کد خبر: ۱۶۵۸۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳
شیرازه گزارش می‌دهد؛

مراسم نکوداشت پدر آبخوان‌داری کشور

مراسم نکوداشت زنده‌یاد دکتر سید آهنگ کوثر با حضور رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، همکاران و شاگردان وی برگزار گردید.

مراسم نکوداشت پدر آبخوان‌داری

به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، مراسم نکوداشت زنده‌یاد دکتر سید آهنگ کوثر صبح امروز ۷ آذرماه در دانشگاه شیراز با حضور رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، همکاران و شاگردان وی برگزار گردید.

 در این مراسم که به میزبانی مرکز نخبگان فارس برگزار شده بود، دانشجویان و همکاران این استاد بزرگ، ضمن بیان خصوصیات استاد آهنگ کوثر، به تکریم وی در حوزه آبخوان‌داری پرداختند.

 معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در آستانه چهلمین روز درگذشت استاد آهنگ کوثر هستیم و مایه افتخار است که در مراسم نکوداشت این استاد بزرگوار که به‌عنوان پدر دانش نوین آبخوان‌داری شناخته می‌شود حضور دارم.
 
 نرگس حسین‌مردی افزود: متأسفانه برای نخستین‌بار بود که کلمه آبخوان‌داری را روی برگه‌ای که به‌عنوان دعوت‌نامه برای شرکت در این مراسم برایم ارسال شده بود، می‌دیدم و جای تأسف دارد که این افراد برجسته کمتر در جامعه شناخته شده هستند.

مراسم نکوداشت پدر آبخوان‌داری
 

 وی ادامه داد: استاد کوثر مایه غرور تک‌تک ایرانیان است و برای من به‌عنوان یک ایرانی ناشناخته ماندن خدمات ارزنده‌ای که او به ایران و محیط‌زیست ارائه کرده تلخ و حسرت‌انگیز است؛ چراکه معتقدم بسیاری از ایرانیان هنوز هم استاد کوثر را به‌خوبی نمی‌شناسند و از خدمات ایشان به این سرزمین خشک مطلع نیستند.
 
 عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ابراز کرد: بنیاد ملی نخبگان این برنامه را در دستور کار دارد که در تمامی استان‌ها شرایط تکریم مفاخر و اساتید در آن استان را فراهم کند؛ خوشبختانه در حال حاضر هم با حمایت این بنیاد و کار اجرایی دشوار در بنیادهای استانی این شرایط مهیا شده و امیدواریم این روند ادامه یابد.
 حسین‌مردی برگزاری مراسم تکریم را فرصتی جهت فراهم‌شدن شرایط الگوسازی برای جوانان این مرز و بوم دانست.
 
 وی یادآور شد: باید بین دانشجویان معمولی، دانش‌آموختگان، دانشمندان یا نخبگان تفاوت قائل شد؛ برای اثرگذار بودن باید سختی کشید شاید مراسم تکریم جایی باشد برای الگوسازی، جایی که جوانان این مرز و بوم بدانند استاد کوثر به‌راحتی اثرگذار نبود و در این راه سخت خانواده او به‌ویژه همسرش ایثار کرد.
 
 معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: شاید سخت‌ترین بخش اثرگذاری از نظریه به عمل رسیدن است که کسب دانش راحت‌ترین مرحله آن محسوب می‌شود؛ اما برای اثرگذاری باید ایثار کرد.
 
 حسین‌مردی ادامه داد: انسان باید خود را ساخته باشد تا بتواند به مرحله ایثار برسد و بدون شک استاد کوثر به این مرحله رسیده بود.
 
 وی هم‌چنین به مهاجرت جوانان نخبه از کشور اشاره کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان بر خود واجب می‌داند که نخبگان این سرزمین را بشناسد و بستری برای اثرگذاری آن‌ها فراهم کند.

 معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: هرچند این بستر کوچک باشد؛ اما زمانی که افراد، اثرگذاری خود را به واسطه آن لمس کنند برای آن‌ها احساس تعلق به این خاک ایجاد خواهد شد و ما دیگر نگران و شاهد مهاجرت انبوه جوانان این مرز و بوم نخواهیم بود.

مراسم نکوداشت پدر آبخوان‌داری
 

 دکتر نجابت از دانشجویان استاد کوثر بیان کرد: بنده افتخار شاگردی دکتر کوثر را در مقطع فوق و دکتری داشتم و از راهنمایی‌های ایشان در پایان‌نامه کارشناسی و دکتری استفاده کردم.
 وی ضمن اشاره به خوش‌رویی و بزرگواری استاد کوثر در خصوص شخصیت ایشان بیان کرد: استاد آهنگ کوثر یک سری اصول به ما یاد دادند که در طی ۲۲ سال آموزشی که در سطح دانشگاه‌های آزاد و علمی‌کاربردی داشتم از آن استفاده کردم.

 وی گفت: آهنگ کوثر اگر مطلبی را نمی‌دانست به‌صراحت اعلام می‌کرد و هم‌چنین دست و دل‌بازی بی‌نظیری داشت.

 دکتر نجابت در خصوص رفتار دوستانه و بزرگواری آهنگ کوثر بیان کرد: من هیچ‌وقت احساس نکردم که دانشجویی هستم که سی‌سال از ایشان کوچکترم و ایشان پروفسور کم‌نظیری در سطح کشور هستند که سازمان ملل تأییدشان کرده است.

 در ادامه مراسم، همسر آهنگ کوثر درباره خصوصیات این استاد برجسته گفت: او در خانواده‌ای باایمان، بافرهنگ و نوع‌دوست پرورش‌یافته بود و پروردگار زمینه‌هایی برای او فراهم آورد تا به کسب دانش در بهترین دانشگاه بپردازد.
 
 وی افزود: به شکرانه نیت خیرش، خداوند انسان‌های عاشق و تلاشگر را به یاری‌مان فرستاد؛ اما محال بود که بی‌حضور گروهی ایثارگر این طرح جهانی شود.

مراسم نکوداشت پدر آبخوان‌داری


 همسر استاد اشاره کرد: بیابان در ظاهر بی آب است؛ اما در باطن از آب حیات سیراب است؛ می‌سوزاند و می‌سازد؛ بستری است برای جدال و حرکت تا مرز رسیدن، گرمای طاقت‌فرسا و زندگی در میان انواع و اقسام مارها و عقرب‌ها، طوفان‌های ناگهانی شن، تشنگی، همه و همه آدمی را به جایگاه امن می‌رساند.
 
 وی افزود: کوثر و همراهانش سبزینگی را از دل بیابان‌ها بیرون کشیدند و نامشان تا ابد در دفتر روزگار به ثبت رسید؛ 
 همسر استاد کوثر گفت: همسرم در واپسین روزهای حیاتش چنین گفت: «از طرف من به محققین جوان و همکارانم بگویید صندلی‌ها ناپایدار و بی‌دوام هستند؛ تا توان دارید تشنه‌ها را سیراب کنید؛ وقت، بارزش است هدرش ندهید.» 

 وی خاطرنشان کرد: زمان متقاعد ساختن و جلب رضایت دیگران را صرف مطالعه بیشتر کنید و تنها دست به‌سوی خالق توانا دراز کنید، اگر به خاک باارزش وطن خود علاقه دارید دست از اختلاف‌ها بردارید و به اثربخشی اعمال افراد برای سازندگی و پیشرفت کشور بیندیشید.

 به گزارش خبرنگار شیرازه، پدر دانش نوین آبخوان‌داری ایران، در سال ۱۳۱۵ در شهر شیراز چشم به جهان گشود و در یکم آبان‌ماه ۱۴۰۳ در سن ۸۸ سالگی به‌سوی حق شتافت.
 دکتر سید آهنگ کوثر پس از گذراندن دوران تحصیل در ایالات متحده آمریکا، مدرک دکترای خود را در رشته روابط آب و خاک و گیاه، با گرایش مهندسی آبیاری و آب‌شناسی جنگل از دانشگاه اورگن آمریکا دریافت کرد.

 وی در کارنامه خود پژوهش درباره پخش سیلاب در ایستگاه نودهک قزوین، پخش سیلاب در جونگان ممسنی فارس، طرح‌های آبخوان‌داری در منطقه گربایگان فسا و دیگر مناطق مرکزی کشور دارد.

 عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در مراسم روز جهانی علم در سال ۱۳۸۴ در حضور مدیرکل وقت یونسکو در بوداپست مجارستان، جایزه عالی یونسکو را در حوزه آب دریافت نمود و افتخار بزرگی برای ایران رقم زد.

 آهنگ کوثر به سبب موفقیت‌های چشمگیر و روزافزون در عرصه آبخوان‌داری سبب شد تا به ایشان، عنوان پدر دانش نوین آبخوان‌داری ایران را بدهند.
 
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴
 

نظرات بینندگان