کد خبر: ۱۶۴۸۹۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان خبر داد: 

آغاز برداشت انجیر در شهرستان استهبان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، از آغاز برداشت انجیر، از نظام میراثی مهم جهانی انجیرستان دیم شهرستان استهبان خبر داد و گفت: برداشت انجیر در شهرستان استهبان از نیمه دوم مردادماه آغاز می‌شود و تا اوایل مهرماه ادامه دارد.

مهدی اعیان منش در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، بیان کرد: شهرستان استهبان با دارا بودن حدود ۲۶ هزار هکتار باغ انجیر، مقام نخست از نظر میزان سطح زیر کشت انجیر دیم را در جهان به خود اختصاص داده است که از این میزان ۲۲۵۰۰ هکتار بارور و ۳۴۵۰ هکتار غیر بارور است و پیش‌بینی می‌شود از این سطح حدود ۱۸ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار شود.
 
وی افزود: حدود ۷۵درصد از انجیر خشک این شهرستان به کشورهای چین، هنگ کنک، ویتنام، هند، مالزی، تاجیکستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر و مابقی در داخل کشور مصرف می‌شود و انجیر استهبان یکی از شش محصول ثبت شده در نظام میراثی کشاورزی با اهمیت جهانی در ایران است که این امر باعث شناخت بیشتر این محصول در جهان گردیده است.

این مقام مسئول بیان داشت: در سال گذشته حدود ۱۹ هزار تن انجیر خشک به ارزش ۵۶ میلیون دلار صادر شده که نسبت به سال قبل ۱۷.۶ درصد رشد وزنی و ۲۱ درصد رشد ارزشی داشته است و همچنین در سه‌ماهه اول ۱۴۰۳ میزان ۱۴۱۹ تن انجیر به ارزش ۴ میلیون دلار با رشد ۲.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل صادر شده است.

اعیان منش یادآور شد: در سال جاری وزش باد در زمان گرده‌افشانی، افزایش دما، تداوم گرما و تنش دمایی پس از تشکیل میوه موجب کاهش قابل‌ملاحظه محصول شده است که بخشی از آن با توصیه‌های کارشناسی قابل‌کنترل است و توصیه‌های حفظ درخت در شرایط خشکسالی با اجرای مالچ سنگی، سایبان، هرس اصولی، آبیاری کمکی به‌موقع باغات، سفید کردن تنه درختان و کاهش میزان بردهی در اختیار بهره‌برداران این بخش قرار گرفته است.

وی در پایان ادامه داد: در شهرستان استهبان دو زنجیره ارزش تولید، چهار واحد فرآوری و ۱۳ واحد بسته‌بندی انجیر به‌صورت کارگاهی و کارخانه‌ای وجود دارد که ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در زمینه انجیر فراهم می‌کند.

انتهای خبر/224224

نظرات بینندگان