تولید ۲۴۰ تن شیره انگور در استهبان
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، شهرستان استهبان از توابع استان فارس در ۱۴۰ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد.
این شهرستان به دلیل وضعیت مطلوب آب و هوایی یکی از مناطق حاصلخیز در تولید و صادر محصولات باغی دیم مثل انجیر، انگور و زعفران است.
استهبان به شهر انجیر معروف است و با بیش از ۲۴ هزار هکتار سطح زیر کشت، بزرگترین انجیرستان دیم جهان را دارد.
شیره انگور نیز از جمله خوراکی های مناسب در فصول سرد سال بهخصوص برای سنین بالای پنجاه سال است که استهبان ۱۸۶۰ هکتار تاکستان دیم زیر کشت این محصول دارد.
این ماده مقوی با طبع گرم و تر به همراه ارده کنجد بهترین صبحانه برای افراد در سنین مختلف و به ویژه افراد کهنسال است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان در گفتگو با خبرنگار شیرازه بیان کرد: شهرستان استهبان با تولید یک هزار و ۵۰۰ تن انگور از یک هزار و ۸۶۰ هکتار تاکستان دیم امسال نیز مانند هر سال مراسم شیره پزی را به جای آورد.
وی ادامه داد: انگور تولید شده از باغات دیم شهرستان استهبان، بسیار با کیفیت و مرغوب است.
مهدی اعیانمنش عنوان کرد: در سال جاری از هر هکتار تاکستان دیم شهرستان حدود ۸۰۰ کیلو انگور برداشت شده که ۸۰ درصد از آن به صورت سنتی به ۲۴۰ تن شیره انگور تبدیل شده است.
اعیانمنش خاطرنشان کرد: تهیه شیره انگور یکی از صنایع کهن متأثر از تولیدات کشاورزی در شهرستان استهبان است که در اصطلاح محلی به مکان و عملیات شیره گیری از انگور «کُرُش»، میگویند.
وی ضمن تأکید بر لزوم ایجاد مسیر مناسب به تاکستانها افزود: تأمین اعتبار برای ایجاد یا مرمت جادههای دسترسی به باغات انگور دیم شهرستان که عمدتاً در ارتفاعات و دور از جادههای آسفالت میباشند، ضروریست و توجه بیشتر به ایجاد صنایع فرآوری میتواند نقش مهمی در افزایش ارزش افزوده این محصول ارزشمند و ارگانیک داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان همچنین در خصوص دلیل نامگذاری شهرستان استهبان گفت: نام قدیمی شهرستان استهبان، ستهبان به معنی نگهبان انگور بوده است.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴