کد خبر: ۱۵۹۳۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۵ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری:

هدف ما فعال‌سازی دانشجویان در حوزه‌ ورزش است

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هدف ما فعال‌سازی دانشجویان در حوزه‌ ورزش است، گفت: به همین منظور همه‌ امکانات و فضاهای ورزشی دانشگاه‌ها باید در اختیار تمام دانشجویان قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری شیرازه، هاشم داداش‌پ‍‍‍ور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان روز پنجشنبه چهارم خرداد در پنجاه‌ودومین نشست مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور که در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه شعار ما در سازمان امور دانشجویان "ورزش برای همه‌ دانشجوها در همه‌ دانشگاه‌ها است"، از اینکه امکانات و فضاهای ورزشی به‌جای اینکه برای استفاده عموم دانشگاهیان درنظر گرفته شود، به‌منظور درآمدزایی برای دانشگاه‌ها اجاره داده ‌شود یا صرفا در اختیار دانشجویان تربیت‌بدنی قرار گیرد، انتقاد کرد.

وی ادامه داد: حق نداریم تا زمانی که دانشجو این ظرفیت را نیاز دارد، آن را در اختیار فضاهای بیرون از دانشگاه قرار دهیم؛ هزینه‌ آسیب‌های اجتماعی بسیار بیش‌تر از مبلغی است که از قبل این درآمد درمی‌آید و اگر نتوانیم در حوزه‌ ورزشی برای دانشگاهیان برنامه‌ریزی کنیم، دچار چالش‌های بزرگ‌تری در این عرصه خواهیم شد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: در برخی از دانشگاه‌ها تمام فضاها و امکانات ورزشی در اختیار دانشکده‌ تربیت بدنی قرار دارد و باقی دانشجویان از آن بهره اندکی می‌برند، درصورتی‌که در موضوع فراگیری ورزش باید همه‌ امکانات و فضاهای ورزشی در اختیار همه دانشجویان قرار گیرد.

داداش پور افزود: موظف هستیم برای فراگیری ورزش در عرصه‌ دانشگاهی اقداماتی انجام دهیم که به فعال‌سازی قشر دانشجو برای دستیابی به اهداف عالی کشور در حوزه‌ علمی و جسمی و پویایی دانشجویان بیانجامد، بنابراین باید به ورزش دانشگاهی به معنای اعم آن یعنی همگانی‌کردن آن و به معنای اخص آن، یعنی اثرگذاری آن در فضای کشور بپردازیم.

وی اظهار کرد: دوران کرونا فضاهای دانشگاهی را با رخوت مواجه کرده بود. به‌منظور بازگرداندن پویایی به فضای دانشگاه‌ها از سال گذشته اقدامات بسیاری در حوزه‌ ورزش دانشگاهی انجام دادیم که ازجمله‌ آن‌ها می‌توانیم به برگزاری پنج المپیاد «قهرمانی، همگانی، بین‌الملل، شاهد و ایثارگر و ورزش ساحلی» اشاره کنیم که تنها در یک المپیاد قهرمانی ۱۵۰هزار دانشجو شرکت کردند.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این المپیادها استفاده از ظرفیت دانشجویان برای بهبود شرایط جسمی و روحی آنان بود، تصریح کرد: ورزش در فضاهای دانشگاهی با برگزاری این المپیادها رونق یافت، به نحوی که اکنون می‌توانم بگویم ورزش در دانشگاه‌ها به قبل از کرونا بازگشته است.

دادش‌پور افزود: گام اول ما برگزاری المپیادها و بازگشتن به فضای قبل از کرونا بود. گام بعدی ما فراگیری ورزش در دانشگاه‌ها و احیای عرصه‌ ورزش دانشگاهی و بازگرداندن آن به صدر ورزش در کشور است.

وی یادآور شد: در این زمینه نیز فعالیت‌هایی انجام داده‌ایم. به‌عنوان نمونه سال گذشته با همکاری فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی لیگ‌های سراسری را در سه رشته‌ ورزشی راه‌اندازی کرده‌ایم و برای سال جاری با همکاری فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، اداره‌کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان و پژوهشگاه تربیت بدنی تعداد آن‌ها را به هفت لیگ سراسری خواهیم رساند.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: لیگ‌های سراسری مختصِ دانشگاه‌های دولتی نیستند و شامل همه‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌شوند. تمام این اقدامات در راستای فعال‌سازی ورزش دانشگاهی و حضور ورزش دانشگاهی در عرصه‌ی ورزش کشور است.

ورود به ۲ المپیاد ورزش فناورانه و بازی‌های بومی‌محلی تا سال آینده

معاون وزیر علوم اظهارکرد: تاکنون پنج المپیاد تاکنون طراحی شده است اما قصد داریم به ۲ المپیاد دیگر ورزش فناورانه و بازی های بومی‌محلی ورود یابیم.

وی توضیح داد: در حوزه‌ ورزش فناورانه قصد داریم تا با استفاده از فناوری‌های راهبردی همچون هوش مصنوعی از فناوری در عرصه‌ی ورزش استفاده کنیم. درخصوص بازی‌های بومی و محلی نیز از نظر ما بسیاری از بازی‌های بومی و محلی قابلیت ملی شدن دارند و باید به آن‌ها توجه کرد.

داداش‌پور ادامه داد: بازی‌های همبستگی ورزش دانشگاهی کشورهای اسلامی نیز یکی دیگر از اقدامات ما در حوزه‌ ورزش فراملی است که قصد داریم تا سال آینده انجام دهیم. همچنین در تلاش هستیم تا ورزش را به کشورهای همجوار بکشانیم و هدف نیز این است که بتوانیم عرصه‌ ملی را به عرصه‌ فراملی گره بزنیم و دیپلماسی ورزشی را در خدمت جذب دانشجویان بین‌الملل قرار دهیم.

مسئولیت دانشگاه‌ها در ترویج اخلاق ورزشی

رئیس دانشگاه شیراز نیز در پنجاه‌ و دومین نشست مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور ضمن گرامیداشت دهه‌ کرامت، به معرفی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: جا دارد که در این نشست تخصصی که به موضوع تربیت بدنی اختصاص دارد؛ به اخلاق در ورزش نیز توجه ویژه شود.

محمد مؤذنی با اشاره به نقش ورزش در حوزه‌های مختلف افزود: به رغم اینکه در بسیاری از رشته‌های ورزشی درخشش و پیشرفت خوبی در سطح ملی و بین‌المللی داشته‌ایم اما متاسفانه از نظر اخلاق در ورزشی خیلی عقب هستیم.

وی بیان کرد: انتظار طبیعی این است که در یک جامعه‌ اسلامی که از فرهنگ غنی انسان‌ساز برخوردار هست، عرصه‌ ورزش کشور هم آمیخته با اخلاق و انسانیت باشد.

رئیس دانشگاه شیراز گفت: متاسفانه آنچه که ما در کف جامعه به‌ویژه در عرصه‌ قهرمانی با آن مواجه هستیم، این است که بسیاری از اوقات، حاشیه‌های ورزش بر متن آن غلبه پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: از این بابت دانشگاه‌ها و به ویژه تربیت بدنی دانشگاه‌ها مسئولیت بزرگی برعهده دارند، چراکه دستاوردهای عرصه‌ ورزش دانشجویی درنهایت به عرصه‌ ملی کشیده می‌شود. بنابراین یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها، ترویج روح فتوت و جوانمردی و توجه به اخلاق ورزشی در دانشگاه‌هاست.

پس از آیین گشایش پنجاه‌ودومین نشست مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، این رویداد با برپایی کارگروه‌های تخصصی مختلف از جمله توسعه ورزش همگانی، توسعه ورزش قهرمانی در روز پنجشنبه چهارم خردادماه بکار خود ادامه داد.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان