آمار تفکیکی از ثبتنامهای انتخابات مجلس
انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۱ اسفند ماه سال جاری برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، روند کاندیداتوری برای بهدستآوردن کرسیهای مجلس دوازدهم از ۱۲ مرداد سال جاری با پیش ثبتنام آغاز و در ۲۲ مرداد این مرحله به پایان رسید. تقریباً دو ماه پس از اینکه پیش ثبتنام در انتخابات مجلس نزدیک به ۴۹ هزار نفر مراحل را پشت سر گذاشتند و در نهایت نوبت به ثبتنام نامزدها در سامانه وزارت کشور رسید که افراد از ۲۷ مهر تا سوم آبانماه فرصت داشتند ثبتنامشان را نهایی کنند؛ البته کسانی توانستند در مرحله ثبتنام نهائی، نامنویسی کنند که در مرحله پیشثبتنام پذیرفته شده و کد رهگیری دریافت کرده بودند که در نهایت ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر از سراسر ایران اسلامی وارد این گوی رقابتی شدند.
بر اساس این گزارش؛ دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند سال جاری برگزار میشود و قرار است بیش از ۲۴ هزار نفر نامزد برای تصاحب ۲۹۰ کرسی بهارستان به رقابت بپردازند.
قانون انتخابات مجلس شروطی تعیین کرده است بر اساس ماده ۱ فصل اول قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است در برگزاری انتخابات ترتیبی اتخاذ نماید که پیش از پایان دوره قبل. انتخابات را برگزار نماید بهطوریکه کشور در هیچ زمان بدون مجلس نباشد.
در ماده ۲ نیز آمده است که تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی دویست و نود نفر است و افزایش تعداد آن بر اساس اصل شصت و چهارم (۶۴) قانون اساسی خواهد بود.
تبصره - از تعداد کل نمایندگان پنج نفر به ترتیب ذیل مربوط به اقلیتهای دینی است:
زرتشتیان و کلیمیان هرکدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعاً یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هرکدام یک نماینده را در بهارستان دارند.
در ادامه به جزئیات ثبتنامها میپردازیم؛
ثبتنامها به تفکیک جنسیت
از تعداد ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر ۳ هزار و ۲۲۷ نفر خانم و ۲۱ هزار و ۶۰۲ نفر آقا کاندید نمایندگی مجلس شدند. حضور کمرنگ خانمها در این رقابت از نگاهها دور نمایند زیرا ۱۳ درصد داوطلبان خانمها و ۸۷ درصد آقایان هستند.
سن
۶۶ درصد کاندیداها بین ۳۰ تا ۵۰ سال هستند که بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند جزئیات آمار این گونه است که بازه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال ۲۹ درصد، ۴۰ تا ۵۰ سال ۳۷ درصد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۲۶ درصد و ۶۰ تا ۷۵ سال هشت درصد را به خود اختصاص دادهاند .
تحصیلات
۱۵ درصد نامزدها مقطع دکترا، ۷۹ درصد کارشناسی ارشد، چهار درصد کارشناسی و دو درصد مدارک حوزوی دارند.
سابقه ایثارگری
۲۲ درصد داوطلبان را نیز ایثارگران تشکیل میدهند و دو درصد نیز سابقه نمایندگی ادوار نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی را دارند.
استانهای برتر
استانهای البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، چهارمحالوبختیاری، یزد، اصفهان، قزوین، فارس و گلستان را ۱۰ استان برتر در نامنویسی و حوزههای انتخابیه کرج، شهریار، تهران، مشهد، یزد، رابط کریم، اصفهان، اهواز، شیراز و قم نیز به ترتیب در این شاخص پیشرو در نامنویسی نهایی برای داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.
مقایسه دوره دوازدهم با ادوار گذشته
تعداد ثبتنام داوطلبان در یازده دوره قبلی هم به این شرح است:
مجلس اول: ۳ هزار و ۷۴۸ نفر
مجلس دوم: یک هزار و ۵۹۰ نفر
مجلس سوم: یک هزار و ۹۹۴ نفر
مجلس چهارم: یک هزار و ۲۷۶ نفر
مجلس پنجم: ۵ هزار و ۳۶۱ نفر
ششمین دوره مجلس: ۶ هزار و ۸۵۲ نفر
مجلس هفتم: ۸ هزار و ۱۶۷ نفر
مجلس هشتم: ۷ هزار و ۵۹۵ نفر
مجلس نهم: ۵ هزار و ۳۸۲ نفر
مجلس دهم: ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر
مجلس یازدهم: ۱۶ هزار و ۳۳ نفر
به گزارش حیات؛ همانطور که گفته شد در این دوره ثبتنام ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر برای نمایندگی مجلس قطعی شده است و باید منتظر بمانیم تا ببینیم رقابت در این صحنه در اسفندماه سال جاری چگونه خواهد شد و چه کسانی کسیهای بهارستان را تصاحب خواهند کرد.
انتهای پیام/
نظرات بینندگان