تربیت نسل منتظر لازمه مقدمه ظهور است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین حدائق کارشناس علوم مذهبی و قائم مقام بنیاد مهدی موعود (ع) استان فارس در یادداشتی به تشریح سبک زندگی مهدوی و تربیت نسل پرداخت و نوشت: شیعه در عصر غیبت با یکی از قدیمی ترین مفاهیم تاریخ امامت یعنی مهدویت و غیبت گره خورده است و دو مفهوم مهدویت و غیبت با مفهوم سوم یعنی انتظار ارتباطی تنگاتنگ دارد به گونهای که این سه مفهوم سبک زندگی شیعه را تبیین کرده است.
اعتقاد به حقانیت امام مهدی و انتظار ظهور ایشان در شکلگیری جامعه توحیدی که می توانی و حاکمیتی شان است تنها عامل مشروعیت بخشی به همه جریانهای فکری و اجتماعی در عصر غیبت است و این امر نخستین است و مبنای فکری شیعه در ارائه سبک زندگی شیرین است.
بنابراین با استخراج از عناصر اصلی ایده مهدویت و پرورش الگوهایی مبتنی بر این اندیشه می توان سبک زندگی شیعیان را تعیین کرد و نسلی را پرورش داد که اعتقاد به امامت و مهدویت از مولفههای اساسی تفکر اوست نه تنها در شعائر و مناسبات بلکه در اهداف و آرمانهای خود به سوی امام معصوم توجه به گرایش دارد و جهت زندگی خویش را به سمت انسان کامل معطوف می سازد.
سبک زندگی مهدوی عبارت است از انتخاب روش کلی و نسبتاً پایدار در رفتار توسط فرد یا جمع و پایه فرهنگ اسلامی با محوریت نظر و رضایت خداوند نسبت به هستی انسان و زندگی استوار بوده و در تعامل با جامعه و برای رسیدن به هدف امام زمان که همان اهداف حقیقی زندگی ماست نشان داده میشود سبک زندگی منتظرانه مبتنی و باور مذهبی و و سنت الهی خواستار حرکت و تلاش برای گذر از وضع موجود جهت قرار گرفتن در وضع مطلوب در جامعه است.
خانواده به عنوان یک نهاد کوچک جامعه یکی از مولفههای پراهمیتی است که در صورت آراسته شدن به سبک زندگی مهدوی می تواند هم در مسیر گذر از زمانی پر محنت و پرخطر آخر از زمان و هم در فراهم آوردن زمینه های مردمی ظهور نقش فوق العاده ای را ایفا نماید در نظر گرفتن این جایگاه ویژه به این خاطر است که خانواده هرچند از نظر جمعیت یک جامعه بسیار کوچک است اما اسلام به منظور سالم سازی جوامع بزرگتر انسانی اهتمام ویژه ای به سلامت نهاد خانواده دارد.
خانواده مهمترین جایی است که در آن باورها و اعتقادات دینی ارزشهای اخلاقی و هنجاری های اجتماعی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود از طریق خانواده است که نسل بعدی با دنیای بیرون آشنا شده چگونگی معاشرت و روابط اجتماعی با دیگران را میآموزد و راه و رسم زندگی اخلاق و آداب و رسوم اجتماعی را فرامیگیرد جامعه میتواند زمینهساز ظهور باشد که اعتقادات صحیح سیراب شده و افراد آن در هر سمت و جایگاه اجتماعی باشند.
در پی انجام وظایف و تکالیف خود بوده و چنین جامعهای توانایی یاری امام خود را خواهد داشت و نقش مادر در تربیت فرزندان نقشی اساسی و تعیین کننده است در اسلام سفارش شده فرزندان خود را بر محبت اهل بیت پیامبر طبیعت کنید و یا بخشی از وقت خود را برای پاسخ به سوالات مذهبی کودکان اختصاص دهید.
آن را با معارف اسلامی آشنا سازید این تعلیمات اگر به صورت مطلوب و اثربخش به کودکان منتقل گردد از همان اوان کودکی نقش مهمی در جلوگیری از کج روی ها و انحرافات اخلاقی و عقیدتی آنان ایفا خواهد کرد و ضامن سلامت روانی و فکری فرزندان خواهد بود.
حضرت علی علیه السلام از پیامبر گرامی اسلام نقل میفرمایند: فرزندان خود را بر سیاست تربیت کنید پیامبرتان محبت اهلبیت ایشان خواندن قرآن زیرا حاملان قرآن در آن روزی که هیچ سایهای خدا نخواهد بود در سایه خدا همنشین انبیا برگزیدگان او خواهد بود.
مهر و محبت به اهلبیت تاثیر بزرگی در زندگی انسان دارد آثار آن مترتب است که جای تردید نیست در این میان الگوپذیری و نقش الگوها را نباید نادیده گرفت مثلاً حضرت علی اکبر میتواند الگویی مناسب برای جوانان ما باشد.
شجاعت و دلاوری ایشان رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی ایشان در سفر کربلا و به ویژه در روز عاشورا، ایشان برای همسالان برادری مهربان را برای کودکان مانند پدری پرمحبت بوده و مسلمانان را مورد لطف و عطوفت خویش قرار داده است بعد از آن برخوردار بود و از هیچ کس توقع و انتظاری نداشت.
و نکته آخر آن که پایان دادن به غیبت بیش از یک هزار سال است امام زمان(عج) رفع غربت از ایشان بر گردن از برکات بیماران در دوران حکومت حضرت مهدی(ع) و رشد همه جانبه بشریت منوط و مشروط به داشتن یاران کارآمد به آن هم نیازمند تربیت نسل منتظر است.
انتهای خبر/