رونمایی از اولین واکسن تیلریوز گاوی
به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، صبح امروز ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ همراه با ۱۰۰ سالگی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی مراسم رونمایی واکسن تیلریوز گاوی که به دست دانشمندان شیرازی ساخته شده بود با حضور مسئولین استانی و کشوری رونمایی گردید.
شیرازی نژاد رئیس مؤسسه رازی شعبه شیراز گفت: مؤسسه رازی شیراز مفتخر است که ۳۰ سال در سه حوزه دام، طیور و آبزی درحالخدمت است و حال بهوسیله تلاش و کوشش شبانهروزی کارکنان و کارشناسان در دنیا بینظر است.
وی ادامه داد: امسال با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سالی که مزین گردیده به جهش تولید، انشاءالله به سقف تولیدی ۴۰۰ میلیون دوز واکسن خواهیم رسید که برای اولینبار در جنوب کشور است همچنین در حوزه تحقیقات و پژوهش فعالیتهای بسیار گستردهای را شروع کردهایم و در حال انجام است که یکی از این نتایج پس از ۱۰ سال زحمات شبانهروزی واکسن تیلریوز گاوی است که میتواند به دنیا دهم صادر شود.
شیرازی نژاد گفت: استفاده از این واکسن در بیماری تیلریا بسیار با اهمیت است و در اولویت قرار دارد؛ اما به دلیل اینکه باید واکسن را در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد در جهت انتقال و حملونقل نگهداری میکردیم و طبعاً بسیار مشکل بود باید از ازت مایع استفاده میکردیم که این مشکل استفاده از واکسن را با مشکل مواجه میکرد.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی رازی ادامه داد: در همین راستا تحقیقاتی صورت گرفت و نهایتاً به یک محصولی که احتیاجی به نگهداری در ازت مایع ندارد رسیدیم که مورد تأیید سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفت و میتواند به سهولت به مناطق مختلف جهان ارسال شود.
به گزارش شیرازه دکتر غلامرضا گلمحمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: خوشحالم و موجب افتخار است که در دیار علم، ادب، فرهنگ، هنر و ایثار در خدمت شما هستم و موجب افتخار است که امروز یکی از دستاوردهای سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بزرگترین دستگاه پژوهشی در منطقه خاورمیانه و بینظیر در آسیا و دنیا در خدمت شماییم.
وی ادامه داد: مختصری اگر بخواهم راجع به فعالیتها و اوضاع فعالیت سازمان تحقیقات عرض کنم؛ سازمان تحقیقات دارای ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی که یکی از این مؤسسات مؤسسه رازی است ۱۰۰ سال قدمت دارد
رئیس سازمان تحقیقات افزود: مؤسسه رازی دارای ۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی در سطح کشور حدود ۲۸۵ ایستگاه تحقیقاتی و بالای ۳۰۰ پایگاه و مزرعه تحقیقاتی است.
گلمحمدی گفت: همچنین حوزه تحقیقات و فعالیت این مؤسسه از کف دریا تا نوک قله است همین چند وقت پیش بود که یکی از دانشمندان برتر حوزه کشاورزی و آبخیزداری مرحوم سید آهنگ کوثر از استان شما را از دست دادیم.
وی افزود: سازمان تات برای اولینبار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سند امنیت دانشبنیان بخش کشاورزی را توانست تقدیم کند و به تصویب برساند که توسط رئیسجمهور فقید وقت در سال قبل ابلاغ شد.
معاون وزیر کشور اشاره کرد: سازمانی با اثربخشی که هر کدام از ما از بدو تولد تا جوانی حدود یازده واکسن تزریق میکردیم، که هر واکسن آن متعلق به مؤسسه رازی است.
گلمحمدی خاطرنشان کرد: مؤسسه رازی بعد از فراگیری طاعون گاوی بعد از سال ۱۳۰۳ تأسیس شده و توانسته بحرانهایی که در زمینه بیماریهای دامی بوده کنترل کند
وی گفت: در زمینه انسانی هم اگر فلج اطفال ریشهکن شده و اگر امروز بیماریهای مثل سرخک و سرخه و دیفتری و کزاز ریشهکن شده از افتخارات و همت این مؤسسه است.
در ادامه جلسه، دکتر دهقانپور رئیس جهاد کشاورزی گفت: به عنوان خادم مردم مفتخریم از اینکه در شیراز و در مؤسسه رازی شاهد تولید چنین دستاوردهایی که به سلامت دام و طیور کشور کمک میکند هستیم و از تمام کسانی که در تولید این واکسن نقش داشتند تشکر میکنم.
وی اظهار کرد: ما افتخار بر این را داریم که دو سال پیش هم واکسنی را که به کشورهای دیگر وابسته بودیم و به سبب تحریم کمبود داشتیم تولید شد، به بهرهبرداری رسید و تجاریسازی شد که نقش بسیار مهمی در سلامت طیور دارد و باعث شد که در تلفات طیور شاهد کاهش چشمگیری باشیم.
در ادامه استاندار فارس ضمن اشاره به برداشت غیرعلمی از منابع آب در سراسر ایران، افزود: ما در استان فارس با کمبود آب روبرو هستیم و سطح منابع ما کاهش پیدا کرده است و بخش کشاورزی و دامداری ما را بهشدت تحتتأثیر خود قرار داده است.
حسینعلی امیری در ادامه بیان کرد: ابزار کشاورزی از ۵۰ساله گذشته تا به امروز تغییر زیادی کرده و این امر سبب بهبود بهرهوری در صنایع کشاورزی شده است.
وی ضمن اشاره به تحریمهای ظالمانه که بر قسمتهای مختلف صنایع ما و از جمله صنایع کشاورزی و دامپروری سایه انداخته، بیان کرد: علیرغم این تحریمهای ظالمانه، بحمدالله کارهای علمی خوبی در کشور در بخش کشاورزی و دامپروری صورت گرفته است.
در ادامه جلسه استاندار فارس گفت: دنیا به سمت اقتصادی کردن مؤسسات کشاورزی و دامی پیش میرود و البته بالابردن سطح بهرهوری و اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی و دامپروری یک ضرورت و کار ارزشمند است.
حسینعلی امیری گفت: محاسبات علمی در دنیا در بالابردن تولیدات دامی، کشاورزی و آبزیان موردتوجه قرار دارد.
وی در خصوص تحقیقات بروی پروژه تولید واکسن تیلر یوز گاوی گفت: بیش از ده سال بر روی این پروژه کار شده است تا امروز این کار علمی ارزشمند به نتیجه برسد و برای جامعه علمی ما سبب افتخار شود.
در ادامه استاندار فارس در خصوص مزایای واکسن تولید شده در مؤسسه رازی گفت: این واکسن برخلاف واکسن قبلی در بحث حمل و نقل مشکل ندارد و هم چنین به سبب پیشگیری از بیماریها، از کاهش وزن و لاغر شدن دام و کاهش شیر دام جلوگیری میکند و درنتیجه بالا بردن بهرهوری اقتصادی را به دنبال دارد.
حسینعلی امیری ضمن بیان اینکه سالانه ۲۵۰ میلیون رأس گاو در دنیا در معرض تهدید بیماری هستند، افزود: سهم ما در کشور ۵.۵ میلیون رأس گاو است که در معرض خطر قرار دارند و رونمایی از این واکسن که جلو بیماری دام را میگیرد، کار کمی نیست.
وی گفـت: به گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه ۱۴ میلیارد دلار خسارت به خاطر نبودن همین نوع واکسن وارد میشود.
استاندار فارس در ادامه به سختی شرایط نگهداری واکسن قبلی و اینکه در بدن دام ایجاد مصونیت میکرد، اشاره کرد و گفت: امروز ما شاهد صدور پروانه و تولید صنعتی واکسن تیلر یوز گاوی با بهرهوری بالا در شعبه شیراز مؤسسه رازی هستیم که مشابه خارجی ندارد و به نام دانشمندان ایرانی ثبت میشود و این دستاورد بزرگی است.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴