کد خبر: ۱۶۰۴۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور:

جوانان از ثبت نام در انتخابات استقبال کرده‌اند

سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: جوانان از ثبت نام در انتخابات استقبال کرده‌اند و تا روز پنجم، ۳۹ درصد افراد، ۳۰ تا ۴۰ سال سن داشته‌اند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، محسن اسلامی ،سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش‌ها درباره تحلیل آماری ثبت نام کنندگان انتخابات مجلس شورای اسلامی پاسخ داد.

سؤال: 
آمار پیش ثبت نام کنندگان امروز و مجموعه آمار که رسیده است به عدد ۲۷ هزار و ۷۳۱ متقاضی داوطلبی مجلس شورای اسلامی.

محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور:

بله دقیقاً. امروز روز پنجم پیش ثبت نام بود. از روز دوشنبه ۱۶ مردادماه ۱۴۰۲ ستاد انتخابات کشور در حقیقت کار خودش را آغاز کرد. امروز که روز پنجم بود ۴ هزار و ۲۶۵ نفر متقاضی تکمیل مدارک بودند.

سؤال:

 جزئیات این آمار و اینکه چند درصد خانم‌ها هستند، چند درصد آقایان هستند، کدام استان‌ها پیشتاز هستند، کدام استان‌ها باید میدان را در روز‌های بعد از آن خودشان کنند. روز پنجم پیش ثبت نام است ویک مروری داشته باشیم از روز اول، میزان و درصدی که متقاضیان ثبت نام کرده‌اند تا امروز و این ساعتی که ما در خدمت شما هستیم.

اسلامی: 

روز اول که ۱۶ مردادماه بود ۷ هزار و ۶۶۹ نفر متقاضی داشته ایم و تکمیل اطلاعات هویتی و مدارک را انجام دادند. ۶ هزار و ۲۴۷ نفر روز دوم، روز سه شنبه ۱۷ مردادماه، و روز سوم ۵ هزار و ۲۰۱ نفر و روز چهارم ۴ هزار و ۳۴۹ نفر امروز هم که روز جمعه و روز پنجم پیش ثبت نام ما بود ۴ هزار و ۲۶۵ نفر در حقیقت متقاضی که تکمیل اطلاعات کردند و مدارک خودشان را بارگذاری کرده‌اند.

 جمعاً در طی این پنج روز، ۲۷ هزار و ۷۳۱ نفر متقاضی داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی کار خودشان را به اتمام رسانده‌اند. طبعاً ما فردا از ساعت ۸ صبح لغایت ۶ بعدازظهر و همینطور پس فردا یکشنبه همینطور از ۸ صبح لغایت ۶ بعدازظهر ادامه می‌دهیم این فرآیند پیش ثبت نام را، و این دو روز دو روز پایانی است براساس قانون به جهت اینکه قانون تصریح داشته است که هفت روز است ثبت نام اولیه و تمدید هم نخواهد شد به هر حال امیدواریم کسانی که متقاضی امر داوطلبی مجلس شورای اسلامی هستند برای فردا و پس فردا مدیریت زمان بفرمایند که ترافیک بالایی در سامانه خدایی ناکرده مشاهده نشود و مشکلات دیگری که ممکن است پیش بیاید.


سؤال: 

 دوره‌های قبل را یک مقایسه‌ای انجام دهیم با این دوره، آماری که ما تا این لحظه از وزارت کشور و ستاد انتخابات وزارت کشور درخواست کرده ایم درخصوص میزان و تعداد پیش ثبت نام کنندگان و بیاییم یک نسبتی قرار دهیم به کرسی‌های مجلس شورای اسلامی تا ببینیم که چه تغییراتی حاصل شده است، چه عدد‌هایی به دست آمده است و چه نصاب‌هایی نسبت به دوره‌های قبل شکسته شده است؟

اسلامی:

 ما در حوزه سن‌، درصد ۳۰ تا ۴۰ سال ما که در حقیقت ۳۰ سال شرایط ثبت نام است تا ۷۵ سال. الان ۳۰ تا ۴۰ سال ما تا روز پنجم یعنی همین روزی که الان در آن هستیم، ۳۹ درصد بوده است که خب یک رقم قابل توجهی است. بالاخره جوانان استقبال کرده اند از این پیش ثبت نام، ۴۰ تا ۵۰ سال ما، ۳۶ درصد بوده است و می‌شود گفت که باز هم حالا فرض بر این بگیریم که ۴۰ تا ۵۰ سال هم باز میانسالی را تا یک حدودی می‌توانیم درنظر بگیریم ۳۶ درصد یک رقم باز متناسبی است نشان می‌دهد که در این بازه سنی ثبت نام خوبی داشته ایم و ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۰ درصد.

سؤال:

پس اگر بخواهیم بازه سنی زیر ۵۰ سال را بگیریم تخمین بزنیم و ببینیم؟

اسلامی: 

۷۵ درصد.

سؤال: 

۷۵ درصد پس می‌توانیم بگوییم که بیشتر پیش ثبت نام کنندگانی که در این دوره شرکت کرده‌اند از ترکیب سنی جوان هستند؟
اسلامی: بله و این خیلی قابل توجه همکاران من در ستاد انتخابات کشور این آمار ترکیب سنی که مشاهده می‌کردند به این نکته اذعان داشته‌اند که ترکیب جوان در این دوره پیش ثبت نام ۱۴۰۲ برجسته است.

سؤال: 
همزمان با صحبت‌های شما ما تصاویر گرافیکی ترکیب سنی هم داریم که می‌توانید از روی تصویر و ترکیب هم توضیح دهید.

اسلامی:

  ۶۰ تا ۷۰ سال ۵ درصد، در مورد ترکیب جنسیتی هم که اشاره شد می‌شود گفت که ۸۷ درصد آقایان هستند و ۱۳ درصد خانم‌ها البته دو روز آخر هنوز نیامده است، ولی اگر این ترکیب جنسیتی را تثبیت ببینیم، یک درصد خانم‌ها نسبت به سال ۹۸ و مجلس گذشته، رشد داشته اند و اینجا به نوعی یک تغییری ما مشاهده می‌کنیم.

سؤال:

این برش آبی پررنگ در تصویر حضور خانم در این دوره است که ۱۳ درصدی است و نسبت به دوره قبل هم ۱ درصد اشاره کردید که افزایش پیدا کرده است.

اسلامی:

۱۲ درصد بوده است الان ۱۳ درصد است. در مورد استان‌های برتر، در میزان استقبال این هم جزء کار‌های تحلیلی است که همکاران من در ستاد انجام داده اند، استان البرز میزان استقبال به ازای هر کرسی ۲۲۵ نفر، در استان تهران ۱۳۸ نفر در استان قم ۱۳۷ و در خراسان رضوی ۸۷ و در یزد ۸۶ نفر، یعنی ۵ استان برتر ما در میزان استقبال این استان‌ها بوده‌اند. یعنی استان‌های البرز، تهران، قم، خراسان رضوی و یزد که خب این هم اگر من بخواهم تا ۱۰ استان را بشمارم، استان چهارمحال و بختیاری، استان قزوین، استان ایلام و استان اصفهان و استان زنجان، به ازای هر کرسی  استقبال بهتری شده است .

سؤال:

 شما استان‌های پیشتاز را تا روز پنجم به ما اشاره کردید. استان‌هایی هم هستند که در دو روز باقی مانده قرار است میدان رقابت را از آن خودشان کنند و به جمع به پیشتازان پیش ثبت نام اضافه شوند. به ما می‌گویید که استان‌هایی که حالا باید اهالی این استان‌ها با شتاب و سرعت بیشتری خودشان را آماده و مهیا کنند برای دو روز باقی مانده برای مرحله پیش ثبت نام کدام‌ها هستند؟

اسلامی:

 یعنی اگر بخواهیم استان‌های نهایی را به تعبیر شما اشاره کنیم استان هرمزگان، استان گیلان، استان سیستان و بلوچستان، استان خراسان شمالی و استان سمنان، پنج استان نهایی و انتهایی جدول ما هستند.

سؤال:

بفرمایید در هر استان به ازای هر کرسی چند متقاضی؟

اسلامی:

از انتها استان هرمزگان ۴۰، استان گیلان ۴۱.

سؤال:

یعنی ۴۰ برابر برای یک کرسی در مجلس شورای اسلامی؟

اسلامی:

یعنی ۴۰ نفر برای یک کرسی در مجلس شورای اسلامی کاندید شده اند و پیش ثبت نام را انجام داده اند. خراسان شمالی و سمنان ۴۶. البته این آمار قطعی نیست به جهت اینکه دو روز هنوز ما در پیش ثبت نام وقت داریم و البته دو روز آخر همیشه در کشور و با توجه به تجربه‌ای که همکاران در ستاد انتخابات دارند، تعیین کننده است به جهت اینکه خیلی از متقاضیان مؤکول می‌کنند ثبت نام خودشان را به دو روز پایانی یا روز پایانی حتی. این هم اشاره‌ای بود که می‌بایست اینجا صورت می‌گرفت. در مورد حوزه‌های برتری که در میزان استقبال خانم‌ها این هم از کار‌هایی است که این دوره صورت گرفت، من ۵ حوزه انتخابیه را که بیشترین استقبال از ناحیه خانم‌ها بوده است را به درصد اشاره می‌کنم که حوزه اول خمینی شهر، حوزه دوم زاهدان است، حوزه سوم شبستر، حوزه چهارم بجنورد، حوزه پنجم خلخال و کوثر.

سؤال:

میزان پیش ثبت نام خانم‌ها یا درصد پیش ثبت نام بانوان در این حوزه چقدر است؟

اسلامی:

در خمینی شهر ۲۶ درصد، زاهدان ۲۵ درصد، شبستر ۲۳ درصد، بجنورد ۲۲ درصد و در خلخال ۲۱ درصد بوده است. این هم ازجمله نکاتی است که قابل توجه است.

سؤال:

چون داریم پیشتاز‌ها را صحبت می‌کنیم راجع به آنهایی که در دور روز باقی مانده قرار است به جمع این پیشتاز‌ها اضافه شوند هم صحبت کنیم، آنهایی که الان تعداد ثبت نام کمی را از بانوان به خودشان اختصاص داده اند، کدام حوزه‌های انتخابی هستند که فعلاً به میدان رقابت وارد نشده‌اند و قرار است در دو روز آینده این میدان رقابت را از آن خودشان کنند؟

اسلامی:

اگر باز سبک آمار قبلی بخواهم اشاره کنم، استان ایلام آخرین استان ما است، استان کهگیلویه و بویراحمد، استان کردستان، استان اردبیل و استان خوزستان. در حقیقت این پنج استان به تعبیری نیازمند یک تحرک بیشتر البته براساس آمار ممکن است دو روز آینده این تغییر کند.


سؤال:

استان‌هایی که اشاره می‌کنید بانوان فرهیخته و بانوان فعال حوزه‌های مختلف را فراوان دارند که در دو روز آینده آنها را پای سامانه وزارت کشور در مرحله پیش ثبت نام خواهیم دید برای اینکه بتوانند موضوعاتی را که در گفتگوی ویژه در بحث زنان و انتخابات آن را مطرح کرده ایم و دنبال کرده ایم از آن خودشان کنند. یکبار دیگر استان‌هایی که باید در دو روز آینده فعالیت بیشتری کنند و رقابت را از آن خودشان کنند؟

اسلامی: 

خوزستان، اردبیل، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام. اگر اشاره پنج استان را کردم البته من اشاره می‌کنم که این آمار‌ها در طی دو روز طبعاً تغییرات می‌کند. همکاران ما در ستاد‌های استانی کشور ستاد‌های انتخابات انصافاً زحمات زیادی کشیده اند در طی این چند روز و قبل از آن البته و اطلاع رسانی گسترده‌ای با همکاری رسانه ملی صورت گرفت به هر حال تا زمانی که وقت است متقاضیان این امکان را دارند که وارد شوند البته میزان استقبال زنان هم بسیار خوب بوده است نسبت به ادوار گذشته. در حوزه دیگر که یک آماری خوب است که اینجا مطرح کنم.

سؤال:

استان‌های برتر در میزان تحصیلات را به ما بگویید.

اسلامی:

بله تحصیلات را اگر اشاره داشته باشیم، در حوزه تحصیلات ما امسال دکتری و تحصیلات دکتری نسبتاً نسبت به ادوار گذشته بالاتر است. پنج استان را اشاره می‌کنم، استان یزد، استان تهران، استان فارس، استان خراسان شمالی و استان خراسان جنوبی، پنج استانی هستند که جزء استان‌های پیشرو و برتر در میزان تحصیلات دکتری ما را شکل می‌دهند که این هم قابل تأمل است اگرچه استان‌های هرمزگان، بوشهر، البرز، خوزستان و قم کمترین حوزه دکتری را دارند، اما میزان تحصیلات دکتری ما قابل توجه است که حتماً در آماری که امروز خدمت همکاران اشاره کردیم من درصد آن را هم اشاره می‌کنم که دکتری ما ۱۵ درصد، کارشناسی ارشد ۷۱ درصد، کارشناسی با سابقه ایثارگری و نمایندگی مجلس ۱۱ درصد، مدارک حوزوی ۳ درصد. استحضار دارید که در حوزه کارشناسی به جهت اینکه ملاک کارشناسی ارشد یا معادل است، کارشناسی هم اینجا ذکر شده است به جهت اینکه سابقه ایثارگری یا نمایندگی مجلس می‌تواند یک رتبه به مدرک تحصیلی اضافه کند این هم اشاره‌ای است که می‌بایست داشته باشم.

سؤال:

ما می‌خواهیم راجع به اهل تسنن و ثبت نام آنها هم در این دوره صحبت کنیم. آقای دکتر شرایطی که برای احراز کرسی نمایندگی مجلس در مجلس شورای اسلامی برای اهل تسنن است، ضمن اینکه یک مروری کنیم و ببینیم که چگونه است حالا نسبت به ریاست جمهوری یا انتخاب‌های دیگر شاید متفاوت باشد، به ما بگویید که آمار نسبت به دوره‌های پیش در مورد پیش ثبت نام اهل تسنن چه افزایشی داشته است یا چه تغییری داشته است، کدام استان‌ها و ظرفیت‌ها را هم به ما بگوییم البته دو روز باقی مانده است یعنی آمار‌ها قطعاً و حتماً تغییر خواهند کرد.

اسلامی:

بله. درصد یا تعداد ثبت نام کنندگان در مراحل ثبت نامی انتخابات مجلس شورای اسلامی همه رو به رشد بوده است. در دوره گذشته که دوره یازدهم است ما ۹۲۹ نفر ثبت نامی از برادران و خواهران اهل سنت مان داشته ایم که الان در روز پنجم این رقم به چیزی حدود هزار نفر می‌رسد. امروز همکاران شما با ما صحبت می‌کردند تقریباً ساعت شاید ۵ بعدازظهر بود ۹۶۱ نفر بود. این رقم همینطوری در این دو روز هم افزایش پیدا خواهد کرد و هیچ تفاوتی نیست این انتخابات مجلس شورای اسلامی افراد می‌توانند آزادانه ثبت نام کنند و شرایط قومیتی یا مذهبی به این صورتی که اشاره می‌شود، نه همچنین چیزی نیست. نکته‌ای که وجود دارد این است که ما یک کار نوآورانه‌ای که امسال شروع کرده ایم و زحمت رسانه ملی هم داده ایم، در پیش ثبت نام یک درصدی بندی یا یک تحلیل آماری ارائه کرده ایم که این خودش یک جذابیتی در بین مردم یا متقاضیان ایجاد کرده است. البته جامعه نیازمند این تحلیل است همواره نیازمند این تحلیل است به این جهت هم در میان خانم ها، هم در میان اقوام، هم در میان مذاهب، این ترکیب صورت گرفته است. حتی من دیدم یک زیرنویسی از ناحیه شبکه خبر، در میان اقلیت‌های دینی ما حضور خانم‌ها را نداشتیم در دوره گذشته، امسال این هم اتفاق افتاده است یعنی باز یک نوآوری است یک امر جدید است در انتخابات دوازدهم.

سؤال:

در ادامه همان صحبت‌های شما و در تکمیل فرمایشات شما، اشاره کنیم به همین آمار و تحلیل آماری که خود وزارت کشور اعلام کرده است که از ۲۰۸ حوزه انتخابی در ۱۹۵ حوزه هم آقایان و هم بانوان برای رقابت اعلام آمادگی کرده اند. ۱۳ حوزه انتخابی به علت ثبت نام نکردن خانم‌ها میدان فعلاً که در روز پنجم هستیم و دو روز باقی مانده است فعلاً میدان دراختیار آقایان است. این ۱۳ حوزه را دارید دراختیار به ما بگویید کدام حوزه ها؟

اسلامی:

خدمت همکاران دادم اینجا در اوراق من نیست ولیکن این ۱۳ حوزه هم به نظر من طی دو روز آینده کمتر خواهد شد این را هم باید اشاره کنیم.

سؤال:

اشاره‌ای هم کرده اند که افزایش ۷۲ درصدی مشارکت خانم‌های متقاضی داوطلبی انتخابات مجلس در مقایسه با دوره یازدهم نصاب مشارکت خانم‌ها در ادوار مجلس شکسته شده است درست است؟

اسلامی:

بله ۱۳ درصد. چون در ۹۸، ۱۲ درصد بوده است درصد خانم‌ها البته دو روز هم داریم ممکن است این ۱۳ درصد هم تفاوت کند و افزایش پیدا کند، چون دو روز پایانی هم باید درنظر گرفت ما آمار را نهایی اعلام نمی‌کنیم هنوز دو روز مانده است.


جوانان از ثبت نام در انتخابات استقبال کرده‌اند

سؤال:

جمع بندی شما در پایان روز پیش ثبت نام است.

اسلامی:

بله در پایان ما یک آمار برای پیش ثبت نام خواهیم داشت حتماً دراختیار شما می‌گذاریم که برای استحضار بینندگان محترم.

سؤال:

آمار‌هایی که وزارت کشور دراختیار ما گذاشته است اشاره کرده است که در حوزه‌های انتخابی بوستان آباد در آذربایجان شرقی، قائنات و زیرکوه در خراسان جنوبی، دشت آزادگان و هویزه در خوزستان، اقلید فارس، شهر بابک کرمان، تا الان که روز پنجم پیش ثبت نام است، هیچ بانویی برای داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش ثبت نام را انجام نداده است. حوزه انتخابیه لنگرود و آستارا در استان گیلان، عسل آباد همدان، پل دختر و معمولان لرستان هم به همین وضعیت است که به دلیل عدم ثبت نام بانوان فعلاً میدان رقابت دراختیار آقایان است. نکته‌ای که اشاره کردید حوزه انتخابی مسیحیان ارمنی شمال ایران، مسیحیان آشوری و همچنین ارمنی جنوب ایران و کلیمیان، تا الان هیچ بانویی ثبت نام نکرده است.

اسلامی:

امروز در آمار‌ها می‌دیدم که یک نفر ثبت نام کرده است. قطعی این را من فردا اعلام می‌کنم که این هم تازه بود.

سؤال:

باز استناد کنم به مشارکتی که خانم‌ها داشتند اینکه راجع به خانم‌ها صحبت می‌کنیم، راجه به نخبگان و همچنین کسانی که تحصیلات مختلف را داشته اند و همچنین بخش‌های مختلف هم صحبت می‌کنیم. مشارکت خانم‌ها در پیش ثبت نام سه حوزه انتخاباتی زاهدان، همانطور که اشاره کردید، خمینی شهر و زرتشتیان، ۲۵ درصد گزارش شده است که فکر می‌کنم که درصد بسیار خوبی باشد از مشارکت بانون در پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شبستر ۲۴ درصد، بجنورد ۲۳ درصد، خلخال و کوثر ۲۲ درصد گزارش شده است.

اسلامی: تصحیح کنم شما اشاره کردید خمینی شهر، زاهدان، شبستر، بجنورد و خلخال، زرتشتیان را تصحیح بفرمایید.

سؤال:

مشارکت خانم‌ها در پیش ثبت نام حوزه انتخاباتی مشهد و کلات، کرج، اشتهارد، فردیس، شهریار، قدس، ملارد و یزد هم ۲۰ درصد گزارش شده است.

اسلامی: بله.

سؤال:

برویم سراغ موضوع ومطلبی که از دیدگاه وزارت کشور در تحلیل آماری مهم است.

اسلامی:

چون فرآیند انتخابات دو مرحله‌ای است در قانون جدید و پیش ثبت نام شکل گرفته است، هفته گذشته بله ۷ مردادماه ما قانون را ابلاغ آن را به وزارت کشور شاهد بودیم. با همه این محدودیت زمانی ستاد انتخابات کشور، وزیر کشور، ریاست ستاد انتخاب کشور، جلسات بسیار فشرده‌ای را ما تنظیم کرده ایم تا دوره پیش ثبت نام که دوره مهمی است در قانون جدید هم به آن اشاره شده است، به درستی اجرایی شود به جهت اینکه اگر این ۷ روز از دست متقاضی برود دیگر نمی‌تواند در دوره ثبت نام شرکت کند.

سؤال:

حالا در حوزه‌های انتخابی مختلف در شهرستان‌ها و استان‌های مختلف، ممکن است این فرصت ۷ روزه تمدید شود؟

اسلامی:

قانون همچنین چیزی را اشاره نکرده است، قانون گفته است ۷ روز و ۷ روز هم تعریف شده است وزارت کشور باید ۷۰ تا ۱۱۰ روز قبل از ثبت نام نهایی این تعریف و زمانبندی را انجام بدهد که ما هم ۱۶ مردادماه را درنظر گرفته ایم؛ و این قابل تمدید هم نیست الان هم با توجه به اینکه بررسی می‌کنیم تعداد قابل توجهی الان شرکت کرده اند، ۲۷ هزار نفر آمده اند در پنج روز.

سؤال:

برترین‌ها را اشاره کنید و آن‌هایی که باید بپیوندند به این میدان رقابت.

اسلامی:

ما در حوزه استان البرز، تهران، قم، خراسان رضوی و یزد، این پنج استان برتر ما هستند. البته باز اشاره می‌کنم تا روز پنجم، احتمال کند که روز ششم و هفتم این تغییر کند.

سؤال:

هر کدام از استان‌ها را تفکیک کنید بگویید چند کرسی دارد، چند نفر پیش ثبت نام را انجام داده اند، چند نفر خانم هستند و چند نفر آقا هستند؟

اسلامی:

ترکیب خانم و آقا را فکر کنم قبلاً برای دوستان اشاره کرده ایم و فرستاده ایم، ولی در مورد استان البرز، از تعداد کرسی که البرز دارد ۳ کرسی است میزان استقبال هم ۲۳۵ نفر بوده است. استان تهران ۳۹ کرسی دارد یعنی غیر از شهر تهران که ۳۰ کرسی است، ۱۳۸ نفر، استان قم ۳ کرسی دارد ۱۳۷ نفر، استان خراسان رضوی ۱۸ کرسی ۸۷ نفر و استان یزد ۴ کرسی و ۸۶ نفر، استان چهارمحال و بختیاری ۴ کرسی ۷۷ نفر، استان قزوین ۴ کرسی ۷۶ نفر، استان ایلام ۳ کرسی ۷۶ نفر.

سؤال:

استان‌ها به جهت اینکه می‌خواهند وارد میدان رقابت شوند و خودشان را آماده و مهیا کنند و بپیوندند به سمت این پیشتاز‌ها؟ 

اسلامی:

ما اطلاع رسانی را در این زمینه انجام داده ایم و ستاد‌های انتخابی استانی ما همه خیلی فعال و خوب دارند به جلو  می‌روند .

سؤال:

خراسان رضوی را اگر شما توضیح بدهید همکاران من تصاویر خراسان رضوی را نمایش بدهند.

اسلامی:

خراسان رضوی ۱۸ کرسی ۸۷ نفر.

سؤال:

تصاویری که شما ملاحظه می‌کنید مربوط است به حوزه‌های انتخابیه خراسان رضوی، تعداد کرسی ها، درصد میزان استقبال که به درصد است.

اسلامی:

به نفر است.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان