کد خبر: ۱۶۴۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع نیروی برق فارس بیان کرد: 

راهکارهای گریز از مصرف بی‌رویه برق

مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: در حال حاضر تنها راه گریز از چالش ناترازی تولید و مصرف برق رویکرد اصلاح الگوی مصرف باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، محمد رسول تحفه گفت: بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده، میزان مصرف برق در کشور به طور نگران‌کننده‌ای افزایشی است به‌گونه‌ای که تداوم این وضعیت در آینده چالشی جدی به همراه خواهد داشت؛ این در حالی است که با شروع فصل گرم، در حدود ۴۰ درصد از ظرفیت تولید برق در ایران، توسط وسایل سرمایشی مصرف می‌شود که این میزان، از مجموع ظرفیت نیروگاهی در کل کشورهای همسایه شمالی ایران بیشتر است.

وی ادامه داد: متوسط سرانه مصرف برق هر مشترک خانگی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۴۰۳ از رشدی قابل‌توجه حکایت دارد؛ ازاین‌رو وابستگی شدید زندگی امروزی به برق بر کسی پوشیده نیست و این موضوع ضرورت تأمین برق را دوچندان کرده است؛ چراکه امروزه همه چیز به وجود برق وابسته شده و لحظه‌ای نبود برق مشکلات متعددی را برای مردم به همراه خواهد آورد.
 
مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع نیروی برق فارس اضافه کرد: کارشناسان معتقدند که گرچه برق به نیازی ضروری برای زندگی تبدیل شده؛ اما افزون بر پرداختن به راه‌های افزایش ظرفیت تولید، باید به مدیریت مصرف نیز توجه کرد، اقدامی که در همه جای جهان ساری و جاری است.
 
تحفه افزود: ایالات متحده آمریکا برای ترغیب مردم به مدیریت مصرف اقدام به افزایش تعرفه‌های برق کرده و از طرف دیگر به مردم توصیه می‌کند تا نسبت به تعویض وسایل برقی که مصارفی بالا دارند اقدام کنند؛ در کشور ما هم توجه به مدیریت مصرف برق در سمت مصرف‌کننده از سال ۱۴۰۰ به‌طورجدی تری در دستور کار متولیان امر قرار گرفته، اگرچه صنعت برق سال‌های پیش‌تر نیز با طراحی الگوی مصرف به دنبال تشویق مردم به مصرف بهینه بود؛ اما این موضوع از بعد از تابستان ۱۴۰۰ جدی‌تر شده است.

وی یادآور شد: از آن سال مجموعه صنعت برق و وزارت نیرو مصمم‌تر شد تا علاوه بر این‌که افزایش زیرساخت‌های نیروگاهی تولید برق را در دستور کار قرار دهد، با تشویق مردم، فرهنگ مصرف بهینه را نهادینه کند.
 
مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع نیروی برق فارس توصیه کرد: باید این نکته را در نظر داشت که مدیریت مصرف برق شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌های به هم پیوسته بین صنعت برق و مشترکان آن است که به‌منظور بهینه‌سازی و منطقی‌کردن مصرف برق صورت می‌پذیرد تا بتوان با کارایی بیشتر و هزینه کمتر به بهبود اقتصاد ملی یاری شود، بدین ترتیب هم عرضه‌کننده و هم مصرف‌کننده برق به سود بیشتری می‌رسند و سطح رفاه جامعه افزایش می‌یابد. پس مدیریت مصرف برابر با کاهش رفاه نیست، بلکه صرفاً برای مصرف بهینه انرژی الکتریکی است.
 
تحفه در ادامه بیان کرد: به‌منظور سهیم کردن مردم در مبلغی که در ازای صرفه‌جویی و مدیریت مصرف انجام می‌گرفت به یکی از سیاست‌های وزارت نیرو تبدیل شد؛ این موضوع در تابستان ۱۴۰۱ به طور محدود به مرحله اجرا درآمد و بر اساس آن چندین میلیارد تومان پاداش همکاری در برنامه‌های مدیریت مصرف به مردم تعلق گرفت.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ مقرر شد همه مشترکان خانگی با هر میزان صرفه‌جوئی و مدیریت مصرفی که انجام دادند از پاداش برخوردار شوند حتی آن‌ها که مشترک پر مصرف به‌حساب می‌آمدند.

مدیر روابط‌عمومی شرکت توزیع نیروی برق فارس افزود: امسال نیز یکبار دیگر تلاش برای نهادینه‌سازی مدیریت مصرف برق در دستور کار قرار گرفت به‌گونه‌ای که علاوه بر پاداش صرفه‌جویی برای کسانی که کاهش مصرف دارند، مشوق‌های دیگری در قالب پویش با انرژی در نظر گرفته شده است.
 
وی که معتقد است در حال حاضر تنها راه گریز از چالش ناترازی تولید و مصرف برق رویکرد اصلاح الگوی مصرف باشد، درباره پویش باانرژی گفت: پویش باانرژی با این هدف طراحی شده که ضمن حفظ رفاه و آسایش تمامی شهروندان، مشارکت حداکثری آنها را برای بهبود روش‌های مصرف برق به‌عنوان یک انرژی گران‌بها جلب کند؛ در این پویش که تا پایان تابستان ادامه دارد به مشارکت‌کنندگانی که موفق به حداقل ۱۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شده‌اند، به قید قرعه جوایز ارزشمندی اهدا خواهد شد.

راهکارهای گریز از مصرف بی‌رویه برق

 با سایبان کولر، مصرف برق را ۳۰ درصد کاهش دهیم
 در ماه‌های گرم سال، استفاده از کولرهای آبی و گازی برای خنک‌کردن فضای داخلی منازل و محیط بیرون بسیار رواج پیدا می‌کند؛ با این حال این دستگاه‌ها ممکن است تحت‌تأثیر مستقیم نور خورشید و حرارت زیاد قرار گیرند و عملکردشان باعث افزایش مصرف انرژی شود.
 
کارشناس مسئول رسانه شرکت توزیع نیروی برق فارس معتقد است در حال حاضر که دما روند افزایشی پیدا کرده و موج گرما تداوم دارد، بخش قابل‌توجهی از میزان مصرف برق مربوط به سامانه‌های سرمایشی است که با راهکارهای ساده و اتخاذ تدابیر مناسب، می‌توان ضمن کاهش مصرف برق در کولرهای آبی و کولرهای گازی سبب افزایش بهره‌وری آنان نیز شد.

 لیلا رحمان ستایش به بیان راهکارهایی برای مدیریت مصرف برق پرداخت و افزود: یکی از این راهکارهای مفید نصب سایبان است که به‌عنوان یک راه‌حل مؤثر، می‌تواند به طور میانگین موجب کاهش حدود ۳۰ درصدی در مصرف برق شود.
 وی پیشنهاد داد: سایبان با ایجاد سایه بر روی کولر، از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری کرده که این کاهش تابش مستقیم می‌تواند حرارت سطح بیرونی کولر را کاهش دهد و در نتیجه، کولر کمتر باید برای خنک‌کردن فضا کار کند.

 کارشناس مسئول رسانه شرکت توزیع نیروی برق فارس اضافه کرد: این موضوع در حفظ عملکرد بهینه کولر و کاهش مصرف انرژی تأثیر بسزایی داشته و همچنین با کاهش حرارت، عمر کولر نیز افزایش می‌یابد؛ زیرا قطعات آن کمتر در معرض فرسایش و خرابی قرار می‌گیرند.
 
رحمان ستایش ادامه داد: در تابستان کولرهای آبی در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند و این بدان معناست که دمای آب کولر بالا رفته و سریع‌تر بخار می‌شود، از طرفی آب گرمی که داخل کولر وجود دارد، باعث می‌شود تا باد کولر هم خنک نباشد؛ اما قرار دادن سایبان روی کولر سبب افزایش عملکرد کولرها و جریان باد خنک‌تر می‌شود.
وی با بیان اینکه استفاده از سایبان افزون بر کاهش مصرف انرژی در بازدهی بهتر و بیشتر کولرگازی هم تأثیرگذار است گفت: چراکه هرچه کندانسور کولرهای گازی در فضای خنک‌تری قرار گیرد، میزان گرمایی که از محیط درون به بیرون منتقل می‌کند، افزایش می‌یابد.

 کارشناس مسئول رسانه شرکت توزیع نیروی برق فارس افزود: افزون بر سایبان، مشترکان تنها با یک سری اقدامات ساده، اما تأثیرگذار می‌توانند در ساعت‌های اوج بار از ساعت ۱۳ تا ۱۸ و ۲۰ تا ۲۳ ضمن حفظ رفاه و بهره‌گیری از باد خنک وسایل سرمایشی، میزان مصرف برق خود را مدیریت کنند.
 
به گفته این مقام مسئول، در کولرهای آبی استفاده از "دور کند"، سرویس منظم و دوره‌ای کولر، شستشو و تعویض به‌موقع پوشال‌های آن و عایق‌بندی مناسب کانال‌ها افزون بر کاهش مصرف انرژی، موجب افزایش طول عمر دستگاه شده و از نظر اقتصادی نیز به‌صرفه است.

 کارشناس مسئول رسانه شرکت توزیع نیروی برق فارس توصیه کرد: دارندگان کولرهای گازی نیز با تنظیم دمای این نوع کولرها بر روی ۲۴ درجه سانتیگراد، سرویس به‌موقع کندانسور کولرگازی و شست‌وشوی مداوم فیلترها و شبکه داخل کولر می‌توانند از مصرف برق خود به میزان بسیاری بکاهند و در عین حال مبلغ قبض برق خود را نیز کاهش دهند.

 

انتهای خبر/

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان