روزی که دانشجو هویت خودش را پیدا میکند
مدرس و پژوهشگر حوزه سیاسی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در خصوص اهمیت بزرگداشت روز دانشجو تصریح کرد: ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ برای مردم ایران، برای جوانان ایران و برای افکار عمومی روزی هست که دانشجویان بزرگترین اقدام و اثربخشترین اقدام خودشان را در کشور انجام میدهند. روزی هست که دانشجو و جنبش دانشجویی در ایران به بلوغ و تکامل میرسد.
مرتضی جعفرزاده ۱۶ آذر را زمانی دانست که دانشجو هویت خودش را پیدا میکند و با این هویت اقدامات خیلی مهمی را در تاریخ کشور رقم میزند.
وی افزود: ۱۶ آذر روزی هست که فریاد مقابله با استکبار، مقابله با استعمار و مقابله با استثمار در گوش مردم این سرزمین میپیچد و فریاد میزند بر آنکه میخواهد به ایران زور بگوید و بر هر قدرت بزرگ و قدرتهایی که با زور و با تزویر در کشور ما وارد شدند و سعی کردند که بتوانند با مردم ایران مقابله کنند.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اما این دانشجویان بودند که از سنگر دانشگاه حرکت کردند و به جلو آمدند و آنچه که زیادهخواهی در کشور ما بود را به عقب زدند.
جعفرزاده بر این مطلب تأکید کرد که در تاریخ کشور ما هر زمانی که دانشجو و دانشگاه وارد شده عقلانیت بوده، آرمانخواهی بوده، عدالت بوده، مقابله با زیادهخواهی بوده و همیشه برگ زرینی را در تاریخ این سرزمین رقم زده است.
پژوهشگر حوزه سیاسی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب که دانشجویان با شاه مقابله کردند، با استثمار مقابله کردند، با زیادی خواهی آمریکا مقابله کردند و فریاد برآوردند و مردم ایران را بیدار کردند و این فریاد عدالت و فریاد آرمانخواهی دانشجویان در کشور مصادف شد با بیداری مردم ایران و حتی بیداری مردم جهان.
جعفرزاده گفت: تا اینکه بالاخره انقلاب پیروز شد و بار دیگر ما شاهد این بودیم که دانشجویان و دانشگاه گام به گام با انقلاب، گام به گام با حضرت امام و گام به گام با مردم حرکت میکند.
وی بازگو کرد: و یک اقدام بزرگی را که دانشجویان در ایران رقم زدند که تسخیر سفارت آمریکا بود که حضرت امام فرمودند: «این یک انقلاب دوم باز هم دانشجویان ما با بیداری، با آگاهی، با فهم درست، با تشخیص درست و با مقابله با استثمار و زیادی خواهی آمریکا یکبار دیگر کنار زدند و یکبار دیگر پیش روی مردم ایران یک حرکت بزرگی را رقم زدند.»
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: بعد از آن ما در طول هشت سال دفاع مقدس دیدیم که دانشجویانی که با یک دست قلم داشتند، با یک دست دانش و علم داشتند، با دست دیگر اسلحه داشتند و وارد کارزار دفاع مقدس شدند.
جعفرزاده افزود: بعد از جنگ جنبش دانشجویی وارد تحولات سیاسی میشود، وارد تحولات اجتماعی میشود و وارد تحولات فرهنگی میشود و بار دیگر این دانشجو و دانشگاهیان هستند که پیرو انتظارات و پیرو بیاناتی که مقام معظم رهبری دارند در این سه دهه گذشته افتخارات خیلی بزرگی را در حوزههای فرهنگی، در حوزههای علمیه و در حوزههای اجتماعی داشتند.
وی گفت: آنچه که امروز پرچم مقابله با مفاسد اقتصادی و پرچم مقابله با مفاسد اجتماعی است از فریاد عدالتخواهی و فریاد آرمانخواهی دانشجویان و جوانان این کشور هست.
پژوهشگر حوزه سیاسی بیان کرد: و میدانیم که دراین چند دهه گذشته این نوع کنش سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و این نوع عدالتخواهی و این نوع مقابله با استکبار یک الگویی شده برای سایر دانشجویان جوان چه در کشورهای مسلمان چه در کشورهای غیرمسلمان.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴