کد خبر: ۱۶۰۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
فارس در مسیر صنعتی شدن؛

افتتاح طرح‌های صنعتی پیش نیاز توسعه

طرح‌های مختلف تولیدی، صنعتی و زیرساختی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان فارس در حال افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم ارتقای شاخص‌های اقتصادی و توسعه واحدهای صنعتی به‌صورت جدی در اولویت دولتمردان قرار گرفت و مسئولان دستگاه‌های مربوطه تمام تلاش خود را برای رونق صنعت در کشور باهدف تحقق شعار سال بکار گرفته‌اند.


افتتاح طرح‌های صنعتی پیش نیاز توسعه

 توسعه شهرک‌های صنعتی در اولویت دولت سیزدهم

 رئیس دولت سیزدهم هم در طول ۲ سال گذشته با مدیران شرکت‌های بزرگ صنعتی کشور به‌صورت چهره‌به‌چهره دیدار و دستور رفع مشکلات آنان را صادر کرده است.

 معاون وزیر صمت و مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی ایران نیز که معتقد است توسعه شهرک‌های صنعتی یک اولویت مهم برای دولت سیزدهم است و اقدامات مؤثری در این بخش انجام شده است اعلام کرد که در ۲ سال گذشته ۱۲ هزار هکتار زمین به شهرک‌های صنعتی الحاق شده که نسبت به مدت مشابه دوساله قبل‌تر از آن رشد ۲۳۱درصدی داشته است.

 بدین ترتیب دولت مردمی به تبعیت از تأکیدات رهبر معظم انقلاب و اهمیت ضرورت‌های توسعه اقتصادمحور، حمایت از صنعت و تلاش برای رونق این بخش را وظیفه و رسالت خود قلمداد می‌کند.

 رونق شهرک‌های صنعتی در گرو ایجاد زیرساخت‌ها

 یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در جذب سرمایه‌گذار و رونق تولید، ایجاد زیرساخت‌های لازم اعم از برق، بهسازی و آسفالت معابر و تأمین آب و گاز در شهرک‌ها و نواحی صنعتی است.

 هر سال سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت شهرک‌های صنعتی استان از محل اعتبارات داخلی خود مبلغی را برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌ها اختصاص می‌دهد؛ اگرچه این میزان نتوانسته آن طور که باید جوابگوی نیازهای استان فارس در این بخش باشد؛ اما تخصیص این مبالغ هم سهم بسزایی در پیشبرد برخی اهداف در این زمینه دارد.

 در حال حاضر هر استان در تلاش است که گام‌های اساسی و ثمربخشی را برای حرکت در مسیر صنعتی‌شدن بردارد؛ استان فارس نیز به‌عنوان منطقه‌ای کلیدی در کریدور جنوب - شمال، جایگاهی مهم در برنامه‌های کلان توسعه‌ای کشور دارد و در حال طی‌کردن پله‌های ترقی به سمت صنعتی‌شدن است.

 فارس در مسیر صنعتی‌شدن

 در حقیقت صنعتی‌شدن در استان فارس به‌عنوان یک تصمیم سرنوشت‌ساز به‌منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی استان محسوب می‌شود؛ چراکه استقرار صنایع در شهرک‌های صنعتی افزون بر تأمین امکانات زیربنایی به شکل مناسب، کامل، توجیه‌پذیر و اقتصادی این زمینه را فراهم می‌کند تا ضمن حفظ مسائل زیست‌محیطی با تجمیع واحدهای صنعتی در کنار یکدیگر، شرایط ایجاد همکاری‌های جدید میسر و هم‌افزایی واحدهای صنعتی بیشتر شود.

 بدون شک ایجاد شهرک‌های صنعتی می‌تواند در تثبیت و نگهداشت جمعیت در نواحی مختلف، تأمین اشتغال و افزایش درآمد مؤثر باشد.

 استاندار فارس هم از ابتدای شروع فعالیت‌های خود در دولت سیزدهم تاکنون تأکید بسیاری بر ضرورت رونق شهرک‌های صنعتی و استقرار هر چه سریع‌تر واحدهای صنعتی در این شهرک‌ها و حل مشکلات مربوط به واگذاری زمین در این شهرک داشته است.

 محمدهادی ایمانیه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ در بازدید از ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز اعلام کرد که استانداری فارس مکلف به برطرف‌کردن مشکلاتی است که در شهرک صنعتی شیراز وجود دارد.

 وی معتقد است اصلاح فرایند واگذاری زمین در شهرک صنعتی شیراز ضرورت دارد و باید تدابیری لحاظ شود تا واگذاری‌ها قبل از صدور پروانه بهره‌برداری ممنوع شود.

 ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ هم مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس اعلام کرد که پروانه بهره‌برداری شهرک صنعتی غیردولتی شرکت توسعه صنایع و صادرات فارس، به‌عنوان نخستین شهرک صنعتی غیردولتی در مرکز استان صادر و به ایجادکنندگان این شهرک اعطا شد.

 بنابراین با تدابیر متولیان امر، روند استقرار و بهره‌برداری از واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی فارس شتاب گرفته و بسیاری از شهرستان‌های استان در مسیر توسعه صنعتی قرارگرفتن‌اند.
 در حال حاضر هم هم‌زمان با گرامیداشت هفته دولت طرح‌های مختلف تولیدی - صنعتی و زیرساختی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در حال افتتاح است و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
 
 افتتاح یا کلنگ‌زنی چهار طرح در شهرک صنعتی خرامه

 در این هفته افتتاح و کلنگ‌زنی چهار طرح صنعتی، تولیدی و زیرساختی در شهرک صنعتی خرامه با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان آغاز شده و نخستین مجموعه سردخانه‌ای این شهرستان در مدار فعالیت قرارگرفتن.

 در این مراسم که معاون هماهنگی عمرانی استاندار فارس، نماینده مردم شهرستان‌های خرامه، کوار و سروستان در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و فرماندار و مسئولان شهرستان خرامه حضور داشتند، طرح‌های سردخانه ۲ مداره زیر صفر و بالای صفر با ظرفیت چهارهزار تن، اشتغال ۱۵ نفر و سرمایه‌گذاری ۹۰ میلیارد تومان و واحد تولیدی نوار پلیمری با سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومان و اشتغال ۱۵ نفر افتتاح شد.

 همچنین کلنگ عملیات اجرایی طرح‌های زیرساختی احداث مسیل، جدول‌گذاری زون کارگاهی و خیابان‌های شهرک صنعتی با اعتبار پنج میلیارد تومان و نیز طرح صنعتی واحد بسته‌بندی مواد غذایی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان به زمین زده شد.

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در این مراسم با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها در شهرک صنعتی خرامه باهدف فراهم‌کردن شرایط به‌منظور جذب سرمایه‌گذار گفت: تاکنون ۳۶ پروژه زیر ساختی در این شهرک صنعتی اجرا و بستر توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان محروم خرامه ایجاد شده است.

 سید مصطفی هاشمی ادامه داد: این موضوع بیانگر این است که روند استقرار و بهره‌برداری از واحدهای صنعتی در این شهرک صنعتی شتاب گرفته و شهرستان خرامه در مسیر توسعه صنعتی قرارگرفتن است.

 وی با اشاره به ۲ طرحی که در این شهرک صنعتی به بهره‌برداری رسیده‌اند، افزود: یکی از این طرح‌ها که نخستین طرح سردخانه‌ای شهرستان خرامه نیز محسوب می‌شود، ظرفیت نگهداری چهارهزار تن محصولات کشاورزی و مواد غذایی را در فاز نخست خود ایجاد کرده که می‌تواند ظرفیت خوبی را برای ذخیره و نگهداشت محصولات کشاورزی شهرستان فراهم کند.

 هاشمی اضافه کرد: بخشی دیگری از این مجموعه هم با راه‌اندازی خطوط تولید در قیمت بسته‌بندی خشکبار نظیر پسته و انجیر فعالیت خواهد کرد.

 وی یادآور شد: در فازهای بعدی این کارخانه نیز فراوری محصولات کشاورزی نظیر انار و نیز تولید انواع ترشیجات و شوریجات راه‌اندازی می‌شود.

 هاشمی به افتتاح طرح تولید نوار پلیمری اشاره کرد گفت: این واحد نیز که در مدت‌زمان ۱۰ ماه ساخته شده، افزون بر تأمین نیازهای استان، ظرفیت تأمین نیاز استان‌های دیگر را هم خواهد داشت.

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با اشاره به فراهم بودن زیرساخت‌های تولید در شهرک صنعتی خرامه، افزود: در بخش اعتبارات زیرساختی نیز نگاه ویژه‌ای به این شهرک صنعتی شده و طرح‌های مختلفی نظیر شبکه فاضلاب، روشنایی معابر، شبکه داخلی گاز و شبکه داخلی آب با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان در ۲ سال اخیر به بهره‌برداری رسیده است.
 وی گفت: سه طرح زیرساختی جدید نظیر جدول‌گذاری، آسفالت و تکمیل شبکه برق نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی خرامه باتوجه‌به افق توسعه شهرستان، توسعه و تکمیل راه‌های مواصلاتی، استقرار صنایع بزرگ نظیر سیمان و فولاد و فاصله نزدیک با مرکز استان، از آینده مناسب و توجیه فنی و اقتصادی مناسبی برخوردار است گفت: هم اینک بخش زیادی از ظرفیت استقرار واحدها در این شهرک صنعتی تکمیل و تاکنون ۱۲۰ قرارداد سرمایه‌گذاری در آن منعقد و ۳۶ هکتار زمین صنعتی نیز واگذار شده است.
 وی افزود: در حال حاضر ۹ واحد بهره‌بردار با ۲۰۰ نفر اشتغال نیز در مرحله فعالیت هستند.

 مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس افزود: باتوجه‌به افق توسعه صنعتی در شهرستان و بسترسازی برای جذب سرمایه‌گذاری سرریز مرکز استان، طرح توسعه شهرک صنعتی به مساحت ۳۰۰ هکتار نیز مرحله پیگیری است که با الحاق به مساحت ۹۷ هکتاری، مجموع مساحت شهرک صنعتی به ۳۹۷ هکتار افزایش خواهد یافت.

 وی همچنین از تخصیص ۲۵ لیتر بر ثانیه تخصیص آب از خط انتقال درودزن خبر داد و گفت: گام‌های مؤثری برای ارتقا و توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌ها برداشته شده است که این روند تداوم دارد.

 افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پنج طرح صنعتی در شهرک صنعتی قیر و کار زین

 همچنین به مناسبت هفته دولت و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار فارس سه طرح صنعتی و زیرساختی در شهرک صنعتی قیر و کار زین با ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افتتاح و عملیات اجرایی ۲ طرح زیرساختی نیز با پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان آغاز شد که اعتبار کل این طرح‌ها در مجموع ۳۴ میلیاردتومانی است.

 در این مراسم که معاون برنامه‌ریزی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، نماینده مردم شهرستان‌های فیروزآباد، قیروکارزین و فراشبند در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان قیروکارزین حضور داشتند، طرح‌های سردخانه هزارتنی و تولید قطعات بتنی جمعاً با سرمایه‌گذاری ۲۲ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیدند و با بهره‌برداری از این ۲ طرح برای ۱۱ نفر اشتغال ایجاد شد.

 همچنین طرح زیرساختی جدول‌گذاری، زیرسازی و آسفالت بخشی از شهرک صنعتی نیز با اعتبار ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید.

 در این مراسم عملیات اجرایی طرح‌های ساختمان آتش‌نشانی و اداری با چهارمیلیاردی و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار و خط انتقال فیبر نوری با یک میلیارد تومان نیز آغاز و کلنگ عملیات اجرایی این طرح‌ها به زمین زده شد.

 افتتاح طرح سردخانه و بسته. بندی فرآورده‌های خرما در شهرک صنعتی جهرم

 افتتاح طرح سردخانه و بسته‌بندی فرآورده‌های خرما در شهرک صنعتی جهرم نیز از دیگر طرح‌هایی بودند که هم‌زمان با ایام هفته دولت و با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری فارس به بهره‌برداری رسیدند.

 شرکت بسته‌بندی و فرآورده‌های خرمایی تکرم و سردخانه بالای صفر این شرکت در شهرک صنعتی جهرم با ظرفیت ۱۶۴۰ تن و با سرمایه اولیه ۱۳۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

 برای احداث و راه‌اندازی این طرح تولیدی، ۱۷۸ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده که از این میزان، ۴۸ میلیارد ریال تسهیلات بانکی است.

 با راه‌اندازی این شرکت زمینه اشتغال ۲۲ نفر به‌صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر غیرمستقیم ایجاد شد.

 این طرح در زمینی به مساحت سه هزار و ۴۰۰ مترمربع با زیربنای یک هزار و ۶۶۰ متر ساخته شده است.

 عملیات اجرایی طرح زیرسازی، جدول و آسفالت‌بخشی شهرک صنعتی مهر

 عملیات اجرایی طرح زیرسازی، جدول و آسفالت بخشی از شهرک صنعتی مهر نیز هم‌زمان با هفته دولت آغاز شد.

 در این مراسم که فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان مهر حضور داشتند کلنگ عملیات اجرایی طرح زیرسازی، جدول‌گذاری و آسفالت بخشی از خیابان‌ها و معابر شهرک صنعتی مهر به زمین زده شد.

 این طرح با اعتبار ۸.۷میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس انجام می‌شود.

 در این طرح، یک هزار و ۴۵۷ مترمکعب زیراساس، یک هزار و ۶۰۰ مترمربع طول جدول‌گذاری و ۹ هزار و ۷۵۰ مترمربع آسفالت انجام می‌شود.

 بهره‌برداری از طرح تولیدی بتن آماده در ناحیه صنعتی چنارشاهیجان

 در این هفته همچنین با حضور نماینده مردم شهرستان‌های کازرون و کوه چنار در مجلس شورای اسلامی و معاون امور زائرین و گردشگری استانداری فارس طرح تولیدی بتن آماده در ناحیه صنعتی چنارشاهیجان به بهره‌برداری رسید.

 در این مراسم که معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، فرماندار، امام‌جمعه و مسئولان شهرستان کوه چنار حضور داشتند شرکت بتن آماده کوه چنار با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیارد تومان و اشتغال ۶ نفر به بهره‌برداری رسید.

 این واحد در زمینی به مساحت سه هزار و ۶۰۰ مترمربع راه‌اندازی شده است.

 در حقیقت ناحیه صنعتی کوه چنار دارای ۲۰ هکتار مساحت است که تاکنون ۲۹ قرارداد سرمایه‌گذاری در آن منعقد و ۱۲ هکتار زمین واگذار شده است.

 افتتاح پروژه‌های تولیدی و زیرساختی فراشبند با اعتبار ۱۳ میلیارد تومان
 هم‌زمان با گرامیداشت هفته دولت و با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار فارس واحد تولیدی سبدسازی و نیز آسفالت معابر در شهرک صنعتی فراشبند به بهره‌برداری رسید.

 واحد تولید سبد پلاستیکی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی ۱۰ نفر در زمینی به مساحت ۴ هزار مترمربع احداث شده است.

 همچنین طرح زیرساختی آسفالت معابر با چهار هزارمتر مربع مساحت و اعتبار یک میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

 این ناحیه صنعتی دارای ۹۰ هکتار مساحت است که از این میزان، ۶۳ هکتار آن را اراضی صنعتی تشکیل می‌دهد و در حال حاضر ۲۲ قرارداد سرمایه‌گذاری با متقاضیان منعقد و در قالب این قراردادها ۸ هکتار زمین واگذار شده است.

 این در حالی است که شهرستان فراشبند در جنوب غربی استان فارس قرار دارد و ناحیه صنعتی این شهرستان با ۹۰ هکتار مساحت، ظرفیتی برای استقرار ۳۰۰ واحد صنعتی ایجاد کرده است.

 افتتاح و آغاز عملیات اجرایی هشت طرح تولیدی، صنعتی و زیرساختید فیروزآباد

 در این هفته عملیات اجرایی هشت طرح تولیدی، صنعتی و زیرساختی در شهرک صنعتی فیروزآباد نیز با اعتبار ۶۷.۵میلیارد تومان آغاز شد.

 در این مراسم که نماینده مردم شهرستان‌های فیروزآباد، قیروکارزین و فراشبند در مجلس شورای اسلامی، معاون امور گردشگری و زیارتی استاندار فارس، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان فیروزآباد حضور داشتند طرح‌های سردخانه یک هزار و ۲۰۰ تنی، واحد تولید کودهای کشاورزی و طرح‌های زیرساختی توسعه شبکه آب و زیرسازی بخشی از شهرک صنعتی افتتاح شد.

 همچنین عملیات اجرایی طرح‌های تکمیل شبکه داخلی آب، تکمیل شبکه فاضلاب، روسازی و جدول‌گذاری معابر و خیابان‌ها هم آغاز شد.

 واحد سردخانه یک هزار و ۲۰۰ تنی در زمینی به مساحت چهارهزار مترمربع با زیربنای یک هزار و ۳۰۰ مترمربع وبا سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومان ساخته و با بهره‌برداری از آن برای ۱۵ نفر اشتغال ایجاد شده است.

 واحد صنعتی تولید انواع کودهای کشاورزی نیز در زمینی به مساحت یک هزار و ۷۰۰ مترمربع با زیربنای ۶۴۰ متر و سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد تومان ساخته و با بهره‌برداری از آن برای ۱۵ نفر شغل ایجاد شده است.

 همچنین طرح‌های زیرساختی زیرسازی و توسعه شبکه آب نیز در مجموع با اعتبار ۳.۵میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیدند و عملیات اجرایی طرح‌های تکمیل شبکه‌های داخلی آب، فاضلاب، روسازی، زیرسازی و جدول‌گذاری نیز در مجموع با چهار میلیارد تومان آغاز شد.

 آغاز عملیات اجرایی احداث شبکه فشار متوسط داخلی برق شهرک صنعتی ارسنجان
 هم‌زمان با گرامیداشت ایام هفته دولت و با حضور معاون عمرانی استاندار فارس عملیات اجرایی طرح احداث شبکه فشار متوسط برق شهرک صنعتی ارسنجان آغاز شد.

 در این مراسم که معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان ارسنجان حضور داشتند عملیات اجرایی پروژه شبکه فشار متوسط داخلی برق به طول ۷۰۰ کیلومتر آغاز شد.

 این طرح با اعتبار ۱.۳میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و در مدت سه ماه اجرا خواهد شد.

 با بهره‌برداری از این طرح بستر مناسبی برای تأمین پایدار برق در جهت واحدهای مستقر در شهرک صنعتی ارسنجان فراهم می‌شود.

 همه زیرساخت‌ها برای استقرار واحدهای صنعتی در این شهرک صنعتی فراهم شده و شهرک صنعتی ارسنجان با ۶۶ هکتار مساحت دارای امکانات زیربنایی نظیر آب، برق، گاز، شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه فاضلاب است .

 در شهرک صنعتی ارسنجان ظرفیت ایجاد و استقرار ۱۶۴ واحد صنعتی با پیش‌بینی ۸۵۰ نفر اشتغال و نیز جذب سرمایه‌گذاران فراهم‌شده است.

 هم اکنون ۹۵ قرارداد با سرمایه‌گذاران برای ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی منعقدشده که از این تعداد چهار واحد با اشتغال‌زایی ۷۰ نفر در مرحله بهره‌برداری است.

 آغاز عملیات اجرایی طرح زیرسازی، جدول و آسفالت بخشی از شهرک صنعتی مهر

 عملیات اجرایی طرح زیرسازی، جدول و آسفالت بخشی از شهرک صنعتی مهر نیز در این هفته آغاز شد.
 این طرح با اعتبار ۸.۷میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس انجام می‌شود.

 در این طرح، یک هزار و ۴۵۷ مترمکعب زیراساس، یک هزار و ۶۰۰ مترمربع طول جدول‌گذاری و ۹ هزار و ۷۵۰ مترمربع آسفالت انجام می‌شود.

بدون شک ایجاد شهرک‌های صنعتی و حل مشکلات زیرساختی و مالی این شهرک‌ها باهدف تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه کاهش تصدی‌گری بخش دولتی و نیز در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و در جهت استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت‌های استقرار واحدهای صنعتی در قالب این شهرک‌ها ضرورت دارد و تحقق این امر مهم نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام/
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان