مواد غذایی ضدالتهابی را بشناسید
به گزارش واحد سلامت پایگاه خبری تحلیلی«شیرازه»، به نقل از مهر مهسا مؤذن، از رژیم غذایی ضدالتهابی بهعنوان یکی از مواردی که میتواند التهاب را در بدن کاهش داده و سلامتی کلی فرد را بهبود بخشد، یاد کرد و گفت: رژیم غذایی ضدالتهابی اغلب مبتنی بر غذاهای غنی از مواد مغذی حاوی آنتیاکسیدان است. این رژیم از طریق کاهش سطح رادیکالهای آزاد که مولکولهای واکنشگری هستند، عمل میکند.
وی از سبزیهایی مانند کلمبروکلی، فلفلدلمهای، کلم، گلکلم و پیاز، میوهها بهویژه میوههایی با رنگهای تیره مانند بلوبری، انار، انگور بنفش، گیلاس، مرکبات، گوجهفرنگی و توتها، میوههای حاوی چربی، مانند آووکادو و زیتون، چربیهای سالم مانند روغنزیتون و روغن آووکادو و ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، شاهماهی، ماهی خالمخالی و آنچوی بهعنوان مواد غذایی ضدالتهاب یاد کرد.
این متخصص تغذیه افزود: همچنین آجیل مانند بادام و سایر مغزها، چای سیاه و چای سبز و ادویهها و گیاهانی مانند زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریمگلی، شوید، برگبو و ریحان از مواد غذایی دارای خاصیت ضدالتهاب هستند.
مؤذن با بیان اینکه در رژیم غذایی ضدالتهابی باید تعادل مناسبی از دریافت پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی فراهم شده و نیاز بدن به ریزمغذیها، فیبر و آب تأمین شود، افزود: برخی عادتهای غذایی مانند مصرف مقادیر زیاد شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا و کربوهیدراتهای تصفیه شده ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شود و نیاز است از مصرف چربیهای هیدروژنه، چربیهای ترانس و بسیاری از مارگارینها نیز پرهیز کرد.
وی تأکید کرد: در رژیم غذایی ضدالتهابی لازم است مصرف برخی موارد از جمله نوشیدنیهای شیرین مانند نوشیدنیهای شیرین شده با شکر، نوشابه گازدار و آبمیوه، کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید و ماکارونی سفید، دسرها مانند کیک، بستنی، کلوچه و آبنبات، گوشت قرمز و گوشتهای فراوری شده مانند هاتداگ و سوسیس، میان وعدههای فراوری شده از جمله کراکر، چیپس، و چوبشور و همچنین برخی روغنها مانند روغن آفتابگردان، سویا و ذرت به حداقل برسد.
انتهای خبر/