کد خبر: ۱۶۵۷۹۱
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳
متخصص طب سنتی بیان کرد:

دمنوش‌های جایگزین چای و مناسب فصل سرما

متخصص طب سنتی گفت: دمنوش‌های جایگزین چای، گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که دیگر از خوردن چای خسته شده‌اند و می‌خواهند نوشیدنی‌های گرم دیگری را در برنامه نوشیدنی‌های روزانه خود خصوصا در فصل زمستان قرار بدهند.

دمنوش‌های جایگزین چای و مناسب فصل سرما

متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، دربارۀ دمنوش‌های جایگزین چای و مناسب فصل سرما به ایراد سخن پرداخت.

در این گفتگو خبرنگار شیرازه این سوال را مطرح کرد که باتوجه به طبیعت سرد و خشک چای علاوه بر مضرات دیگر این نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها، چه جایگزین‌های مناسبی می‌توانیم به مردم معرفی کنیم که هم طبیعتی گرم مناسب با فصل سرما داشته باشند و هم خواص بهتری.

میثم زارعی درمقدمه صحبت خود ضمن اشاره به مصرف بی‌رویه چای سیاه در بین ایرانی‌ها بیان کرد: چای یک نوشیدنی محبوب در سراسر دنیا به ویژه ایران است و در ایران مصرف چای سیاه بیش از انواع دیگر چای مورد توجه است.

وی افزود: مصرف چای اگر به اندازه و مطابق با استانداردهای تعریف شده باشد با مزایای بسیاری همراه است؛ اما مصرف چای کهنه‌دم غلیظ و در زمان نامناسب نه تنها هیچ فایده‌ای برای بدن ندارد؛ بلکه مضرات آن به مراتب بیشتر خواهد بود.

دمنوش‌های جایگزین چای در فصل سرما

متخصص طب سنتی در پاسخ به سوال خبرنگار شیرازه مبنی بر دمنوش‌های جایگزین چای گفت: دمنوش‌های جایگزین چای گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که دیگر از خوردن چای خسته شده‌اند و می‌خواهند نوشیدنی‌های گرم دیگری را در برنامه خوراک‌های روزانه خود خصوصا در فصل زمستان قرار بدهند.

آویشن و درمان سرماخوردگی

متخصص طب سنتی گفت: آویشن گیاهی با طبع گرم و خشک است. چای آویشن در درمان سرماخوردگی و عفونت‌های تنفسی مؤثر است و تا حدی زیادی باعث از بین رفتن چرک و عفونت گلو می‌شود.

زارعی اضافه کرد: آویشن پتاسیم بالایی دارد، به همین دلیل می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند مصرف روزانه یک فنجان آویشن به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می‌کند.

وی گفت: همچنین اگر به دنبال کاهش وزن هستید، نوشیدن یک فنجان دمنوش آویشن در وعده صبحانه به کاهش اشتها و رفع سوء هاضمه کمک می‌کند.

بابونه تسکین گلودرد

متخصص طب سنتی تصریح کرد: در زندگی پر تنش این روزها همه ما به دنبال مسیری برای بازگشت آرامش به زندگی خود هستیم. دمنوش بابونه یک گزینه مناسب برای آرامش روان و همچنین گزینه‌ای برای جایگزین چای است.

زارعی ادامه داد: گیاه بابونه سرشار از خاصیت بوده و کاربردهای فراوانی در طب سنتی دارد. این نوشیدنی دارای عطر و طعم خوشایندی است که علاوه بر کاهش استرس و تنش‌های روزمره، خاصیت ضدالتهابی و افسردگی نیز دارد.

وی گفت: همچنین این نوشیدنی باعث خواب بهتر، بهبود فرایند هضم، تسکین سرماخوردگی و گلو درد، کاهش دردهای دوره قاعدگی و سلامت قلب افراد مصرف‌کننده نیز می‌شود.

اسطوخودوس و پاک‌سازی جسم

متخصص طب سنتی بیان کرد: اسطوخودوس از نظر طب سنتی یک گیاه دارویی است که به پاک‌سازی جسم و ذهن کمک می‌کند. کاهش استرس و فشارهای روحی یکی از مهم‌ترین خواص این گیاه به شمار می‌آید.

زارعی گفت: از طرفی تحقیقات نشان می‌دهند تأثیرات اسطوخودوس بر درمان افسردگی به خصوص افسردگی زنان پس از زایمان نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه دارد.

 وی افزود: این گیاه با بهبود گردش خون در بدن باعث عملکرد بهتر مغز می‌شود و خواص ضد التهابی آن می‌تواند به جلوگیری از زوال عقل و بیماری آلزایمر کمک کند. اطباء طب سنتی معتقدند مصرف اسطوخودوس قبل از خواب عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و حافظه را تقویت می‌کند.

بادرنجبویه فوق العاده آرام بخش

متخصص طب سنتی گفت: طبع بادرنجبویه بسیار گرم بوده و در بعضی مزاج‌ها بالابرنده قوی فشارخون است. همچنین مقوی قلب و اعصاب و فوق العاده آرام بخش، خون ساز، ضد صدای گوش، خواب‌آور، نشاط‌آور، ضد بیماری‌های کلیه، ضد خواب‌های وحشتناک و برطرف‌کننده بوی بد دهان است.

زارعی ادامه داد: این گیاه از خانواده نعناع و بومی جنوب اروپا، آسیای مرکزی و ایران است. بادرنجبویه از جمله گیاهانی است که در جایگزینی چای و قهوه می‌تواند استفاده شود.

وی گفت: بادرنجبویه دارای خواص ضدعفونی است که آن را برای بسیاری از بیماری‌ها کند و می‌تواند تحریک‌پذیری و تنش‌های عاطفی را کاهش دهد. این دمنوش گیاهی تسکین‌بخشی خاصی دارد.

متخصص طب سنتی بیان کرد: یک فنجان از این چای مانند چای بابونه می‌تواند با کاهش استرس و ایجاد حس آرامش کمک کند. نوشیدن دمنوش بادرنجبویه قبل از خواب، به داشتن خوابی راحت و آرام کمک می‌کند.

بهار نارنج و رفع کسالت

زارعی خاطرنشان کرد: دمنوش بهار نارنج ویژگی‌ای دارد که برای مهمانی‌ها در شب، بسیار خوشایند است؛ این دمنوش خوشمزه برای مهمانی کسالت و خستگی را برطرف می‌کند و باعث ایجاد اوقاتی خوش و پرانرژی برای مصرف‌کننده می‌شود.

وی ادامه داد: دمنوش بهار نارنج دارای طبع گرم و سرشار از نشاط عطر طعم و حال خوب است. این دمنوش همان نوشیدنی است که در هنگام خستگی به آن نیاز دارید و باعث بازیابی انرژی شما می‌شود.

متخصص طب سنتی افزود: مصرف دمنوش بهار نارنج در روزهای پرمشغله زندگی نیز می‌تواند خیلی به شما کمک بکند و پس از روز کاری خسته‌کننده، شما را سر حال بیاورد.

به لیمو و آرامش اعصاب

زارعی یادآور شد: چایی به‌لیمو خاصیت خلط‌آوری دارد و به رفع گرفتگی دستگاه‌های تنفسی کمک می‌کند. به لیمو، دمنوشی خوشمزه، جایگزین چای است که تپش قلب را کاهش داده و به آرامش اعصاب کمک می‌کند.

وی گفت: این چای آرام‌بخش طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی‌خوابی‌های شبانه، میگرن، سردرد، تپش قلب و آسم بوده و ضمن تقویت معده، آثار ضدنفخ و بهبود حافظه را نیز دارد.

دارچین و نشاط‌آوری

متخصص طب سنتی بیان کرد: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواص نشاط آوری و رفع دلهره شستشودهنده کلیه، دفع‌کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و مؤثر در درمان پادردهای رطوبتی است.

زارعی افزود: دارچین علاوه بـر تقویت کبد و معده، اشتها آور نیز بوده و بوی بد دهان را برطرف می‌کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبای قدیم، اثر مثبت دارچین بر اعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است.

وی ادامه داد: زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند. اگر به نوشیدنی‌های شیرین علاقه دارید و برای قند خون خود نیز نگران هستید، استفاده از نوشیدنی دارچین و استویا بهترین انتخاب برای جایگزین چای است.

متخصص طب سنتی درخصوص گیاه استویا گفت: زادگاه گیاه استویا کشور پاراگوئه بوده و شیرین کننده‌ای سالم و طبیعی محسوب می شود و اصلی‌ترین خاصیت آن، کنترل و تنظیم قند خون است.

زارعی ادامه داد: همچنین این دمنوش، هفت برابر بیشتر از چای سبز آنتی اکسیدان دارد و برای درمان جراحات و سوختگی‌ها نیز مؤثر و مناسب است.

زعفران شادی بخش

وی در ادامه در خصوص گیاه زعفران گفت: زعفران معروف‌ترین خوراکی شادی‌آور در طب سنتی است. اغلب کسانی که دمنوش زعفران را مصرف می‌کنند، معتقدند که این نوشیدنی تأثیر زیادی در ایجاد نشاط و سرحالی روزانه دارد.

متخصص طب سنتی افزود: زعفران طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوی قلب، محرک قوای مغزی، شادی‌بخش، خنده‌آور، ضد کرم‌خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوی معده، ضد سرفه، ضد حساسیت و خلط آور است.

زارعی خاطرنشان کرد: در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می‌توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود؛ اما در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

زنجبیل مقوی دستگاه گوارش

وی درخصوص گیاه زنجبیل گفت: زنجبیل طبیعتی گرم و خشک دارد و ضد بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد رطوبت مزاج، خونساز و ضد درد مفاصل است.

متخصص طب سنتی ادامه داد: زنجبیل تقویت کننده قوه باه، مقوی دستگاه گوارش، حـل‌کننـده سـنـگ‌های صفراوی، ضد مسمومیت‌های غذایی، درمان‏کننده بسیار خوب تب مالت و ضد سرطان است.

زارعی خاطرنشان کرد: نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده‌روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشارخون و ضعف نیروی جنسی شود.

گل‌گاوزبان و درمان التهاب کلیه

وی در ادامه گفت: گل گاو زبان طبعی گرم دارد و نشاط‌آور و شادی بخش و برای درمان افسردگی نیز به کار می رود. این دمنوش در گروه نوشیدنی‌های مناسب برای دیابت قرار گرفته و به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک می‌کند.

متخصص طب سنتی افزود: این دمنوش به تقویت اعصاب کمک کرده و اختلال حواس را بهبود می‌دهد و از دیگر خواص آن این است که التهابات کلیه را کاهش داده و در درمان بی اختیاری ادرار نیز مؤثر است.

زارعی ادامه داد: ترکیب گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب به تقویت قوای جنسی کمک می‌کند. گل‌گاو‌زبان به دلیل خاصیت آرامش بخشی که دارد، پرخوری عصبی را کم می‎کند و باعث کاهش وزن می‌شود.

انتهایی خبر/۲۲۴۲۲۴

 

 

نظرات بینندگان