ها بوده است، گفت: خاستگاه برخی فرقه‌ها از جمله بهائیت که از دل آن بهائیت شکل گرفت شیراز است.

وی افزود: برخی از آثار تاریخی که مورد سوء استفاده برخی جریانات قرار می‌گیرد نیز در شیراز است و این منجر شده که فرقه‌های مختلفی در این شهر فعال باشند.

امام جمعه شهرک‌های شمال غرب شیراز، ادامه داد: بخشی از مکتوبات برخی از این جریانات و فرقه‌ها به راحتی چاپ و منتشر می‌شود مکاتوبات و کتاب‌های مربوط به مکتب غنی اسلام و یک گراش قوی مانند تشییع به شکل ضعیف به چاپ می‌رسند.

غلامعلی خوشبخت شاعر شیرازی و برنده کتاب سال استان فارس هم گفت: لهجه و گویش شیرازی سرشار از عطر بهار نارنج شیراز و نوازش گر و میهمان نواز است.

وی افزود: سعدی و حافظ و شاه داعی‌الله نیز به گویش شیرازی اشعاری سروده‌اند اما امروز این گویش در حال فراموش شدن و از دست رفتن است.

این شاعر ادامه داد: اگر بخواهیم کتابی در این زمینه منتشر کنیم با توجه به شرایط اقتصادی مقدور نیست.

خوشبخت اظهارکرد: شاعرانی که با گویش شیرازی شعر می‌سرایند نیازمند حمایت و تشکیل یک انجمن هستند.

علیرضا پرنیان دبیر خبرگزاری مهر در استان فارس هم گفت: امروز فضای رسانه‌ای این استان به رغم حمایت‌های استاندار و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاقد حامی و پشتیبان است.

وی افزود: اگر این روند این‌گونه ادامه یابد، طی یک و نیم سال آتی تعداد روزنامه‌های استان کمتر از تعداد انگشتان یک دست خواهد شد.

مجتبی الله مرادی فعال سینمایی هم، کمبود امکانات و عدم همکاری مناسب دستگاه‌های اجرایی را از جمله دلایل نامطلوب بودن وضعیت سینما در فارس دانست و گفت: اگر سینما به پیشرفت برسد قطعا استان نیز پیشرفت خواهد داشت.

این فعال سینمایی ادامه داد: از طریق سینما می‌توان فرهنگ غنی مردم فارس و شیراز را نیز منتقل کرد.

الله مرادی اضافه کرد: به رغم فراهم بودن شرایط و توانمندی، هیچ سریال و مجموعه تلویزیونی که بخواهد گویش و فرهنگ و هنر مردم این دیار را معرفی کند نداشته‌ایم.

اسلامی فعال قرآنی هم، ضمن ابراز نگرانی از تعطیل شدن ۷۰ درصد موسسه‌های قرآنی طی حدود ۲ سال گذشته گفت: علت این مساله بی‌توجهی نسبت به زیربنای مسائل قرآنی است.

وی افزود: در نمایشگاه قرآنی به ۱۶۰ موسسه استان فارس قوا داده شد که بن‌هایی در اختیار آنها گذاشته می‌شود اما این مساله تاکنون محقق نشده است.

این فعال قرآنی ادامه داد: باید تحول در مسائل قرآنی مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده شود.

هدایت رضایی از فعالان حوزه موسیقی هم گفت: باید به موسیقی به عنوان یک هنر تاثیرگذار توجه کنیم.

وی افزود: در شیراز سال هاست که مشکلات بسیاری در حوزه موسیقی داریم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی دیگر وزارتخانه‌ها باید در جهت بررسی و حل این مشکلات گام بردارند.

جوکار از فعالان حوزه زنان و خانواده نیز، با اشاره به نقش زنان در عرصه خانواده و اجتماع گفت: استان فارس دارای ۱۵۰ شهیده زن است و نخستین شهید زن تاریخ انقلاب اسلامی است.

وی افزود: با این وجود اما تاکنون هیچ تولیداتی در زمینه نقش زنان انقلابی نداشته‌ایم.

این فعال حوزه زنان ادامه داد: باید در زمینه نقش زنان بودجه اختصاصی دیده شود و از بانوان ارزشی و انقلابی در حوزه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری استفاده شود.

امین برنجکار عکاس خبری نیز با اشاره به میزان حقوق و دستمزد عکاسان گفت: حقوق این عکاسان یک سوم حقوقی است که از سوی انجمن صنفی عکاسان خبری تعیین می‌شود.

وی افزود: اگر عکاسی هم به این وضعیت حقوقی معترض شود بلافاصله گفته می‌شود که افراد دیگری با همان حقوق آماده جایگزین شدن هستند.

این عکاس ادامه داد: این مساله موجب شده که عکاسان خبری از امنیت شغلی هم بی بهره باشند.

دولت در حوزه فرهنگ و هنر به شکل جدی وارد کار شده است

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این دیدار بیان کرد که چنین گفتگوهایی پیش از هر چیز برای من و همکارانم مغتنم است چرا که اصحاب فرهنگ هنر و رسانه با موشکافی و تیزبینی مسائل و مشکلات را رصد می‌کنند و به اطلاع ما تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان می‌رسانند.

وی افزود: امروز اعلام می کنم که بیش از توقع و انتظار برنامه‌های ما در این حوزه به پیشرفت رسیده و در سال جاری با هماهنگی‌های خوبی که به عمل آمده بخش مهمی از مطالبات دهه‌های گذشته در زمینه ارتقاء وضعیت بودجه‌ای حوزه فرهنگ و هنر و رسانه را حل کرده‌ایم.

اسماعیلی ادامه داد: در دو دهه منتهی به پایان قرن در همه بخش‌های فرهنگی به تدریج حوزه حکمرانی فرهنگی دچار تضعیف شد و بخش عمده‌ای از وظایف و مسوولیت‌های هدایتی، نظارتی و حمایتی از دست حکمرانی فرهنگی خارج شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان کرد: در حوزه نمایشی در یک دهه اخیر با تدابیری که دولت قبل داشت به تدریج در جریان یک فضای جدیدی در تولیدات نمایشی قرار گرفتیم که کمترین همراهی را با سیاست های کلی نظام داشت.

این مقام مسئول اظهار کرد: در حوزه رسانه‌ها نیز ایجاد شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های الکترونیکی طبیعتا فضای کار را برای رسانه‌های مکتوب و سنتی به شدت کاهش داده و همین را در سایر بخش‌های فرهنگی و هنری نیز داریم.

وی گفت: ما در دولت مردمی سیزدهم گام اول مان بازگرداندن مرجعیت و حکمرانی فرهنگ در اداره کشور است.

وزیر ارشاد اسلامی، افزود: امسال با هماهنگی‌های خوبی که به عمل آمده بخش مهمی از مطالبات دهه‌های گذشته در زمینه ارتقاء بودجه حوزه فرهنگ و هنر و رسانه را پرداخت کردیم و در قانون برنامه ۱۴۰۱ توانستیم در تبصره ٢ بندی را برای مجاز بودن سرمایه‌گذاری و هزینه‌ کرد دستگاه‌های دولتی و شرکت‌ها بیاوریم.

اسماعیلی گفت: امسال با همکاری خوبی که اتفاق افتاد این را به یک مساله تکلیفی شرکت‌ها و بانک‌ها تبدیل کردیم و تقریباً چند برابر بودجه‌ای که در دست دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی است در این تبصره وجود دارد و آیین‌نامه آن در کمیسیون فرهنگی دولت تصویب شده و در آستانه تصویب در صحن دولت است و ما همه این ظرفیت را پای حمایت، هدایت و نظارت و هزینه کرد در حوزه موسسات و انجمن‌های علمی و هنری آوردیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یک اتفاق مهم تاریخی در حال وقوع است و این آیین‌نامه آماده شده و تلاش خواهیم کرد این تحول را در انتهای سال و در فعالیت‌های فرهنگی هنری بخش مردمی به وضوح ببینیم و قابل اندازه‌گیری باشد.

اسماعیلی گفت: ما در سال ۱۴۰۰ بحث حمایت از موسسه‌ها را شروع کرده‌ایم، هرچند دست ما خیلی باز نبوده ولی تلاش کردیم همین را به استان‌ها بدهیم، البته ما به دنبال پول پاشی نیستیم بلکه به دنبال ارتقای کمی و کیفی شاخص‌های فرهنگی کشور هستیم.

آماده حمایت از هرکار مهمی در حوزه نمایشی هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه آماده حمایت از هرکار مهمی در حوزه نمایشی هستیم افزود: ما هنر سینمای جوان را تقویت خواهیم کرد و برای امسال بودجه بسیار خوبی برای آن پیش‌بینی کردیم که در شورای عالی سینما تصویب شده و به استان‌ها تزریق خواهد شد.

اسماعیلی ادامه داد: در بودجه امسال نیز کار خوبی شده و در هر استان پنج درصد از بودجه در اختیار شورای برنامه‌ریزی و توسعه برای بسط فعالیت‌های فرهنگی در حوزه گردشگری و حوزه مساجد و قانون جمعیت و جوانی خواهد بود.

وزیر ارشاد در ادامه تصریح کرد: در کنار این مهم، بحث حمایت از موسسه‌ها را نیز به شکل ویژه داریم که در استان‌ها خارج از تبصره ۲ حمایت خواهیم کرد.

وی، در خصوص حمایت از تولیدات محتوایی هم بیان کرد: امسال برای اولین بار در طول چهار دهه گذشته بعد از انقلاب تلاش خواهیم کرد که دغدغه بودجه را از تولیدات فرهنگی به شدت کاهش دهیم تا دست فعالان فرهنگی پر باشد و بتوانند تحول ایجاد کند.

تعامل و همگرایی با همه اقشار فرهنگی و هنری را دنبال می کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیاست دولت در قبال مسائل فرهنگی را روشن دانست و گفت: ما قانون‌گرایی را در حوزه فرهنگ و هنر به شدت دنبال می‌کنیم و به دنبال ایجاد تعامل و همگرایی با همه اقشار فرهنگی و هنری هستیم.

اسماعیلی افزود: البته حمایت های ما معطوف به جریان‌هایی است که پایه‌های فکری و بنیان‌های نظری و عملی انقلاب اسلامی را تقویت کنند.

وزیر ارشاد ادامه داد: ما جلو فعالیت کسی را تا زمانی که از تعادل خارج نشده باشد نمی‌گیریم اما حمایت ما از جریان‌هایی است که در راستای تقویت ارزش‌های انقلاب اسلامی کار می‌کنند.

وی گفت: در حوزه عفاف و حجاب به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاید تنها مسئول فرهنگی کشور هستیم که در همین دوره‌ای که این مباحث داغ شده از شهریور تا به امروز به صراحت و بدون لکنت نظر دولت را اعلام کرده‌ و تاکید کردیم کسانی که قانون را رعایت نکنند و کشف حجاب کنند اینها اجازه فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر کشور ندارند و این قانون از ما خواسته و من آنرا اجرایی کردم.

اسماعیلی، در خصوص مطلب اعلام شده مبنی بر پاک شدن پرونده‌های تشکیل شده برای برخی هنرمندانی که درگیر مسائل سال گذشته بودند نیز گفت: این مساله یک شبهه و ابهام دارد، این مساله در موضوع عفو رهبر معظم انقلاب بود که ناظر به کسانی بود که حتی دارای پرونده بودند.

وی افزود: درست است که پرونده هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر سفید شده اما در حوزه فعالیت‌های صنفی ما تصمیم‌گیر هستیم و ما بر اساس ارزیابی از عملکرد افراد صحبت می‌کنیم و اعلام کرده‌ایم این موضوع برای کسانی که اظهار ندامت و پشیمانی رسمی از اقدامات نادرست خود کنند قابل بررسی است نه کسانی که بخواهند هم به جمهوری اسلامی، هم به انقلاب، هم به دستاوردهای امام و شهدا جسارت کنند و باز بیایند و بنشینند سر سفره‌ای که خودشان را صاحب آن می‌دانند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما هر روز در حوزه فضای رسانه‌ای با این موضوع مواجه هستیم و دیدگاه خود را هم صریح اعلام کرده‌ایم که در حوزه عفاف و حجاب از کسانی حمایت می‌کنیم که به قانون التزام دارند.

اسماعیلی افزود: کسانی که از قانون تخطی کنند در چتر حمایتی ما قرار نمی‌گیرند و این را به شکل روشن و شفاف اعلام کرده‌ایم. ما به دنبال ایجاد نزاع و دعوا و دوقطبی‌سازی در حوزه فرهنگ و هنر نیست اما این هم به معنای عدول از قانون نیست، قانون برای همه ما خط قرمز است و حجیت دارد.

اکثر اهالی فرهنگ و هنر علاقمند به آرمان های انقلاب هستند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه اکثر اهالی فرهنگ و هنر نسبت به پیشرفت کشور متعهد و نسبت به آرمان‌های انقلاب علاقمند هستند گفت: متاسفانه آنچه که در افکار عمومی مطرح است غالبا خطای چند فرد چهره را به همه این جریان نسبت می‌دهد در حالی که اکثر اهالی فرهنگ و هنر در کشور پایبند به قانون، دلسوز کشور و مدافع ارزش‌های انقلاب هستند.

اسماعیلی افزود: نباید در تحلیل‌های خودمان این اشتباه را بکنیم و خطای چند نفر را به جامعه بزرگ تسری دهیم، من این اطمینان را به همه دغدغه‌مندان کشور و به جامعه مومنین و مذهبی کشور می‌دهم که اهالی فرهنگ و هنر در کنار شما هستند و در مقابل ارزش‌های عمومی جامعه نیستند و ما از این هنرمندان و اهالی هم دفاع و هم حمایت می‌کنیم و این روندی که پیش رو داریم را با قدرت ادامه خواهیم داد.

پیشگامی کانون های فرهنگی و هنر مساجد در قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معتقدیم حوزه فرهنگ و هنر وقتی که در بستر مسجد و تعالیم قرآنی پیش رود حتما با معنویت بیشتری همراه خواهد بود و در قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ و هنر، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد ما پیشگام هستند.

اسماعیلی افزود: من در این حوزه شعار نهضت بازگشت به مساجد را طرح کرده‌ام و در بودجه ۱۴۰۲ اعتبارات بسیار خوبی را در این زمینه در نظر گرفته‌ایم و همه اینها را به شکل ویژه حمایت خواهیم کرد.


وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم با حل مشکلات و مسائلی که در این نشست توسط فعالان مردمی فرهنگ و هنر مطرح شد، در نشست بعدی شاهد رضایتمندی نسبی آنها باشیم.

 
انتهای پیام/
 

برچسب ها: شیرازه ، فارس ، شیراز
نظرات بینندگان