کد خبر: ۱۶۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۳ - ۲۶ آذر ۱۴۰۲

اماواگرهای آلودگی پتروشیمی شیراز

آنچه مسلم است اینکه پتروشیمی شیراز گرچه یک واحد تولیدی است و باتوجه‌به شعار رونق تولید باید فعال باشد؛ اما آلودگی ناشی از آن نیز باید مدیریت شود تا جان مردم به خطر نیفتد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، انباشته‌شدن یک و نیم‌میلیون تن کلرید کلسیم در حاشیه رودخانه کر عنوان خبری بود تا بار دیگر جرقه‌ای برای رسانه‌ای شدن آلودگی‌های پتروشیمی شیراز باشد.

رسوباتی که طی ۴۰، ۵۰ سال گذشته به‌مرور به‌عنوان ضایعات از پتروشیمی شیراز دفع شده و در حاشیه رودخانه کُر انباشته شده‌اند و اکنون به مشکلی بزرگ و خطرآفرین برای ساکنان آن منطقه با حساب می‌آید.

مقاسم نهاوندی عاون محیط‌زیست اداره کل حفاظت محیط‌زیست فارس این اتفاق را تأیید می‌کند و می‌گوید: در سال‌های گذشته در پی فعالیت واحد سودا اَش رسوباتی حاوی کلرید کلسیم درون حوضچه‌های بزرگ تبخیری انباشته می‌شدند.

 نهاوندی افزود: به دنبال آن با انجام تست XRD  محیط‌زیست تشخیص داد که این رسوبات باید جمع‌آوری شود؛ اما به دلیل وجود چالش‌هایی طی سنوات گذشته این اتفاق رخ نداده است.

وی از تشکیل پرونده قضایی علیه پتروشیمی شیراز در جهت رفع این مشکل خبر داد و افزود: این رسوبات آلودگی دارد؛ اما میزان خطرآفرین بودن آن زیاد نیست؛ اما درهرصورت باید برطرف شود و محیط‌زیست نیز در جلساتی که تشکیل می‌شود پیگیر رفع این مشکل است.

رسوبات حاشیه رودخانه کُر آلودگی ندارد

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز اما با بیان اینکه این رسوبات طی ۴۰، ۵۰ سال به جهت استفاده از کلسیم برای واحدهای قبلی بوده که جمع‌آوری شده‌اند، گفت: این رسوبات به دلیل قدیمی بودن و تکنولوژی‌های زیست‌محیطی که بخشی از آن هم جیوه بود روی‌هم انباشت شد و امروز تبدیل به سنگ شده است به‌گونه‌ای که آب با عبور از آن، زلال پایین می‌آید.

حیدرنیا با اشاره به انجام تست آزمایشگاهی بر روی این رسوبات گفت: این رسوبات حکم نخاله ساختمانی دارد و هیچ آلودگی برای افراد ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: بااین‌وجود ما در چند برنامه زمان‌بندی اقداماتی را برای حل آن در نظر گرفته‌ایم.

مدیرعامل پتروشیمی شیراز گفت: یکی از اقدامات ما کاتالیز برای تصفیه آب و فاضلاب است و در اقدام دیگری احداث کارخانه‌ای کوچک به وسعت ۲ هکتار برای استحصال مواد جهت ساخت کاغذ سنگی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار خواهیم داشت.

اماواگرهای آلودگی پتروشیمی شیراز

و اما دادستان مرودشت در این باره نظر دیگری داشت و آلودگی این رسوبات را تأیید کرد.

آلودگی ناشی از رسوبات پتروشیمی قطعی است

سیاوش‌پور با بیان اینکه در حال حاضر پرونده‌ای در این باره در حال رسیدگی است، گفت: یکی از شاکیان پرونده پتروشیمی، محیط‌زیست فارس است و لذا به پتروشیمی فرصت داده شده تا طی ۹۰ روز در برنامه‌ای کوتاه‌مدت فکری به حال جابه‌جایی این رسوبات کند.

وی با بیان اینکه اقدام دیگر استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است، افزود: پتروشیمی این راهکار را ارائه کرده؛ اما این راه زمان‌بر است و پتروشیمی باید در راه‌حل کوتاه‌مدت تا پایان بهمن این رسوبات را جابه‌جا کند.

دادستان مرودشت در پاسخ به اینکه این رسوبات آلودگی دارد یا خیر گفت: قطعاً این رسوبات که با نزول برف‌وباران به درون رودخانه هدایت می‌شود خطراتی را برای افراد به همراه خواهد داشت.
وی افزود: شاید منظور مدیرعامل پتروشیمی از بی‌خطر بودن این رسوبات این است که در لحظه منجر به مرگ نمی‌شود! 

سیاوش پور همچنین در پاسخ به آلودگی هوا توسط این واحد تولیدی نیز اظهار داشت: پیش‌تر بحث آلودگی هوای ناشی از فعالیت این پتروشیمی در دادگاه مورد بررسی قرار گرفت و پتروشیمی در این پرونده محکوم شد و ضمن پرداخت خسارت مالی و جریمه تا حدی اما نه کاملاً، شرایط را اصلاح‌کرده است که اگر شکایتی صورت گیرد دوباره بررسی خواهد شد.

به گزارش شیرازه، آنچه مسلم است اینکه پتروشیمی شیراز گرچه یک واحد تولیدی است و باتوجه‌به شعار رونق تولید باید فعال باشد؛ اما آلودگی ناشی از آن نیز باید مدیریت شود تا جان مردم به خطر نیفتد؛ لذا ضروری است پیش از آنکه بیش از این تعلل شود، برای این مشکل چندین ساله و مسن راه‌حل مناسبی در نظر گرفته شود.


انتهای پیام/


منبع: فارس
نظرات بینندگان