کد خبر: ۱۶۵۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳
یادداشت؛

برادری شغال و سگ زرد

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تمام شد و دونالد ترامپ بار دیگر بر کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده نشست، اما باید نگران این موضوع بود یا باید گفت سگ زرد برادر همان شغال است.

به قلم سردبیر:

 

سگ زرد برادر شغال است

بالاخره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پایان یافت و با اعلام نتایج نهایی، دونالد ترامپ برای بار دوم و بعد از یک دوره فترت ۴ ساله رئیس جمهور آمریکا شد. چیزی که این روزها در فضای مجازی و جامعه به شدت شنیده می‌شود این است که کدام یک برای ایران کم‌هزینه‌تر هستند؛ برخی نیز نگران تشدید تنش بین ایران و ایالات متحده هستند.

جریان ضد نظام و انقلاب بر روی دونالد ترامپ مانور داده و او را غولی در مقابل جمهوری اسلامی می‌دانند؛ همچنین متأسفانه عده‌ای داخل ایران که عمدتاً از اصلاح طلبان هستند همچنان چشم به انتخابات آمریکا دوخته و هریس را حریصانه مطالبه می‌کردند. اما واقعیت همان است که جریان انقلابی آن را فریاد می‌زند و آن اینکه سگ زرد برادر شغال است.

اگر سری به تاریخ دشمنی‌ بین ایران و آمریکا در دو حزب حاکم بر ایالات متحده بزنیم باید در دوران رونالد ریگان رئیس جمهور حزب جمهوری خواه ایالات متحده از هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس که موجب کشته شدن ۲۹۱ سرنشین از مردم عادی و نه نظامی شد یادآور شویم.

و می‌توانیم در دوران کارتر رئیس جمهور حذب دمکرات ایالات متحده از عملیات پنجه عقاب در طبس که بعد از ناکامی آمریکا در آزادسازی اسرای خود بود نام برد.

اما اگر بخواهیم این مبنای کاملاً صحیح یکی بودن آمریکایی‌ها در دشمنی با ایران را لحظه‌ای هرچند کوتاه و به اشتباه به کنار بگذاریم و مقایسه‌ای تاریخی داشته باشیم باید گفت که جدا از شهادت حاج‌قاسم عزیز توسط ترامپ ملعون که هنوز داغش زنده است؛ اما دموکرات‌ها بیشتر از جمهوری‌خواهان پایه‌های اقتدار جمهوری اسلامی را هدف گرفته و مرموزانه در حال دشمنی با آن هستند.

عمده زبان جمهوری‌خواهان در حوزه نظامی و برخورد سخت بوده  که جمهوری اسلامی مقتدرانه با آن برخورد کرده و توانایی مقابله را دارد؛ برای مثال بعد از سرنگون کردن پهپاد آمریکایی در حوالی استان هرمزگان؛ آمریکا از ایران بابت هدف قرار ندادن دیگر هواپیمای خودش تقدیر می‌کند و یا علی‌رغم همه ادعاهای گذشته همچون بوش پسر جرأت حمله به ایران را ندارد.

اما تاریخ نشان داده است که دموکرات‌ها جدای از عملیات نظامی استفاده از ظرفیت ساختاری در اختیار آمریکا همچون مجامع اقتصادی داخلی و بین‌المللی خود را در مقابله با جمهوری اسلامی اولویت قرار داده و با آن به مقابله ساختاری اقتصادی اجتماعی با ایران می‌پردازند که تحریم‌های بی‌شمار دولت‌های مختلف خصوصاً بیل کلینتون و سپس اوباما نشان از این واقعیت دارد.

اکنون نیز هرچند ترامپ جنایت‌کار رئیس جمهور آمریکا شده است و مطمئناً در میزان دشمنی آمریکا با ایران تغییراتی صورت نمی‌گیرد؛ اما مقابله با جمهوری خواهان بسیار راحت‌تر از دموکرات‌هایی است که چون مگسی بر روی زخم‌های باز این نظام از جمله مسائل اقتصادی نشسته و می‌نشینند.

نویسنده: احمد رضا احمدی

نظرات بینندگان