رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای شهر شیراز:
سند جامع محرومیتزدایی از شیراز نهایی شد
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای شهر شیراز، از نهایی شدن سند جامع محرومیتزدایی محلات این کلانشهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، سیده مریم حسینی رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای شهر شیراز در حاشیه بازدید از مناطق محروم منطقه ۲ و ۹ شیراز، با بیان اینکه کار محرومیتزدایی را نباید مانند کار کمیته امداد و بهزیستی دید، گفت: نخستین گام در رفع محرومیت ایجاد تفکر محرمیتزدایی در مدیران، برنامهریزان و تصمیم گیرندگان است.
حسینی افزود: گام اول شکلگیری کمیته محرومیتزدایی از شورای ششم و برای نخستین بار در کشور از شیراز آغاز شد البته مشابه این کمیته در شورای مشهد با رویکرد حاشیه نشینی وجود دارد.
این عضو شورای شهر شیراز همچنین با اشاره به ضرورت ساماندهی، توانمندسازی و محرومیتزدایی در مناطق مختلف بویژه محلات محروم واقع در بافت شهری به دلیل تراکم جمعیت بالا وشکلگیری سریع آسیبها، گفت: قبل از ورودم به شورا اعضای کمیسیون محرومیتزدایی برنامهریزیها وطبقهبندیهایی پیرامون محلات محروم انجام داده و به این نتیجه رسیده بودند که در گام نخست لاجرم باید به سمت اقدامات عمرانی بروند لذا برای تسریع در روند کار علیرغم وجود چارچوب اولیه و شاخصهای مشخص، اجرای پروژههای عمرانی از جمله اجرای زیر ساخت معابر، کانیوا گذاری، آسفالت، پاکیزهسازی و رنگآمیزی محلات در دستور کار قرار گرفت.
وی با تأکید بر این که کار محرومیتزدایی ابعاد مختلفی را در بر میگیرد و باید همه متولیان پای کار بیایند، گفت: در چرخه فقر و محرومیت فقر فرهنگی، بهداشتی و آسیبها متولد و موروثی میشود.
حسینی با بیان اینکه برای رفع محرومیت از محلات باید در کنار اقدامات عمرانی از رویکردها و نگرشهای شهرسازی بهره برد، افزود: متأسفانه طی سالهای گذشته تفکری در مدیران شکل گرفته، تحت عنوان عدم وجود بودجه، در حالی که بدون در نظر گرفتن توازن در بخشهای دیگر اقدام به هزینههای سنگین میکنند.
رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای شهر شیراز همچنین توانمندسازی خانه محلات، پای کار اوردن مسجد محله وتوانمندسازی زنان سرپرست خانوار و دختران جوان را از دیگر رویکردهای کمیته محرومیتزدایی اعلام کرد و گفت: برای شکلگیری اتفاقهای خوب در محلات محروم باید نگاهی نو بر مدیران حاکم گردد تا در سایه آن بخشی از بی مهریها مرتفع شود
وی با اشاره به مکاتبات متعدد خود با شهردار ومدیران شهرداری شیراز پیرامون بحث محرومیتزدایی از سطح محلات کمتر برخوردار، گفت: ۱۰۲ پروژه با اعتبار ۵۱۰ میلیاردتومان برای محلات محروم شیراز از جمله پارک، درمانگاه، فرهنگسرا و ... تعریف شده که تا پایان تیرماه نهایی و وارد فاز عملیاتی خواهد شد ث.
حسینی همچنین با اشاره به اینکه پیش از این احساس میشد برخی از مدیران شهرداری ومعاونین شان قصد دور زدن کمیته محرومیتزدایی را دارند، گفت: با تمهید شهردار شیراز و انتخاب یک مشاور قدر در امور عمرانی محرومیتزدایی این دغدغه نیز برطرف شده، اگرچه انتظار است در حوزه فرهنگی محلات محروم نیز چنین مشاوری قوی انتخاب شود.
عضو شورای شهر شیراز در پایان از نهایی شدن سند جامع محرومیتزدایی محلات شهر شیراز خبر داد و افزود: کار تدوین این سند از سال گذشته آغاز شد و علیرغم اعلام ریاست شورا مبنی بر توقف کار سند در دی ماه به دلیل لزوم تمرکز بیشتر شهرداری بر بودجهریزی، با تدبیر شهردار شیراز ومعاون برنامهریزی کارگروهی ویژه شکل گرفت و در نهایت علیرغم پای کار نیامدن برخی از دستگاهها از جمله علوم پزشکی، دستگاههای خدمات رسان، اصناف و ... سند جامع محرومیتزدایی از ۴۰ محله شیراز در حوزه شهرداری نهایی شد.
نائب رئیس شورای شهر شیراز نیز در حاشیه این بازدید با اشاره به مشکلات زیر ساختی وحاکم در محلات محروم گفت: باید بانگاه واقع بینانه به مسائل نگاه کرده وحرف بزنیم تا بهتر بتوانیم سیاستگذاری وتصمیمگیری کنیم.
محمدتقی تذروی افزود: وجود چنین محلاتی با این درجه از محرومیت در داخل کلان شهر شیراز بسیار زشت بوده و نشان میدهد خیلی دیر آمده وکوتاهی کردهایم.
وی با بیان نحوه زیست نا مناسب شهروندان در این محلات وعدم برخورداری از حداقلهای یک زندگی معمولی از جمله مسکن مناسب، محیط بهداشتی وامن دسترسی به امکانات فرهنگی واجتماعی، گفت: تنها با یک عزم جدی وحرکت جهادی وانقلابی میتوان حجم مشکلات این محلات محروم را کم کرد، زیرا انباشت مشکلات طی سالهای گذشته دیگر توانی برای بازآفرینی مردمی این محلات باقی نگذاشته است.
تذروی از یاوران شورا به عنوان بازویی توانمند برای احصاء مشکلات محلات واولویتبندی آنان یاد کرد و افزود: آسفالت، مدیریت آبهای سطحی وسیستم فاضلاب، بهسازی معابر و استقرار زیرساختهای فرهنگی وتفریحی از مهمترین نیازهای این محلات است که باید در اولویت اقدامات قرار گیرد.
عضو شورای شهر شیراز گفت: رفع محرومیت وتوانمندسازی این محلات باهمکاری دستگاههای مرتبط با مدیریت شهری امکانپذیر است وشهرداری به تنهایی نمیتواند این بار سنگین را بر دوش کشد.
سید محمدجواد افضلی، شهردار منطقه ۹ شیراز نیز با اشاره به مشخصاتی از این محور کم برخوردار، گفت: منطقه ۹ شهرداری از نظر وسعت رتبه دوم را در کلانشهر شیراز در اختیار دارد و این در حالی است که بیشترین محلات هدف محروم در این منطقه واقع شدهاند.
وی گفت: بهترین مناطق شهردرای منطقه ۹ شیراز شهرکهای سیمان و والفجر هستند که خود به مشکلات عدیدهای دچار بوده و این در حالی است که گسترش امکانات شهری و زیرساختهای مابقی منطق از حد متوسط شهری پایین تر است.
افضلی با تاکید بر این موضوع که برای غلبه بر محرومیتها نیازهای امور زیرساختی و زیربنایی هستیم اظهار کرد: مواردی نظیر زیرسازی و آسفالت، کانیوگذاری، جدولگذاری، پیادهروسازی، حفظ و توسعه فضای سبز و اقداماتی نظیر اینها در محدوده شهرداری منطقه ۹ شیراز در حال انجام است.
شهردار منطقه ۹ شیراز خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته بود جه کافی برای گسترش خدمات عمرانی در اختیار نداشتیم و به همین دلیل به اولویتبندی مناطق بر اساس سطح محرومیت و نیازهای آنها انجام میگرفت.
وی با تشریح جزئیاتی از هزینه کرد بودجه اختصاص یافته، بیان کرد: از ۳۳ میلیارد بودجه عمرانی که توسط شهرداری و کمیته محرویمتزدایی به منطقه ۹ اختصاص یافته مبلغی نزدیک به ۱۸ میلیارد تومان در مهدی آباد، ۸ میلیارد در شهرک رضوان و ۵ میلیارد درشهرک سامان و حجتآباد برای پاسخگویی به نیازهای اساسی این مطنقه صرف شده است.
شهردار منطقه ۹ شیراز همچنین با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده در این محور کم برخوردار از کلانشهر شیراز که با اختصاص بودجه محقق شده، گفت: ۵۰ هزار متر مربع زیرسازی آسفالت، ۱۳ هزار متر مربع پیاده روسازی، ۶ هزار متربع اجرای جدول و کانیگذاری در سه شهرک مهدیآباد، رضوان و حجتآباد که از کم برخوردارترین و محرومترین مناطق کلانشهر شیراز هستند اجرا شده است.
افضلی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی در حوزه ارتقا فرهنگ شهروندی گفت: در روند عمران و سازندگیهای منطقه با مشکلات عدیدهای روبرو هستیم که برای غلبه بر آنها نیازمند مشارکت بیشتر شهروندان و ارتقا فرهنگ شهروندی هستیم.
وی درخواستهای شهروندان را برای دریافت خدمات شهری به حق ارزیابی کرد و افزود: اجرای پروژههای عمرانی در مهدی آباد سبب شده تا سایر شهرک های کمتر برخوردار نیز خواهان اجرای پروژههای عمرانی باشند که با یاری پروردگار متعال، حمایتهای شورای اسلامی شهر و شهردار کلانشهر شیراز به سراغ آنها نیز خواهیم رفت.
شهردار منطقه ۹ شیراز خاطرنشان کرد: در مناطق محروم شهرداری منطقه ۹ شیراز کم کاریهای زیادی دیده میشود که برای جبران آنها باید هم افزایی موثری انجام شود.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان