کد خبر: ۱۶۱۷۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲

بهترین‌های تئاتر فارس معرفی شدند

مدیر انجمن هنرهای نمایشی ایران در آئین پایانی سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس از اضاف شد تئاتر خیابانی به جشنواره فجر خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، اسرافیل فرج‌الهی مدیر انجمن هنرهای نمایشی ایران در این آیین اختتامیه گفت: امسال برای نخستین‌بار تئاتر خیابانی به جشنواره استانی، منطقه و فجر افزوده و این بخش پس از سال‌ها احیا شد.

اسرافیل فرج‌الهی در اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس با اشاره به تاخیر در حمایت مالی از جشنواره‌های تئاتر استانی، قول مساعد داد این حمایت‌ها تا پیش از برپایی جشنواره منطقه‌ای انجام شود.

وی اعلام کرد: میزبانی فارس در دوره گذشته جشنواره منطقه‌ای تئاتر عالی بود و امسال نیز یکی از میزبانان این مرحله جشنواره تئاتر است.

فرج‌الهی ادامه داد: امسال با حمایت انجمن هنرهای نمایشی جایزه برگزیدگان استانی افزایش‌یافته است.

مدیر انجمن هنرهای نمایشی ایران با بیان اینکه هر چه در هنر تئاتر سرمایه‌گذاری شود لازم است، اذعان کرد: این هنر پدر و خاستگاه سینما و تلویزیون است؛ اما کمبودهای بسیاری وجود دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.


بهترین‌های تئاتر فارس معرفی شدند

منحصربه‌فردهای سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه این آیین گفت: جشنواره تئاتر استانی فارس امسال چند ویژگی منحصربه‌فرد داشت که یکی از این شاخصه‌ها حضور ۵۰ درصدی گروه‌های شهرستانی در میان شرکت‌کنندگان بود.

حمیدرضا قانعی افزود: حضور پررنگ جوانان و نوجوانان در گروه‌های نمایش و در میان تماشاچیان از دیگر شاخصه‌های منحصربه‌فرد سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس بود که بیش از همه مدیون هنرستان‌های دخترانه و پسرانه هنرهای زیبا است.

وی ادامه داد: کارگاه‌های آموزشی اساتید تئاتر از دیگر نقاط قوت این جشنواره بود که هنرمندان جوان استقبال خوبی از آن داشتند و نتیجه آن را به‌زودی در صحنه‌ها و اکران‌ها خواهیم دید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه مرد: حضور پررنگ گروه‌های دانشگاهی از دیگر شاخصه‌های جشنواره تئاتر استان فارس بود.

به گفته وی رشد و غنای محتوا به‌خوبی در این جشنواره دیده می‌شد و ۶ اثر اقتباسی و سه اثر دفاع مقدس و سه تولید مبتنی بر فرهنگ بومی در این جشنواره دیده شد.

قانعی گفت: حضور پررنگ بانوان در این جشنواره تئاتر منحصربه‌فرد بود به‌گونه‌ای که از ۱۶ اثر صحنه‌ای و خیابانی، کارکردانی هفت اثر را بانوان فارسی به عهده داشتند.

وی ادامه داد: مفتخریم که فارس در هنر تئاتر چنان جایگاهی دارد که توانستیم داوری جشنواره را به هنرمندان استانی بسپاریم که در سطح ملی افتخارآفرین بوده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار کرد: حضور برگزیده جشنواره تئاتر پارسال در صحنه‌های بین‌الملل به‌عنوان نماینده ایران، نشان‌دهنده روند روبه‌رشد تئاتر این استان است.

درخواست دبیر جشنواره تئاتر فارس از استاندار

دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس استاندار را "عزیز فارس” خواند و از او یک درخواست کرد و گفت: این درخواست توقع جامعه هنری استان است.

قاسم امین بی‌طرف با اشاره به اختصاص زمین و اجرایی‌شدن واحدهای نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: از شمار بالای واحدهای در حال ساخت در صدرا بخشی را نیز به هنرمندان اختصاص دهند تا سرپناه جوانان و حتی پیش‌کسوتان هنرمند فارسی باشد.

امین بی‌طرف گفت: این تقاضا برای اهالی هنر را کسی مطرح می‌کند که ۵۰ سال صحنه تئاتر فارس را روشن نگه دانسته و عطای شهرت را به لقای آن بخشیده است.

به گفته دبیر سی و چهارمین جشنواره تئاتر فارس ابتدا ۲۷ اثر به دبیرخانه این جشنواره راه‌یافت که از این شمار چهار اثر خیابانی و ۱۲ اثر صحنه‌ای به بخش رقابتی راه یافتند.

محمود پاک‌نیت: قدرشناس هنرمندان پیش‌کسوت فارسی باشید

محمود پاک‌نیت بازیگر پیش‌کسوت فارسی با اشاره به هنرمندان سرشناس پر شمار فارس، به هنرمندان جوان این استان توصیه کرد از حضور آنها استفاده کنند و قدرشناس آنها باشند.
وی اظهار کرد: این شمار از اساتید شناسنامه‌دار عرصه تئاتر در کمتر استانی وجود دارد و حیف است که جوان‌ترها از این نعمت استفاده نکنند.

بهترین‌های تئاتر فارس معرفی شدند؛ «ایل خونی» جوایز را درو کرد / ۴ اثر به جشنواره منطقه‌ای راه یافتند.

 برگزیدگان جشنواره تئاتر فارس معرفی شدند؛ تئاتر «ایل خونی» کاری از هنرمندان شهرستان فسا بیشترین جوایز را از آن خود کرد و چهار گروه از فارس به جشنواره منطقه‌ای معرفی شدند.

مراسم اختتامیه سی و چهارمین دوره جشنواره تئاتر استانی و نخستین دوره جشنواره تئاتر خیابانی، شامگاه شنبه، ۲۷ آبان با حضور جمع زیادی از علاقه‌مندان به عرصه نمایش و پیش‌کسوتان تئاتر استان فارس در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

در تئاتر خیابانی، هیئت داوران در پنج زمینه طراحی پوستر و بروشور، طراحی لباس، طراحی فضا، طراحی گریم و طرح و ایده هیچ انتخابی نداشت.

جایزه بهترین موسیقی به مرتضی قایدپوری برای نمایش عتیقه ۱۵ رسید.

رضا کریمی‌نژاد برای بازی نمایش پدرها پسرهایشان را دوست دارند، شایسته تقدیر تشخیص داده شد.

غزال رفیعی و شیما پورسهم‌الدین نیز بازیگران نمایش بی‌خوابی بودند که در بخش تقدیر از بهترین بازیگر زن، برگزیده شدند.

تندیس بهترین بازیگر مرد به علیرضا داننده فرد برای بازی در نمایش بهمن تعلق گرفت و شبنم احمدی برای بازی در نمایش پدرها پسرهایشان را دوست دارند به همراه نازنین عباس نیا برای بازی در نمایش عتیقه ۱۵، به طور مشترک عنوان بهترین بازیگران زن را به خود اختصاص دادند.
محمود فرهنگ، اشرف سلطانی نیا و میلاد اکبرنژاد هیئت داوران بخش تئاتر خیابانی را تشکیل می‌دادند. آن‌ها در بخش کارگردانی نیز انتخابی نداشتند.

همچنین در این مراسم نفرات برتر بخش صحنه‌ای به شرح ذیل معرفی شدند.
در بخش طراحی پوستر و بروشور، هادی توحیدیان برای روزهای اوج یک فوتبالیست محلی و رامین کشوری برای مرگابن به‌عنوان برگزیده معرفی شدند.

بهترین‌های تئاتر فارس معرفی شدند

در بخش طراحی گریم آیدا احمدی برای نمایش خاورمیانه، در بخش طراحی نورمحمد آگهی و آژمان بیژنی نسب برای نمایش ایل خونی به‌عنوان برگزیده معرفی شدند.

در بخش طراحی لباس آژمان بیژنی نسب و نجمه زارعی برای نمایش ایل خونی برگزیده شدند. در بخش طراحی صحنه از عبدالکریم مختاریان برای نمایش روزهای اوج یک فوتبالیست محلی تقدیر و آژمان بیژنی نسب برای نمایش ایل خونی به‌عنوان نفر برگزیده شناخته شد.

این در حالی است که در بخش موسیقی مهدی بارانی فر برای نمایش خاورمیانه برگزیده شد و در بخش نمایشنامه‌نویسی رتبه سوم مشترکاً به امید بهبودنیا و اصغر گروسی برای نمایش‌های یک ماه و سه روز و ۲۴ ساعت و تاوان اختصاص یافت.

همچنین رتبه دوم این بخش به محمدعلی دستان برای نمایش روزهای اوج یک فوتبالیست محلی رسید. تندیس و رتبه یکم این بخش نیز به آژمان بیژنی نسب اختصاص یافت. در بخش بازیگری ساره رضایی، بازیگر خردسال نمایش ایل خونی تقدیر شد.

جایزه ویژه هیئت داوران در بخش بازیگری به گروه اجنه نمایش ایل خونی شامل زینب عبدی، جمیله جعفری کوچی، شیدا بردبار و محمدحسین رجبیان اختصاص یافت.

در بخش بازیگری مرد رتبه سوم به‌صورت مشترک برای محمدعلی محمدی و مهدی دلال برای نمایش تاوان اعلام شد.

رتبه دوم این بخش به علیرضا بازیار به دلیل بازی در روزهای اوج یک فوتبالیست محلی و رتبه اول به اسماعیل سعیدیان برای بازی در نمایش گودومین رسید.

در بخش بازیگری زن رتبه سوم مشترکاً به شبنم صمدی برای مجلس لیرخانی و فاطمه احسانی برای یک ماه و سه روز و ۲۴ ساعت رسید. متین حسن‌پور برای بازی در نمایش بی‌پدر به‌عنوان دوم رسید و تندیس جشنواره و رتبه نخست به مریم دهقانی برای نمایش تاوان اختصاص یافت.

در بخش کارگردانی رتبه سوم به شهرزاد بداغی برای یک ماه و سه روز و ۲۴ ساعت، رتبه دوم برای نمایش تاوان اصغر گروسی و رتبه یکم به آژمان بیژنی نسب برای نمایش ایل خونی رسید.

در بخش تئاتر خیابانی اثر گروه نمایشی بهمن به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد. همچنین در بخش تئاتر صحنه‌ای گروه‌های نمایشی ایل خونی، گروه نمایش تاوان، گروه نمایش یک ماه و سه روز و ۲۴ ساعت و گروه نمایش روزهای اوج یک فوتبالیست محلی با انتخاب هیئت داوران شامل مسعود دلخواه، اشرف سلطانی نیا و میلاد اکبرنژاد به‌عنوان گروه‌های برتر برای حضور در جشنواره منطقه‌ای معرفی شدند.

 جشنواره تئاتر فارس از ۲۱ تا ۲۶ در شیراز برگزار شد. ۱۲ گروه در بخش نمایش صحنه‌ای و ۴ گروه در بخش نمایش خیابانیِ این جشنواره حضور داشتند.

انتهای پیام/




نظرات بینندگان