گرمازدگی سطح هوشیاری را کاهش میدهد
زهرا عوض پور در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، در مورد برخی از بیماریهای شایع برای کودکان در تابستان بیان کرد: شدت گرمای هوا در گوارش کودکان تأثیر میگذارد و عامل اسهال و استفراغ میشود البته این عارضه ممکن است ناشی از عفونتهای ویروسی یا باکتریایی نیز باشد.
وی ادامه داد: احتمال کمآبی بدن و خطر آن در گرمای تابستان بالاست و مهم است کودک به اندازه کافی مایعات دریافت کند.
پزشک متخصص کودکان اذعان کرد: تب و بثورات پوستی از دیگر عوامل شایع در گرمای تابستان است، بثورات ناشی از گرما، آفتابسوختگی یا عفونتهای ویروسی را در پی دارد.
وی خاطرنشان کرد: گرمازدگی، ناشی از قرارگیری طولانیمدت در گرما و نور خورشید است که علائم آن شامل درد سر، خستگی، تهوع و گیجی است.
عوض پور به عفونتهای تنفسی اشاره کرد و گفت: سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیولت شایع هستند که زمینهساز دیگر بیماریها میشوند.
وی برای پیشگیری و مدیریت این بیماریها موارد مهمی را یادآور شد و تأکید کرد: تأمین مایعات کافی، محافظت در برابر آفتاب، تهویه مناسب محیط و رعایت بهداشت عمومی باید رعایت شود و در صورت بروز علائم شدید، حتماً با پزشک مشورت شود.
عوض پور از علائم گرمازدگی در کودکان را تا حدودی متفاوت از بزرگسالان دانست و بیان کرد: علائم اولیه در کودکان، معمولاً سردرد، تهوع و گیجی است؛ اما در بزرگسالان، علائم اولیه معمولاً احساس گرما، خستگی و تعریق زیاد است.
وی به اختلاف دمای بدن در کودکان و بزرگسالان اشاره کرد و تصریح کرد: در کودکان، دمای بدن ممکن است حتی از ۴۰ درجه سانتیگراد هم بالاتر برود؛ ولی در بزرگسالان، دمای بدن معمولاً به ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد.
پزشک متخصص کودکان سطح هوشیاری را در گرمازدگی بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: در کودکان، ممکن است سطح هوشیاری کاهش یابد و آنها خوابآلود شوند؛ اما در بزرگسالان، افزایش سطح هوشیاری و تحریکپذیری مشاهده میشود.
وی از علائم پیشرفته گرمازدگی بیان کرد: در کودکان، علائم پیشرفته مانند تشنج و کما شایعتر و در بزرگسالان نیز علائم پیشرفته مانند تهوع مداوم و اختلال در تنفس شایعتر است.
عوض پور در پایان گفت: به طور کلی، کودکان در برابر گرمازدگی آسیبپذیرتر هستند و علائم آن در آنها میتواند سریعتر و شدیدتر بروز کند، بنابراین نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند.
انتهای خبر/224224